Header Ads

Who is Suicide? - Ki van a maszk alatt?

Az eheti IMPACT! adásban visszatért sok rajongó maszkos kedvence, a korábbi X-Division bajnok Suicide. Azt már tudtuk, hogy ezt a karaktert és a vele járó jelmezt több birkózó is magára ölthette a karrierje során, de vajon jelenleg ki viseli azt a bizonyos maszkot? Az alábbi cikkből ez is kiderül.

Videojátékból az Impact Zone-ba (2008-2011)
Suicide egy olyan karakter, amit már többen is használtak a korábbi TNA, és a jelenlegi Impact Wrestling roster tagjai közül is. Suicide először egy kitalált karakterként szerepelt a cég videojátékában, a TNA Impact!-ben, azonban 2008. decemberében egy élethű birkózóként jelent meg az egyik IMPACT! epizódban. 2008. augusztus 14-ei TNA IMPACT! adásokat követően, minden epizód alatt felvillant egy szöveg, a "Whoissuicide.com" de csak kevesebb mint egy másodpercig volt látható a képernyőn. A weboldalon azt szerepelt, hogy Suicide-ot kivették a játékból, és szerepelni fog a TV adások felvételein. A debütálás meg is történt a Final Resolution PPV-n, Suicide megérkezett a ringbe az akkori Motor City Machine Guns csapat tagjai, Chris Sabin és Alex Shelley ellen. A legelső ember aki magára öltötte ezt a jelmezt, Frankie Kazarian volt. A Destination X PPV-n Christopher Daniels megnyerte az X-Division bajnoki címet egy Ultimate X mérkőzésen. Ekkor Daniels használta Suicide karakterét, mert Kazarian megsérült. 2009. május 14-én a Motor City Machine Guns, Jay Lethal és Consequences Creed megvádolták Daniles-t, hogy ő használja Suicide ruháját. Ekkor Suicide kénytelen volt szembenézni Christopher Daniels-el, erre a Sacrifice PPV-n került sor. A Slammiversary PPV-n Suicide megtartotta az X-Division bajnoki övet Shelley, Sabin, Lethal és Creed ellen egy King of the Mountain mérkőzésen. Július 16-án Suicide elvesztette a bajnoki övet Homicide ellen a Feast or Fired táska szerzését követően. Miután néhány hétig nem volt látható az adásokon, Suicide a Hard Justice PPV-n tért vissza, a Steel Asylum mérkőzésen, de D'Angelo Dinero miatt elvesztette ezt a meccset. Augusztus 20-án Suicide megtámadta Dinero-t a Consequences Creed-el való mérkőzése után. Szeptember 17-én Dinero legyőzte Suicide-ot egy Grudge mérkőzésen.  A No Surrender PPV-n Dinero újra legyőzte Suicide-ot, ezúttal egy Falls Count Anywhere meccsben. A következő IMPACT! adáson Suicide végül felülkerekedett Dinero-n, egy utcai harc meccstípusban. Október 15-én Homicide ellopta Suicide ruháját, és használni kezdte azt. December 3-án Suicide békét kötött Dinero-val, és csatlakozott Matt Morgan és Hernandez párosához, a Rhino, Team 3D és a Jesse Neal elleni háborúban. A Final Resolution PPV-n Morgan, Hernandez, Dinero és Suicide legyőzték a Jesse Neal, Team 3D-t és Rhino-ból álló csapatot. 

A 2010 február 18-ai IMPACT! epizódban Kazarian visszatért a TNA-hez, de többé már nem használta a Suicide jelmezt. A karakter négy hónappal később újra feltűnt az Impact Zone-ban, ezúttal a japán Akira Kawabata birkózó személyében, akit a TNA rajongók Kiyoshi néven ismertek. Kawabata első győzelmét Suicide-ként  Eric Young legyőzésével szerezte meg. A karakter később átmenetileg újra háttérbe vonult egy házversenyt követően, amit Windsor-ban, Ontario-ban rendeztek szeptember 12-én, ahol Kazarian legyőzte Suicide-ot. A cég eltávolította Suicide profilját TNA hivatalos weboldaláról október 13-án. Suicide 2011. január 31-én tért vissza az Xplosion adáson, ezúttal újra Christopher Daniels használta a jelmezt. Az utolsó meccse az IMPACT! május 12-ei epizódjában volt látható, ahol Sangriento-t győzte le. Végső megjelenése a 2011-es Destination X PPV-n volt, ahol Eric Young-al egy backstage szegmensben szerepelt.

Névváltozás és a The Revolution (2013-2016)
Közel két évig tartó inaktivitás után, a cég elkezdte Suicide visszatérését sugallni a 2013. május 9-i TNA IMPACT! adásban. Suicide hivatalosan Joey Ryan és Petey Williams legyőzésével, a május 23-ai epizódban újra feltűnt az Impact Zone-ban, és kapott egy X-Division címmérkőzést a Slammiversary PPV-re. A visszatérő Suicide karakterét ekkor T.J. Perkins használta. Suicide a Slammiversary XII.-en nem tudta beváltani bajnoki címre a kötelező kihívó jogát, Chris Sabin ellen egy Ultimate X meccsen vereséget szenvedett, beleértve Kenny King-et is. Az Impact Wrestling június 27-ei epizódjában Perkins felfedte, hogy ő van a maszk mögött. Ezt követően megtámadták, és Austin Aries ellopta tőle a jelmezt, hogy felhasználja azt az X-Division bajnoki cím megszerzéséhez. 


Június 29-től Perkins elkezdte használni a Manik nevet, de a Suicide ruhát megtartotta, csak változtatott a megjelenésén. Ezt követően Manik részt vett egy háromemberes mérkőzésen az X Division bajnoki címért vívott meccsben Sabin és Aries ellen, amelyet Sabin nyert meg. Manik-ot eltávolították a meccs után, miután az Aces & Eights megtámadta. Nem sokkal később Sabin letette az övet, Manik pedig belépett egy bajnokságba, amit a bajnoki címért rendeztek. Chavo Guerrero és Kenny King legyőzésével be is jutott a döntőbe. Az  IMPACT! július 25-ei epizódjában megnyerte a megüresedett X-Division bajnoki címet, amikor Greg Marasciuolo-t és Sonjay Dutt-ot legyőzte egy Ultimate X mérkőzésen. Manik egészen az október 20-ai Bound for Glory-ig tartani tudta az övet, de Chris Sabin újra bajnok lett mikor megnyerte az Ultimate X mérkőzést. Néhány hónap távollét után Manik visszatért a promócióhoz a Lockdown PPV-n, de Tigre Uno legyőzte őt egy Steel Cage mérkőzésen. Szeptember 3-án Manik-et elrabolta James Storm és Sanada, és a következő héten Storm bemutatta Manik-et új csapattársaként, amely csapatot később The Revolution-nek neveztek el. Ezután a trió megtámadta Samoa Joe-t és Homicide-ot.  A szeptember 23-ai epizódban Manik kilépett a The Revolution-ből, és elhagyta a maszkját azóta először, mikor Manik-ként debütált a TNA-ben. 2016. január 12-én TJ Perkins távozott az Impact Wrestling-től, és vele együtt a Suicide karaktert is kiírták a képernyőről. 2016 júliusában a cég visszahozta a Suicide-ot a TNA One Night Only X-Travaganza adásra, amelyet ezúttal egy független birkózó, Jonathan Gresham használt. 

Visszatérés (2017-2019) 
2017 márciusában a Impact bejelentette, hogy Suicide az Impact Wrestling március 16-ai epizódjában visszatér. Suicide március 16-án tért vissza az Impact Zone-ba, jelenleg karakterét pedig a Cult of Lee-ből ismert Caleb Konley használja. Suicide legutolsó szereplése az eheti IMPACT! adásban volt látható, ahol egy négyemberes mérkőzésben vett rész Taiji Ishimori, Rohit Raju és Petey Williams ellen.

One Night Only: TNA (2020)
Caleb Conley 2019. március 1-én távozott az Impact Wrestling-től és vele a Suicide karakter is. Most egy évvel később azonban a közkedvelt karakter újra megjelent a szervezetnél, ahol több régi TNA-s birkózó is tiszteletét tette az utóbbi időben, a közelgő egy estés TNA adás miatt. Suicide a március 24-ei IMPACT! adásában megtámadta Moose-t, aki köztudottan nem kedveli a régi TNA-s korszak birkózóit. A mostani Suicide jelmeze megváltozott, és egyelőre nincs semmi információ, hogy ki lehet jelenleg a maszk alatt, és arról sem, hogy ez a visszatérés mennyi időre fog szólni.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/


Fotók: Impact Wrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.