Header Ads

Bill Goldberg lesz az, aki egyszer és mindenkorra véget vet a Fiendnek?

A rajongókat kétségtelenül megosztja Bray Wyatt új karaktere, amely gyakorlatilag legyőzhetetlen. Sokan imádják és odáig vannak érte, míg mások egyenesen gyűlölik, mert szerintük 2020-ban már nem fér bele egy a Fiendhez hasonló természetfeletti karakter. Mindenesetre a pankráció a képzeletek világa, különösen akkor ha egy PG termékről van szó, hiszen már az 1980-as 1990-es években is voltak hasonló húzásai WWE-nek.
A Super ShowDown hivatalos plakátja – (Fotó: WWE)
Február végén ismételten Szaúd-Arábiába látogat a szervezet, amely gálák cardján nagyon is meglátszik, hogy kényszer pay-per-viewkról van szó, hiszen tíz évre szóló szerződést kötöttek az országgal. Ezekre az eseményekre a WWE-nek rendszerint ismertebb neveket kell előkaparnia, hiszen az ország lakosai és a vezetősége a régi nagy sztárokra kíváncsiak, na meg az újak közül nem mindenki hajlandó a Közel-Keletre utazni, hiába jár a rendezvényekért temérdek pénz.

A következő szaúdi show headline mérkőzése Bray Wyatt és Bill Goldberg összecsapása lesz, amelynek tétje az Universal Bajnoki Cím. Wyatt a még veretlen Fiend karakterével igyekszik meghódítani a korábbi WCW Nehézsúlyú Világbajnokot. Ha papírformát nézzük, akkor egyértelműen a fiatal és még új karakternek számító Fiend az esélyesebb, de egykoron Goldberg is legyőzhetetlen volt. Wyatt új karaktere gyakorlatilag úgy működik, mint a 90-es évek elején Undertaker, csak mára a kayfabe, mint olyan megszűnt létezni.

A Wrestling Observer információi szerint benne van a pakliban, hogy Goldberg nyer és ezzel előlép a WrestleMania main event várományosai közé. A WWE korábban már csinált ilyet, hiszen 2017 elején az akkor népszerű regnálást magáénak tudó Kevin Owenst verették meg huszonkét másodperc alatt Goldberggel. Az a szervezet egyik rövidtávú stratégiája volt, hiszen a WrestleManián Brock Lesnar megnyerte Goldbergtől az Universal Bajnoki Címet.


Ezt az álommeccset világbajnoki cím nélkül is megcsinálhatnák – (Fotó: WWE)

Egy újabb ilyen jellegű  Goldberg győzelem ismételten rövid távú stratégia lenne, hiszen a Fiend megveretésével nem építenének fel egy új sztárt. Állítólag Vince McMahon elgondolkozott a Roman Reigns kontra Bill Goldberg világbajnoki meccsen, amiben több pénzt lát, mint a Fiend vs. Reigns összecsapásban, amit jelen pillanatban még a WrestleMania 36-ra terveznek. A Fiend első veresége véget vetne a gimmick különlegességének. Ez valamikor biztosan bekövetkezik, de egyáltalán nem mindegy, hogy ki az "elkövető".

Ami a Bray Wyatt rajongók megnyugvására szólhat, hogy a WrestleMania kapcsán bedobták a kalapba Undertakert és John Cenát, ami azt jelenti, hogy Goldberg vendégszereplésére már nincs szükség, hiszen még Edge is a cardon lesz a veterán Randy Ortonnal együtt, tehát teljesen eladható a rendezvény. A tervek napról napra változnak, így lényegében csak a Super ShowDown után lehetünk okosabbak.


Jelenleg ő a Universal Bajnok, de még ki tudja meddig? – (Fotó: WWE)
Ha nem Goldberg fogja legyőzni a Fiendet, akkor vajon ki? Roman Reigns és John Cena is az esélyesek között van, előbbi a miért ne alapon, míg a második a tizenhetedik világbajnoki cím megnyerése kapcsán. Igazság szerint egyik sem lenne ésszerű megoldás, hiszen Cena part-timer és a rekord világbajnoki címét bárki ellen beállíthatná. Roman Reigns pedig már eléggé nagy sztár, ahhoz, hogy ne legyen szüksége egy ilyen skalpra. A WWE-nek az lenne a legjobb, ha valakit felépítene Wyatt legyőzésével, nem feltétlenül muszáj egy új arcot, hanem valaki olyat, aki még fiatal, de az utóbbi időben csak tengődik a rosteren.

Mit gondoltok, Goldbergnek van esélye legyőzni a "Fiend" Bray Wyattet? Ki lehet a Fiend első legyőzője?

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.