Header Ads

IMPACT! 2019. December 28. - Best of 2019. 1. rész - Összefoglaló

A múlt heti Best of 2019 IMPACT! adás első részében megnézhettünk pár felejthetetlen mérkőzést, valamint megtudhattuk ki lett az év női birkózója, kinek a mozdulatát néznék a rajongók 2020-ban is, és hogy mi volt az év pillanata 2019-ben.


A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Eddie Edwards vs. Moose – Falls Count Anywhere Match - Homecoming PPV
Josh Mathews és Scott D'Amore beköszönésével kezdődött a múlt heti Best of 2019 adás.  Az első mérkőzés amit felidézett a rajongóknak a cég, az Eddie Edwards és Moose összecsapása volt. A két birkózó a tavaly év eleji Homecoming PPV-n egy Falls Count Anywhere meccsen nézett újra szembe egymással. Eddie rögtön megtámadta hátulról a ringhez érkező ellenfelét, amire Moose kétszer is a ring széléhez vágta a korábbi barátját. Edwards ezután a ringből egy hatalmas Suicide Dive-al kiugrott Moose-ra, majd a két birkózó a közönség soraiban esett egymásnak. Miután mindketten visszatértek a kötelek közé, Eddie végrehajtott egy Superplex-et Moose-on, majd kihajította a ringből a felállított kordonra. Moose meglepő módon ezt követően is folytatni tudta a küzdelmet, de ekkor megérkezett Alisha Edwards és elvette Eddie-től a bambuszbotját, és ő is neki esett a férje ellenfelének. Eddie végül egy DDT-vel tett pontot a Moose elleni meccsének végére.

Jake Crist (c) vs. Tessa Blanchard vs. Daga vs. Ace Austin vs. Acey Romero - Impact X-Division Championship Ladder Match - Bound for Glory PPV
A második meccs a Bound for Glory PPV X-Division bajnoki címmérkőzése volt. A gála előtti szombati napon a cég bejelentette, hogy Acey Romero leszerződött az Impact Wrestling-hez, és ő lesz az ötödik ember az X-Division bajnoki címmérkőzésen. Acey hatalmas termete ellenére elképesztő dolgokat hajtott végre a ringben, de ez igaz volt a másik négy birkózóra is. A meccsen minden megengedett volt, így törtek az asztalok, Jake Crist-nek pedig megpróbáltak segíteni az oVe tagjai is. A rajongók Tessa Blanchard-ot szerették volna, ha megnyeri az övet, és a meccs egy adott pontján erre minden esélye meg is volt, viszont Ace Austin megtámadta a lányt a pálcájával, majd sikeresen leakasztotta a felakasztott bajnoki övet. Ezzel Ace Austin lett a szervezet új X-Division bajnoka.

Idén a rajongók Taya Valkyrie-t választották az év női birkózójának, ami nem meglepő azok után, hogy a lány közel egy éve birtokolja a Knockouts Championship címet.

LAX(c) vs. Lucha Brothers – Tag Team Championship Match - Homecoming PPV
Ezt követően újra az év eleji Homecoming PPV egyik mérkőzését nézhettük meg,  ahol Sanatana és Ortiz kockára tették a csapatbajnoki címeiket Pentagon Jr. és Fenix párosa ellen. Ahogy arra számítani lehetett, a két csapat elképesztő mérkőzést vívott egymással, felsorolni is nehéz lenne mennyi mozdulattal kápráztatták el a közönséget, akik ezt a "This is wrestling" valamint a "Fight forever" szavakkal jutalmazták. A végig kiélezett küzdelemből az LAX jött ki győztesen, akik előbb félre állították Pentagon-t, majd az egyedül maradt Fenix-en hajtották végre a befejező Insane Flurry mozdulatukat.

Willie Mack vs. Trey - IMPACT! 2019.08.23.
Idén a rajongók egy szavazáson Willie Mack egyik látványos mozdulatára voksoltak a legtöbben, hogy ezt szeretnék 2020-ban is többet látni. A mozdulatot Wille a Trey Miguel elleni mérkőzésén láthattuk, amit még augusztusban vívtak egymással. Kettejük összecsapása nem egy viszály része volt, csupán Mack, Rich Swann és RVD legyőzték a Rascalz csapatot, Trey pedig úgy döntött, hogy kihívja egy egyéni mérkőzésre Willie-t. Mack egy Samoan Drop-pal indította a küzdelmet, amit a szokásos Standig Moonsault mozdulat követett. Erre Trey egy Neckbreaker-rel válaszolt Mack-nek, majd a Rascalz csapat oszlopos tagja felmászott a ring sarkára, hogy onnan ugorjon rá az ellenfelére. Willie Mack a levegőben osztott ki egy Super Stunner-t Trey-nek, ami után meg is nyerte a mérkőzést.

Michael Elgin vs. Naomichi Marufuji - Bound for Glory PPV
A folytatásban a Bound for Glory gála egy másik küzdelmét nézhettük meg újra, ahol is a két strong style stílust képviselő birkózó, Naomichi Marafuji és Michael Elgin küzdött meg egymással. Elgin és Marafuji rögtön egymásnak estek, és egy tökéletesen felépített mérkőzéssel kápráztatták el a rajongókat. A végig kiélezett harcból az utolsó pillanatig nem lehetett megjósolni, hogy ki fog kijönni győztesen. A japán birkózó Big Mike Elgin Bomb-ja után is folytatta a meccset, amit Elgin alig akart elhinni. Itt azonban már számítani lehetett, hogy a küzdelem a végéhez közeledik, Elgin még egyszer a vállára vette Marafuji-t, és egy hatalmas Slam-et adva ellenfelének megnyerte a mérkőzést.

Brian Cage (c) vs. Sami Callihan - Impact World Championship Steel Cage Match - IMPACT! 2019.10.29. AXS TV Debut
Sami Callihan tavaly után újra elnyerte az év pillanatát a rajongói szavazáson. 2019-ben a nézők a világbajnoki győzelmét szavazták meg az év pillanatának. Sami egy rövid videóban gratulált magának, majd meg is nézhettük ahogy a Bound for Glory PPV után  Brian Cage egy Steel Cage mérkőzésen újra kockára tette a világbajnoki címét Sami ellen. Sami nem várta meg, hogy Brian belépjen a ketrecbe, inkább rárúgta az ajtót ellenfelére. A bajnok és Sami egy rövid ideig a ring mellett estek egymásnak, majd kis idő múlva már mindketten a ketrecben folytatták a harcot. Sami felszakította Brian homlokát, majd leütötte a baseballütőjével, és bevitt neki egy Piledriver-t. Cage a bíró első számolása után kijött a tusból és hozzávágta Sami-t a ketrechez. Callihan ezt követően még kiosztott három Cactus Special Piledriver-t Cage-nek, amiből szintén kijött a bajnok. Ekkor Brian fel akart mászni a ring sarkánál a ketrecre, de Sami megakadályozta ebben, és kiosztott neki egy újabb Piledriver-t, ami után Cage már nem tudta folytatni a küzdelmet. Ezzel Sami Callihan legyőzte Brian Cage-t, és megszerezte a világbajnoki övet.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.