Header Ads

Ezen a napon: Hollywood Hulk Hogan vs. Sting (1997. december 28.)

Bő két évtizede történt meg a WCW és a pankráció történelmének egyik legjobban várt mérkőzése 1997. december 28-án a Starrcade-en.
Egy pillanat a meccsből - (Fotó: WWE.com)

Ebben az időszakban a WCW még előkelő helyen állt a nézettségi versenyben, sőt a rivális WWF szóhoz sem jutott mellettük. Azonban az összecsapás ellentmondásos végjátéka és a WWF Attitude Éra megszületésével a WCW megindult a leejtőn. A mérkőzésen Hollywood Hogan volt a "gonosz" nWo vezetője, akik el akarták pusztítani a WCW-t, Sting pedig a WCW és rajongók egyetlen reménysége, aki letudja győzni ezt az elnyomó és pusztító csoportot. A viszály már 1996 óta tartott és szépen lassan épült. Végül Sting a nemrégiben debütáló Bret Hart segítségével megnyerte a meccset és ő lett az új WCW Nehézsúlyú Világbajnok.

A meccs azért is volt érdekes, mert Sting már több mint egy éve nem szólalt meg egyetlen egy WCW eseményen sem, így a karaktere nagyon titokzatos volt. A Stinger néha megjelent a WCW Nitro-n vagy egy PPV-n és a baseball ütőjével verte az egész nWo-t. Az összecsapás befejezése érdekes lett, mert a bíró nem számolt gyorsan, mint ahogyan az előre be volt tervezve, így Hart közbezavarása igen furcsára sikeredett. Eredetileg a két hónappal ezelőtti a Montreal Screwjobot, akarták kiparodizálni. Végül kiderült, hogy a hiba szándékos volt, hiszen Hulk Hogan külön kérése volt a bíró Nick Patrick felé, hogy normálisan számoljon, mivel nem akart Sting ellen veszíteni, mert elmondása szerint az ellenfele nagyon rosszul nézett ki, hiszen már egy éve nem edzett.


Végül a cég nem tudott mit kezdeni Sting nagy pillanatával, akitől el is vették az övet, az ellentmondásos befejezés miatt. Sting később visszanyerte azt, majd jött a Wolfpac történet, amely ideje alatt Sting megsérült és teljesen lecsúszott a ranglistán és csak 1999 második felében vált tényezővé a rosteren. Az 1998-as évet még igen magas nézettséggel zárta a cég, köszönhetően a verhetetlen Goldbergnek is, aki a WCW egyetlen új arca volt akkoriban.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.