Header Ads

Ezen a napon: 7 éve debütált a Shield, amely lehet már nem áll össze többé (2012. november 18.)

A WWE-ben a 2010-es évekre eltűntek a domináns formációk, de volt egyetlen egy, amely hatalmas sikert aratott, ez pedig a Shield, vagy ahogyan Magyarországon ismerik a Pajzs volt.
(Fotó: WWE)
The Mega Powers, The Hart Foundation, The Brothers of Destruction, D-Generation X, Evolution és még folytathatnám a listát, hogy hány emlékezetes és maradandó formáció született a WWE hosszú történelme során. A csapatok a PG Éra megszületésével eltűntek, majd jött a 2012-es év, amikor három ekkor még a nagy közönség előtt ismeretlen fiatal beleavatkozott Ryback, John Cena és CM Punk világbajnoki összecsapásába. Ez a Survivor Series-en történt, ahol Roman Reigns, Seth Rollins és Dean Ambrose debütált, akik mára a pankráció legnagyobb neveivé váltak.

A további történetet szinte mindenki ismeri. A Shield volt az, ami mindenkivel szembe szállt és heelként riogatták a WWE Univerzumát, mígnem 2014-ben a jó oldalra álltak és felvették a harcot a Triple H vezette rezsimmel szemben. A trió szinte verhetetlenné vált, mígnem Seth Rollins elárulta testvéreit és csatlakozott a Triple H vezette vezetőséghez. Az elkövetkező időszakban Dean Ambrose és Seth Rollins kezdett viszályba, majd utóbbi 2015-ben WWE Bajnok lett, de egy sérülés véget vetett a pazar uralkodásának. 2017-ben újra egyesültek, de Ambrose sérülése hamar végett vetett a próbálkozásnak, 2018-ban Roman Reigns leukémiája miatt fuccsolt be a csapat ráadásul Dean Ambrose is heel turnt vett. A Shield végül 2019 tavaszán újra összeállt, de Ambrose elhagyta a szervezetet, így ismét rövid ideig tartott a nosztalgiázás.


Dean Ambrose mostanra az AEW pankrátora, ahol Jon Moxley néven birkózik és három éves szerződés köti a céghez. Jelen állás szerint a Shield többé nem áll össze, de az élet és pankráció világa még tartogat meglepetéseket.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.