Header Ads

IMPACT! 2019. Október 20. - Bound for Glory - Összefoglaló

Múlt hét vasárnap rendezte meg az Impact Wrestling a Bound for Glory PPV-jét a Chicago-i The Odeum arénában. A gálán terítékre került az összes bajnoki cím, köztük a világbajnoki is, amit Brian Cage tett kockára Sami Callihan ellen.


A teljes gála itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Call Your Shot Gauntlet Match
A 20 emberes Call Your Shot Gauntlet mérkőzéssel kezdődött a múlt vasárnapi Bound for Glory PPV. A meccsen debütált a cégnél Kylie Rae, valamint visszatért Joey Ryan is. A birkózók az alábbi sorrendben érkeztek az arénába:
#1: Eddie Edwards #2 és #3 Reno Scum #4 Jake Deaner #5 Rohit Raju #6 Joey Ryan
#7 Jessicka Havoc #8 Rosemary #9 Madman Fulton #10 Cody Deaner #11 Johnny Swinger #12 Jordynne Grace #13 Swoggle #14 Kiera Hogan #15 Raj Singh #16 Tommy Dreamer #17 Kylie Rae #18 Fallah Bahh #19 Sabu #20 Shera
A srácok egymás után ejtették ki egymást, legvégül Madman Fulton, Mahabali Shera, és Eddie Edwards maradt a kötelek között. Fulton kiesése után Shera és Eddie már rendes szabályok szerint küzdött meg egymással, ahol is Eddie egy Boston Knee Party rúgás után kikopogtatta az indiai birkózót. Eddie Edwards megkapta a mérkőzés győztesének járó kupát, és vele együtt egy No 1. Contender jogot az általa választott bajnoki címhez.

A meccs után a kommentárok bejelentették, hogy a Brian Cage vs. Sami Callihan világbajnoki címmérkőzést No DQ szabályok szerint fogják megrendezni.

Taya Valkyrie (c) vs. Tenille Dashwood - Impact Knockouts Championship Match
Tenille Dashwood alig pár hete érkezett meg az Impact Wrestling-hez, máris egy címmérkőzésen találta magát, amely megnyerésére igencsak nagy esélye volt az újdonsült Knockouts hölgynek. Taya-t elkísérte az arénába John E. Bravo, aki többször is a lány segítségére volt, és csak ennek köszönheti, hogy megtarthatta a bajnoki címét. Bravo egy láncot dobott a ringbe Taya-nak, aki ezt nem tudta használni. Ezt követően Tenille-nek is lehetősége lett volna, használni a láncot, de inkább kidobta a ringből, amit Taya kihasznált, és a Road To Valhalla mozdulatával legyőzte ellenfelét.

The North (c) vs. Rich Swann & Willie Mack vs. Rhino & Rob Van Dam - Impact World Tag Team Championship Match
Csapatbajnoki mérkőzéssel folytatódott a gála, ami igencsak megosztotta a rajongókat. Addig minden a megszokott ütemben zajlott, amíg RVD egyszer csak a semmiből egy Superkick rúgással meg nem támadta a csapattársát, Rhino-t. A rajongók ledöbbentek az eset után, amivel RVD nem nagyon foglalkozott, helyette inkább kisétált az arénából. Közben a ringben Josh Alexander és Ethan Page a szokásos befejező mozdulatukkal legyőzték Rich Swann-t, így tovább birtokolhatják a csapatbajnoki öveiket.

Ace Austin kijött a zuhany alól, de csak akkor vette észre, hogy a női öltözőben van, ahol Alisha Edwards fogadta. Austin természetesen flörtölni kezdett a lánnyal.

Michael Elgin vs. Naomichi Marufuji
Az este egyik legjobban várt összecsapása következett, ahol is a két strong style stílust képviselő birkózó, Naomichi Marafuji és Michael Elgin küzdött meg egymással. Elgin és Marafuji rögtön egymásnak estek, és egy tökéletesen felépített mérkőzéssel kápráztatták el a rajongókat. A végig kiélezett harcból az utolsó pillanatig nem lehetett megjósolni, hogy ki fog kijönni győztesen, mivel mindketten számtalan tushelyzetből ki tudtak jönni. A japán birkózó Big Mike Elgin Bomb-ja után is folytatta a meccset, amit Elgin alig akart elhinni. Itt azonban már számítani lehetett, hogy a küzdelem a végéhez közeledik, Elgin még egyszer a vállára vette Marafuji-t, és egy hatalmas Slam-et adva ellenfelének megnyerte a mérkőzést.

Jake Crist (c) vs. Tessa Blanchard vs. Daga vs. Ace Austin vs. Acey Romero - Impact X-Division Championship Ladder Match
A gála előtti szombati napon a cég bejelentette, hogy Acey Romero leszerződött az Impact Wrestling-hez, és ő lesz az ötödik ember az X-Division bajnoki címmérkőzésen. Acey hatalmas termete ellenére elképesztő dolgokat hajtott végre a ringben, de ez igaz volt a másik négy birkózóra is. A meccsen minden megengedett volt, így törtek az asztalok, Jake Crist-nek pedig megpróbáltak segíteni az oVe tagjai is. A rajongók Tessa Blanchard-ot szerették volna, ha megnyeri az övet, és a meccs egy adott pontján erre minden esélye meg is volt, viszont Ace Austin megtámadta a lányt a pálcájával, majd sikeresen leakasztotta a felakasztott bajnoki övet. Ezzel Ace Austin lett a szervezet új X-Division bajnoka.

Ken Shamrock vs. Moose 
A szervezet első világbajnoka és Moose már hetek óta üzengetett egymásnak, most azonban eljött a pillanat, hogy szembe is nézzenek egymással. Moose-t elkísérte az arénába új edzője Frank Trigg, aki a meccs egy adott pontján leszedte az egyik védő elemet a ring sarkánál. Shamrock többször is alkalmazta Moose ellen az Ankle Lock szorítását, amiből Moose egyik alkalommal csak úgy tudott kijönni, hogy nekilökte a bírót Shamrock-nak. Ekkor a bíró a földre került, Moose pedig egy alulra mért ütéssel a padlóra küldte ellenfelét, majd megpróbálta egy székkel leütni Shamrock-ot. Shamrock ezt követően újra az Ankle Lock fogást alkalmazta Moose ellen, de ellenfele kijött a szorításból, és nekilökte a korábbi világbajnokot a ring sarkának, amiről előtte Frank Trigg leszedte a védőburkolatot. Moose innen már könnyedén be tudta vinni a Spear finisher-ét Shamrock-nak amivel meg is nyerte a küzdelmet.

Brian Cage (c) vs. Sami Callihan - Impact World Championship No DQ Match
Elérkeztünk a gála főmérkőzéséhez, ahol Sami Callihan végre megküzdhetett a világbajnoki címért Brian Cage-el. Cage amint a kötelek közé lépett, rögtön neki esett Sami-nek, ami várható is volt azok után amit az oVe vezetője tett Melissa Santos-szal. Brian felszakította Sami fejbőrét, majd a Wolverine karmokkal is megsértette Callihan homlokát. A két birkózó ezt követően a ring mellett esett egymásnak, Brian a ring oszlopához hajította ellenfelét, majd Sami egy székkel esett neki Cage-nek. Miután visszamentek a kötelek közé, Sami szétszórt egy zacskónyi rajzszeget a ringben, és bele Piledriver-olta Brian Cage-t aki ebből is kijött, majd fordítani tudott, és kiosztott Sami-nek egy Drill Claw-ot, amivel megnyerte a mérkőzést. A meccs után Melissa Santos bejött az arénába, és gratulált a férjének a győzelméhez.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling & WrestlingFigs

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.