Header Ads

Chris Jericho újra történelmet írt

Chris Jericho pankrációban eltöltött munkássága eddig is a Hall of Famebe, illetve a történelemkönyvekbe való volt, most rátett egy lapáttal.
Az első AEW Bajnok - (Fotó: All Elite Wrestling)
Chris Jericho szombaton megnyerte pályafutása hetedik világbajnoki címét, az AEW Világbajnoki Címet, amellyel ő lett a szervezet első bajnoka, így a jövőben számtalanszor emlékezni fognak erre. A WWE-ben nyerte első hat világbajnoki övét, hiszen egyszer volt Vitathatatlan WWE Bajnok, háromszoros Nehézsúlyú Világbajnok és kétszeres WCW Bajnok. Ráadásul ő az első Undisputed vagyis vitathatatlan bajnok, aki 2001-ben egyetlen éjszaka alatt legyőzte The Rockot és Stone Cold Steve Austint, akik a top két sztár voltak azokban az időkben.

Jericho rekorder az Interkontinentális Bajnoki Címek tekintetében is, hiszen kilencszer nyerte meg ezt a címet a WWE-ben, illetve egyszer a New Japan Pro Wrestlingben. Y2J ilyen szempontból is egyedülálló tettet hajtott végre, hiszen ő volt az első, aki lehetett mindkét szervezet Interkontinentális Bajnoka, egy évvel később Shinsuke Nakamura hajtotta végre ugyanezt. Jó ideig a legidősebb AEW Bajnok titulust is magával viheti, hiszen az aktívak közül csak Dustin Rhodes és Cristopher Daniels idősebb nála a cégnél, akik egyelőre nincsenek az öv közelében.

Jericho 1990-ben debütált és az elkövetkező két és félévben még biztosan aktív lesz, amely időszakot az AEW és az új sztárok felépítésére használna, amelyhez egy maradandó bajnoki regnálásra is szüksége lesz, mind neki, mind az All Elite Wrestlingnek. 

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.