Header Ads

RAW Riport - 2019. június 17.

A hétfő esti műsor újabban megszokottá váló alacsony színvonala miatt mérsékelt elvárásokkal ültem le adást nézni, és ezzel párhuzamosan blogot írni. Már nem azt várom, sikerül-e meglepniük, csupán annyit, hogy mikor veszítenek el teljesen adás közben. De elég a negatívoskodásból, minden hét egy új esély, lássuk, mit dob a gép!

- Los Angelesben vagyunk, a Staples Centerben, és az adás elején Elias köszönt minket, aki elmondja, hogy az egyik barátja akkora szemét, hogy ebbe a városba kellett költöznie, hogy hasonszőrűek között érezze magát. Majd közli, hogy Baron Corbin őt kérte fel speciális bírónak a Stomping Grounds PPV-re. Mondana még mást is, de...
- Megérkezik a Universal bajnok Seth Rollins, aki laposra veri Eliast egy székkel, és kijelenti, hogy Brock Lesnar után elege van a játszadozásból, és aki elég nagy marha ahhoz, hogy elfogadja Corbin ajánlatát, azt ez a szék fogja várni a túloldalon. Majd távozik.
- Ez így szuper volt. Megijedtem, hogy megint egy semmitmondó 20 perces promóval kezdünk, de a nyitójelenet ezáltal rövid volt, és lényegre törő. Kezdődhetett is az első meccs a US öv kihívói jogáért.


The Miz vs. Bobby Lashley vs. Cesaro vs. Ricochet vs. Braun Strowman
- Elias gondjait tetézte, hogy a bevonulása közben mindegyik résztvevő adott még neki valamit, és nem virágcsokrot.
- Cesarónál szerintem már egy futó vicc, hogy az összes bevonulózenéje rossz. Ennyi próbálkozásból egy már biztosan beválna, ha komolyan vennék. Na jó, egy neki is bevált, a Real Americans téma még úgy öt-hat éve. De azt is úgy örökölte meg Jack Swaggertől.
- Braun Strowman erősen dominál, méghozzá annyira, hogy már most teljesen egyértelmű: nem fog nyerni. A másik lehetőség, hogy legyalul mindenkit, de azon meglepődnék.
- Cesaro meg csak úgy felkapja a vállára Strowmant. Mert laza csávó, azért.
- De nem eszik olyan forrón a kását, szép libasorban kiesik ő is, és Lashley is, Strowman pedig dominálhat tovább. Ricochet szépen kiforogja ringen kívül az úthengert, mert miért ne.
- Ahogy az elnyújtott ring melletti fetrengésük alapján vártam, Lashley és Cesaro visszajönnek, és elintézik Strowmant, akinek Rico adja fel az utolsó kenetet, majd a heelek segítenek neki leszorítani a szörnyet.
- Megjegyzés: ezzel annyit értünk el, hogy Strowmant agyonvédtük, a feltörekvő underdog babyface (Ricochet) számára a pokol csókja egy ilyen tus.
- Braun mérges, le is dózerol mindenkit.
- Szerencsére a szünet alatt Miz és Ricochet összeszedik magukat, és kiváló birkózás következik. Tényleg az, okos spotokkal, jó történetmeséléssel, célzott lábgyengítés után izgalmas Fatal 4-way false finissel. Miz lenne a biztonsági megoldás, de reménykedem...
- És lőn! Rico megfordítja a dolgot, beadja a 630-at, és győz!
- Örömmel fogadom a döntést, ha már az utolsó héten csapunk össze címmeccset, akkor a Ricochet-Joe a legjobb választás, friss és izgalmas mérkőzés lesz, ha kapnak rá úgy 10 percet, és Ricót egy esetleges vereségben is védeni lehet a szamoai ellen.
- Joe már támad is, de Ricochet lehúzza előtte a kötelet, és rávetődik, hogy ő állhasson büszkén a szegmens végén. Ez így igen jó szájízt hagyott bennem, a Mizzel folytatott birkózás és ez a jelenet sikeresen ellensúlyozták Strowman heel segítséggel történő kiejtését.

- Kellemetlen érzésem támad tőle, hogy a WWE aktívan promótálja a Seth Rollins - Becky Lynch románcot. Ugye nem akarunk valami elbaltázott sztorit kreálni belőle?

- Ha már itt tartunk, jön is Becky. A reakciója még mindig jó, de már messze nem az, ami volt. Ez történik akkor, ha a WWE kreatív a karmai közé kaparint valamit, ami organikusan alakult ki. Sablonos és kiszámítható lesz, ez pedig a renegát Lynch-karakter halála.
- Rövid úton szólítja Lacey Evans-t, akinek viszont az egész lénye olyan, mintha 3D nyomtatóval készült volna a főhadiszálláson. Olyan természetességgel hozza a műkarakter műszövegeit, hogy szinte már elhiszem róla, hogy tehetséges. Abban biztos vagyok, hogy az íróstáb imádja.
- A promóról nincs mit írni, mert szabványcucc, szétpofozlak; nem, én pofozlak szét; nem, én leszek az, stb.. Hamarabb megunom, mint Becky, aki azért ad egy Bexplodert Lacey-nek, aztán a kalapkájával a fején távozik. Ez legalább vicces.- Revivalék látogatóba mennek Shane McMahon-hez, aki pezsgővel és terített asztallal várja őket. Mindenki boldog.

- A hátul interjút adó Baron Corbint nem aggasztja, hogy Eliasból kipüfölték a bírói ambíciókat, azt mondja, van egy másik jelöltje. Megjön Rollins, és őt is lecsapja a székkel. Seth ma csőre töltötte azt az ülőalkamatosságot, és még nem végzett.

- Megjön Daniel Bryan és Rowan. Tévedtem, megvan az a 20 perc promo, csak nem a nyitányban...
- A wildcard-szabály már most unalmas, pedig még az adás harmadánál sem vagyunk. Tudom, a televízió erőltette rá a WWE-re, de rém borzalmas. Nem jelent többet, mint hogy egymást követő két este kell végigszenvedni ugyanazt.
- A promo üzenete egyszerű, a RAW rossz, Los Angeles gonosz, de ma izgalmak jönnek.

Viking Raiders vs. Local Jobbers

- Egyelőre azonban csak Erik és Ivar érkeznek, akik szemeznek egy kicsit Bryanékkel. Légyszi, mondjátok, hogy Bryan kilobbizott egy közös meccset! A Heavy Machinery vicces, de ez azért minőségibb lenne.
- Los Angeles mérsékelten smark város, ezért a szokásosnál többen ismerik fel a korábbi NXT tag bajnokokat.
- A meccsnek persze fél perc alatt vége, sima squash.
- R-Truth és Carmella közben álruhában ültek a ring mellett, ezért őket még meg kellett kergetni. A ring alatt is megnézték, de onnan csak Titus került elő, aki beköltözött Hornswoggle-höz.


- Túl sok meccsre ma sem számíthatunk, ugyanis most a Kevin és Sami show következik, Owensszel, Zaynnel és Corbinnal.
- Ám még ezelőtt betoppan Heath Slater Shane-ék partijára. Épp csak hanghiba van, szóval ki tudja, miről szól a jelenet. Michael Cole zavartan hebeg.
- Aztán kiderül, hogy Slater fizetésemelést kér. Shane nem adja meg neki, aztán utánaküldi Drew McIntyre-t, aki úgy tesz, mintha a régi szép 3MB-s emlékek miatt kisegítené némi zöldhasúval, de aztán megveri. A szétszóródott bankókat a Revival zsebre dugja.

- Kezdődik a talkshow. Saminek gyorsan megunták a nézőkritikus karakterét. Most Owensszel együtt azzal indítanak, hogy biztonsági okokból nem vállalják, hogy speciális bírók lesznek Corbin meccsén, de neki megvan a tökéletes embere arra, hogy háromig számoljon, méghozzá EC3.
- Rollins résen van, és csóri EC3 is kap a székkel. Kezd elfáradni az akt.
- Mielőtt új megoldást találnának, megérkezik a New Day, akik még csak nem is wildcardok, Kofi egyszerűen arra hivatkozik, hogy ő a WWE bajnok, tehát oda megy, ahová akar. Könyörgöm, akkor fejezzük be a brand splitet, mert ez így bohózat.
- Jelzem, a show MOST kezd elveszíteni engem. Egész sokáig bírtam.
- Sablonpromó következik arról, hogy Kofi le fogja győzni Dolph Zigglert az övmeccsükön, Owens meg azzal fenyegetőzik, hogy ha Dolphnak nem sikerül, akkor majd ő elveszi tőle az érmet.
- A heelek kihívják a New Dayt, ők pedig átmenetileg reanimálják EC3-t, hogy némi viccesnek szánt ráhatással szankcionálni tudja a meccset, mint bíró. Mi a nyavalyát nézek?

- Hátul AJ Styles az orvosi szobában lóg, ahonnan már egy hónapja nem jött ki. Szerintem ott lakik. Megérkezik Karl Anderson és Luke Gallows. Bullet Club reunion baby! Goodbrothers-ék poénból elővennék a doktorbácsi-gimmickjüket, de AJ ledurungolja őket a fenébe, hogy mióta nem nyertek meccset, mióta nem voltak adásban, és különben is az Usók a legjobb tag team a világon. Gallowsék megsértődnek, és közlik, hogy ma este az Usók el lesznek pusztítva.

New Day vs. Kevin Owens/Sami Zayn/Baron Corbin
- Ebből valami oknál fogva 2 out of 3 falls meccset faragtak közben. Így még tovább fog tartani... A PPV-re meg bejelentenek egy Big E/Woods vs. Owens/Zayn meccset, mert kell az a töltelék.
- Ha a résztvevők többet bohóckodnának, ez akár egy house show meccs is lehetne, mert nagyjából annyira érdekes. Helyesbítek, az a változat érdekesebb lenne.
- Az első döntés a New Day-é, miután az addig folyamatosan támadott Woods elkapta Samit egy roll-uppal.
- A közönséget nem érdekli a meccs, de nem csoda, mert végig a heelek irányítanak benne.
- Kofi comebackjét végül megakasztják, de Corbin véletlenül lecsapja Samit, mire Owens ad neki egy superkicket, és magára hagyják. Kingston a Trouble in Paradise-zal befejezi a meccset, 2-0.
- Corbin ebből a körből elég gyengén jött ki. Nem egészen úgy néz ki, mint egy világbajnoki kihívó. Jó, mondjuk amúgy sem, de ez más kérdés.- Alexa Bliss ajándékot hoz az ujja köré csavart Nikki Cross-nak. Egy női tag team bajnoki címmeccs az. Nikki boldog. Én nem, mert bolond Nikkit akarok, és nem szociálisan alkalmatlan Nikkit. Aki látta őt az NXT-ben, az tudja, miről beszélek.

- Paul Heyman is megérkezik, hogy a tőle megszokott zsenialitással adja elő a nagy semmit.
- Heyman először arról beszél, hogy ő sem akar bíró lenni Corbin meccsén, mert akkor Rollins (aki elcserélte a golyóit egy székre) őt is elpáholja.
- A promo arra van kihegyezve, hogy Lesnar is konyít valamit a székekhez, és ha már Rollinsnak úgyis nagy meccse van ma este, nem kizárt, hogy Brock is lesben áll az MITB-táskával. De az is lehet, hogy nem. Ki tudja? Mondtam, hogy a nagy semmiről fog szólni. Heyman előadásmódja persze utánozhatatlan.

- Corbin közben már Eric Youngot fűzi, aki megígéri, hogy elgondolkodik az ajánlatán, de rögtön utána találkozik Rollinsszal. Noha megesküszik rá, hogy visszautasította Corbint, a Trónok Harca-szuperfan világbajnokunk ma Őrült Királyt játszik, és őt is legyakja a székkel.

The Usos vs. The Goodbrothers

- Usóék promóznak egyet a meccs előtt, és olyan megvilágítással nyitnak, hogy úgy tűnik, mintha Undertaker lenne az. A mondanivalójuknak se füle, se farka, de jó, a maga Usós módján.
- Ezek itt a világ legjobb tag teamjei közül valók, de az egyik sosem tudott önállóan overré válni / nem válhatott overré a WWE-ben (kinek melyik verzió tetszik), és mivel ősszel lejár a szerződésük, eléggé kifelé áll a szénájuk.
- A meccs is ennek megfelelő, és egy szimpla történetet mesél el: Andersonék jók lennének, de aztán elbohóckodják, az Usók ennek köszönhetően fordítanak, és könnyedén nyernek. Ez a WWE narratívája a dologban. AJ hátul bánatos.

- Hulk Hogan küldött egy kis videót az amerikai női fociválogatottnak. A közönség nem fogadta szívesen.

- Mint ahogy Roman Reigns-t sem, aki az egyik legnegatívabb (bár még mindig nem negatív) reakciót kapta a visszatérése óta. Ennek most aligha az eredménysora az oka, sokkal inkább az lehet, hogy a wildcard-szabály bevezetése óta iszonyatos mértékű túladagolást kapunk belőle mindkét adáson.
- "A bocsánatkérések nem szórakoztatnak titeket, de tudjátok, mi az, ami szórakoztat? Ha szétrúgom valakinek a s*ggét" - mondja Roman. Imádom, amikor Vince így próbálja közölni, hogy nektek most szórakoznotok kéne. Ilyen apróságokból látszik, hogy az öregnek tényleg fogalma sincs róla, hogy miért nem jó az, amit csinál. Ő odafent őszintén azt hiszi, hogy azt kínálja, ami a legjobb.
- Roman kihívja Shane-t, és ha már túladagolásról beszélünk, az egész mezőnyben SENKI nincs úgy túladagolva, mint Shane McMahon. Az ő használata aztán tényleg a nézhetetlenség határát súrolja, ha át nem lépi azt.
- Shane szivatja egy kicsit Romant, de nincs kedve kimenni a ring mellé, így átadja a szót Drew-nak, aki a WWE-től megszokott műnyelven elpuffogtatja a szokásos sablonokat, de aztán van olyan balga, hogy Roman családját emlegesse, így a Nagykutya bepörög, megkeresi őket a színfalak mögött, a Revivalt rövid úton elintézi, McIntyre-t átküldi az asztalon, Shane-t pedig kihajszolja a ringbe, ahol ő is megkapja a jól megérdemelt spearjét.
- Sablonos PPV előtti hype-szegmens, a maga nemében egész jó, de ezen a ponton már érzéketlenné zsibbadtam.

- Valamiért Bayley is itt van (gondolom, bajnokként ő is oda megy már, ahová akar), és most megy beolvasni Alexának, aki hazugságokat terjeszt róla twitteren.

The Iiconics vs. Nikki Cross/Alexa Bliss

- Hadd mondjam el, mennyire örülök annak, hogy Bliss újra birkózhat, a sorozatos agyrázkódásai után is. A WWE napjainkban nagyon nem veszi félvállról az ilyet, ezért a tavaly október óta tartó kálváriája miatt nagyon féltettem a karrierjét.
- És azt is hadd mondjam el, mennyire nem örülök annak, hogy az új övek - amikre mondjuk eleve nem volt túl sok szükség - máris halottak. Mert ha két hónap után ráadod őket egy komédiáscsapatra, akik ezután további két hónapig nem védik meg azokat, akkor az adott bajnoki övek funkcionálisan halottak. Lássuk, ma hogyan próbálják defibrillálni őket.
- Egy rossz meccsel, aminek több köze volt a Bayley-Alexa építéséhez, mint a tag team övekhez, és amin a címvédést éppen csak sikerült elkapni a kamerával. Bravó...- A Firefly Fun House viszont minden héten az egyik kedvenc szegmensem, ez most sem volt másként. Hogy miért? Ha van olyan szegmense a RAW-nak, ami még kiszámíthatatlan, akkor ez az. A poszttraumás Bray Wyatt, Mercy the Buzzard, Abby the Witch, Ramblin' Rabbit, Huskus the Pig, és a Gonosz Démonvince kalandjai minden héten egyedi színt hoznak a műsorba. Ezeket látni kell, leírni nem lehet. Viszont addig örülök, amíg kitartanak, mert Wyatt addig van csak biztonságban.

Seth Rollins vs. Daniel Bryan
- A WWE rondán kétségbe lehet esve, ha ezt a meccset tényleg leadják a tévében, és nem tartogatják PPV-re, mert ez egy PPV main event. A dolog jó oldalát nézve így talán most az egyszer nem fogok bealudni a RAW főmeccsén.
- A meccs előtt Bryan felteszi a némiképp jogos kérdést arról, hogy miért nem vette még el senki azt a széket Seth Rollinstól. De ilyeneket ne firtassunk a birkózólogikában. Ezután közli, hogy szék nélkül Rollins nem jobb birkózó nála, hiszen eddig még sosem győzte le Bryant, és soha nem is fogja.
- Két perc elteltével Rowan megtámadja Sethet, a bíró pedig diszkvalifikálja Bryanéket. Ennyit a mai főmeccsről?
- Rollinst a New Day mentené meg, ám ekkor megérkezik Owens és Zayn, valamint kissé érthetetlen módon a Revival. Őket az Usók kontrázzák meg, és tömegverekedés alakul ki, először a ringben, aztán a ringen kívül.
- Eközben bejelentik, hogy a meccset újraindítják, és mindenkit kitiltanak a ring mellől. Ez - most - komoly? Ehhez nem lett volna elég, ha a bíró valami apró csaláson kapja Rowant, és kizavarja az arénából? Minek kellett ide egy egész tömegjelenet?
- A WWE egyébként néhány héttel ezelőtt kitalálta, hogy a RAW harmadik órájában elsötétítik a titantront és az arénát, még a grafikákat is átszínezték, hogy másféle érzetet adjanak az utolsó órának. Jelentem: máris feladták. Nem mintha baj lenne, béna egy ötlet volt.
- Most, hogy Rollins és Bryan magukra maradtak, az akció remek, magas színvonalú. Úgy birkóznak nagyon jó meccset, hogy közben végig hagynak benne egy kicsit, ahogy azt az ingyentévés meccseken szokás.
- Többszöri LeBell lock után Rollins végül bevitt egy enzuigirit, és a stomppal tisztán megnyerte a meccset. A teljesen értelmetlen és fölösleges tömegjelenetet leszámítva kiváló főmeccs volt.
- Utána Corbin még hátbatámadja Sethet egy székkel, hogy mégse tűnjön úgy, mintha már előre kiszállt volna a játékból, ami ugyan sablonos, de logikus lezárása az egész estén át futó székes sztorinak. Egy End of Daysszel később Corbin tartja magasba az övet, ami remélhetőleg azt is jelenti, hogy vasárnap esélye sem lesz a győzelemre.


Az eheti RAW pozitív felhangokkal kezdődött, aztán ahogy telt az adás, úgy lett egyre elviselhetetlenebb. A Firefly Fun House és a Rollins-Bryan a végén mentette a menthetőt, de ahogy ebből a hosszú összefoglalóból is látszik, a közönségnek addigra annyi mindent kell végigszenvednie, hogy ez végső soron nem sokat nyom a latban.


Nehéz értékelni egy ilyen adást, de mivel a mostanában látott RAW-knál több pozitívumot tudtam felfedezni benne, megszavazok neki egy hármast osztályzat gyanánt.1 megjegyzés:

  1. Elég jó volt a RAW, és Corey Taylor, vagy basszameg :D mindig eltévesztem, Bray Wyatt fantasztikus. Szerintem ebben az egészben mélyen benne van Borash, és a két Hardy agya. De ne örüljünk, mert jön a SD és megint aids-t fogunk kapni. :D Viszont van egy olyan érzésem, hogy a stomping grounds kurva jó lesz meccsszínvonal szempontból.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.