Header Ads

IMPACT! 2018. Április 28. - Rebellion PPV - Összefoglaló

Múlt hét vasárnap rendezte meg az Impact Wrestling a Rebellion elnevezésű PPV-jét, amin terítékre került az összes bajnoki cím, köztük a világbajnoki is, amiért Johnny Impact és Brian Cage küzdött meg egymással.


A teljes gála itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Petey Williams vs. Jake Crist vs. Aiden Prince vs. Ace Austin vs. Cousin Jake vs. Eddie Edwards – Six-Man Scramble Match
Egy hatemberes mérkőzéssel kezdődött az idei második PPV, ahol Petey Williams, Jake Crist, Aiden Prine, Ace Austin, Jake Deaner és Eddie Edwards csapott össze egymással. A hat birkózó hamar a ringen kívül találta magát, Eddie rögtön egy Suicide Dive-al hagyta el a köteleket, Petey pedig egy Hurricanrana-t vitt be a korábbi világbajnoknak a közönség mellett. Ace Austin is rá akart ugrani a ringen kívül állókra, de őt Jake Crist kapta el, és a levegőben adott neki egy hatalmas Cutter-t. A mérkőzés egy adott pontján a hazai közönség előtt fellépő Petey Williams nagyon közel került a győzelemhez, amikor bevitt egy Canadian Destroyer-t Jake Deaner-nek, de Ace Austin félbeszakította a tust, két vállra fektette a kanadai birkózót, és megnyerte a nyitómérkőzést.

A szünetben Josh Mathews bejelentette, hogy május 1-től a GWN applikáció megújul, és IMPACT+ néven lesz elérhető a jövőben.

Sami Callihan egy rövid promó videóban elmondta, hogy el fogja törni Rich Swann lábait az este folyamán. A két birkózó egy oVe Rules mérkőzéstípusban fog megküzdeni egymással az X-Division bajnoki címért, viszont a meccs alatt nem lehetnek jelen az oVe tagjai.

Scarlett Bordeaux vs. Rohit Raju – Intergender Match
Rohit Raju nem tudta elfogadni, hogy Scarlett Bordeaux és Fallah Bahh legyőzték a Desi Hit Squad-ot egy csapatmérkőzésen. Rohit kihívta Scarlett-et egy egyéni mérkőzésre, ahova elkísérte őt Raj Singh is, aki megpróbált a meccs alatt segíteni a csapattárásának. Scarlett ezt megelégelte, és mindkettőjükre ráugrott a felső kötélről. Fallah Bahh a meccs egy adott pontján elvonta a játékvezető figyelmét, így Scarlett egy mélyre mért ütéssel leterítette Rohit Raju-t, majd egy módosított Piledriver után megnyerte a mérkőzést.

The Rascalz (Dez, Wentz & Trey) vs. Moose & The North (Ethan Page & Josh Alexander)
Moose az elmúlt hetekben egyesével tanította móresre a Rascalz csapat tagjait, kivéve Dezmond Xavier-t, aki a társai segítségével legyőzte a korábbi NFL játékost. Moose segítségül hívta Josh Alexander-t és Ethan Page-t, akik szívesen odaálltak Moose mellé, és egy csapatmérkőzés keretein belül megküzdöttek Dez, Wentz és Trey hármasával. A meccs alatt egy percig nem unatkozhattunk, Dez és Wentz újra megmutatták a kanadai közönségnek az elhíresült Standing Moonsault mozdulatukat, majd Josh Alexander is megtapasztalhatta milyen mikor mind a három high-flyer egymás után ugrik rá valakire a ring sarkáról. A meccs megnyeréséhez azonban ez is kevésnek bizonyult, Alexander ezt követően fordítani tudott, és Ethan-el közösen kiosztott egy Spinebuster-t, amit Moose Spear-je követett. Moose ezzel most bosszút állt Dezmond-on, és megszerezte a csapatának a győzelmet.

Johnny Impact a színfalak mögött elmondta, hogy neki teljesen mindegy ki lesz a Brian Cage elleni mérkőzésén a bíró, a meccset úgy is ő fogja megnyerni. Taya Valkyrie is szólt pár szót, aki tudja milyen erős Jordynne Grace, de az este folyamán meg fogja törni a győzelmi szériáját.

Taya Valkyrie (c) vs. Jordynne Grace - Impact Knockouts Championship Match
Jordynne rögtön a gong után megtámadta az aktuális női bajnokot, és odavágta a ring sarkához egy hatalmas Powerbomb-bal Taya-t. Taya ezt követően folyamatosan Jordynne egyik kezét kezdte el támadni, hogy ezzel is gyengítse a lányt. Ez be is jött neki, ugyanis Jordynne már nem tudta pontosan véghez vinni a mozdulatait az ellenfele ellen. A kötelező kihívó egy Muscle Buster után már azt hitte, hogy közel került a győzelemhez, de Taya ezt követően is tudta folytatni a mérkőzést, olyannyira hogy a Road to Valhalla mozdulatával pontot tett a meccs végére. Ezzel Taya Valkyrie megvédte a Knockouts Championship címét, Jordynne Grace pedig elszenvedte első vereségét az Impact Wrestling-nél.

Melissa Santos a backstage-ben megkérdezte Gail Kim-et, hogy miért döntött úgy, hogy visszatér a ringbe. Gail élvezte a szabadidejét, de elmondta, hogy Tessa nem hallgatott rá, ezért van még mit tanulnia tőle.
 
Rich Swann (c) vs. Sami Callihan - oVe Rules Match for the X-Division Championship
Sami Callihan egy nappal a Rebellion PPV előtt kérte a vezetőséget, hogy oVe Rules szabályok szerint mérkőzhessen meg Rich Swann-al az X-Division bajnoki címért. Sami zöld utat kapott, így a két birkózó mindent használhatott egymás ellen a küzdelmük alatt, és semmiért nem járt kizárás. A meccs elején rögtön elő is került egy tűzőgép, majd a szemetes, és az acélszék is. Sami felállított a rámpánál egy kordon-t, és azon osztott ki egy Piledriver-t ellenfelének. Ha ez még nem lett volna elég, Callihan egy LEGO-s dobozból kiszórta az apró építőkockákat a ringben, és bele Piledriver-olta Swann-t a felső kötélről. Rich Swann nem adta fel ezt követően sem, és a végsőkig elment, hogy megőrizze a bajnoki övét. Rich minden erejét összeszedve egy szögesdróttal betekert baseballütővel kényszerítette Sami Callihan-t a feladásra.

Melissa Santos a szünetben elmondta Gail Kim üzenetét Tessa Blanchard-nak. Tessa tiszteletben tartja amit Gail korábban elért, majd beszélt a családjáról. Ekkor megjelent Tessa édesapja Tully Blanchard, aki drukkolni fog a lányának, és csak annyit mondott neki, hogy győzze le Gail-t.

Gail Kim vs. Tessa Blanchard
Tessa Blanchard-nak édesapja Tully Blanchard, Gail Kim-nek pedig a férje, Robert Irvine szurkolt a közönség sorai között. Tessa egy Dive-al kiugrott a kötelek közül Gail-re, amire a Hall of Famer egy 619-al válaszolt ellenfelének. Visszatérve a ringbe Tessa adott egy Codebreaker-t Gail-nek, majd Kim egy Crossbody mozdulattal állította meg Tessa-t. Ezt követően Tessa a rámpáról repítette Gail-t a padlóra, de a lány még ez után is tudta folytatni a mérkőzést, és válaszul bevitte az Eat Defeat befejező mozdulatát a korábbi női bajnoknak. Tessa kijött a tusból, és egy Magnum Codebreaker után egy szorító fogásba fogta Gail Kim-et, aki ebből már nem tudott kijönni és feladta a küzdelmet. A meccs után egy érzelmes pillanatnak lehettek szemtanúi a rajongók, Tessa kezet nyújtott Gail-nek, aki megölelte a lányt, és gratulált neki a győzelméhez. Tessa elhagyta az arénát, a közönség pedig a "Thank You Gail" kántálással köszönte meg, hogy a 7x-es Knockouts Champion még egyszer a kötelek közé lépett.

Johnny Impact(c) vs. Brian Cage – World Championship Match - Lance Storm as Special Referee
Elérkeztünk az este talán legjobban várt mérkőzéséhez, Brian Cage újabb esélyt kapott, hogy elhódítsa a világbajnoki címet Johnny Impact-től, akit elkísért a ringhez Taya Valkyrie és John E Bravo is. Cage nem finomkodott az ellenfelével, rögtön kiosztott egy F5-t Johnny-nak, amit egy Standing Moonsault követett. Johnny a folytatásban a rámpáról ugorva egy Spanish Fly-al leterítette Brian Cage-t. Brian a mozdulat során nem jól érkezett a padlóra, és alsó háti sérülést szenvedett el. A kihívó nem adta fel a küzdelmet, de innentől kezdve a fájdalomtól már nem tudott úgy részt venni a mérkőzésben, így a bajnoknak improvizálnia kellett. Taya és Bravo a ring mellett felállítottak egy asztalt, amibe Cage végül bele tudta hajítani Johnny-t. Impact ezt követően megtámadta Lance Storm-ot, majd John E Bravo úgy döntött, hogy helyettesíti a speciális bírót. Ezt Storm nem hagyta, és visszavette a munkáját Bravo-tól. Cage végül egy Drill Claw mozdulattal két vállra fektette Johnny Impact-et, és megnyerte a mérkőzést. Az újdonsült világbajnok nem sokáig ünnepelhette a győzelmét, ugyanis megjelent az arénában Michael Elgin, aki rögtön bejelentkezett a világbajnoki címért, és kiosztott Brian-nek egy hatalmas Powerbomb-ot.

A mérkőzés után megtudhattuk, hogy az idei Slammiversary PPV-t július 7-én rendezi az Impact Wrestling Dallas-ban.

Lucha Brothers(c) vs. LAX – Full Metal Mayhem Tag Team Championship Match
A gála főmérkőzése egy Full Metal Mayhem összecsapás volt, amit a bajnok Lucha Brothers és a kihívó LAX vívott egymással a csapatbajnoki címért. Ahogy arra számítani lehetett, a két csapat elképesztő mérkőzéssel kápráztatta el a közönséget. A felek a szabályok értelmében mindent használhattak egymás ellen, így az asztalok székek és létrák is előkerültek a ring alól. A négy birkózó a végsőkig elment a meccsük alatt, a végig kiélezett küzdelemből most az LAX jött ki győztesen, ugyanis Ortiz a rajzszegekkel teli asztalba tudta hajítani Pentagon-t, aki ezt követően már nem tudta folytatni a mérkőzést. Santana és Ortiz ezzel a győzelmükkel immáron 4x-es csapatbajnokoknak mondhatják magukat. A meccs után Konnan gratulált mind két csapatnak, akik összeölelkezve mutattak tiszteletet egymás iránt. Végszóra az Impact rosterének nagy része is bejött az arénába, hogy gratuláljanak a két csapat elképesztő mérkőzéséhez.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.