Header Ads

Dupla vagy Semmi? - Várjuk mint a falat kenyeret - előzetes

Mielőtt bárki megijedne, nem fogjuk magyarosítani az All Elite Wrestling gáláit, de végre egy olyan név, ami könnyedén értelmezhető és egyedi. Szóval Double or Nothing, egy pay-per-viewn mely alapjaiban változtathatja meg a professzionális birkózás világát.

Már gyakorlatilag a decemberi pletykák óta tűkön ülnek a pankráció rajongói az új szervezet kapcsán, amely megszületését januárban jelentették be. Az alapok megvannak a későbbi sikerhez, hiszen pénzügyileg nagyon stabil lett a Khan család által birtokolt All Elite Wrestling, ráadásul Cody Rhodes személyében egy olyan vezetője van, aki sokat tanulhatott a korábban hasonló szerepet betöltő édesapjától, Dusty Rhodestól. Sztárok is érkeztek dögivel, hiszen megszerezték az újra fénykorában levő Chris Jericho-t, Kenny Omegát, Adam Page-t, a Young Buckst vagy éppen a veterán Christopher Danielst és Dustin Rhodest.

A promócióból eddig nem sokat láttunk, hiszen a Dounble or Nothing lesz az első gálájuk, de ősztől már tévés szerződéssel rendelkeznek, így heti adásuk lesz a TNT-t. Igaz a tavalyi évben megrendezett All In jó referencia a jövőre nézve, de az akkor még csak független esemény volt, többek támogatásával. A birkózók mellett igyekeznek minden szempontból a legjobbakat leigazolni, hiszen a vezető kommentátor Jim Ross lesz, a bemondó Justin Roberts de egy legendás bírót is szerződtettek Earl Hebner személyében. Friss hír, hogy a nemrég WWE-ből távozó Dean Malenko is itt folytatja.

Ami még érdekes, miszerint valamelyest igyekeznek visszahozni a WCW feelingjét, hiszen a Double or Nothing az MGM Grand Arénában kerül megrendezésre, amely egykoron számtalan nagy shownak adott otthon Ted Turner szervezetével.

Lássuk a mérkőzéseket is:


Buy In

Casino Battle Royale - 21 man
A győztes világbajnoki címmérkőzést kap.

Singles mérkőzés
Sammy Guevara vs. Kip Sabian


Double or Nothing

Singles mérkőzés - a győztes világbajnoki címmérkőzést kap
Kenny Omega vs. Chris Jericho

AAA World Tag Team Bajnoki Címmérkőzés
The Young Bucks (c) vs. The Lucha Bros

Singles mérkőzés
Cody Rhodes vs. Dustin Rhodes

Six-man tag team mérkőzés
SoCal Uncensored vs. CIMA, T-Hawk & El Lindaman

Tag Team mérkőzés
Best Friends vs. Angelico & Jack Evans

Three-Way mérkőzés
Dr. Britt Baker vs. Kylie Rae vs. Nyla Rose

Six-woman tag team mérkőzés
Aja Kong, Yuka Sakazaki & Emi Sakura vs. Hikaru Shida, Riho & Ryo 

Miért is fontos nekünk ez a rendezvény? Mert a WWE az elmúlt években látványosan gyengélkedik, nincsenek új ötletek, unalmasak az adások és a nézettségük is romlik, ugyanakkor pénzügyileg folyamatosan növekednek. Gyakorlatilag 2001 óta nincs országosan lefedett csatornán ellenfelük, leszámítva a TNA egy rövid időszakát, ami tudjuk hogyan végződött. A vetélytárs ősztől meglesz, így elmozdíthatja őket a komfortzónából, ami mindenki számára kifizetődő lehet.


Ma éjjel megszülethet a tökéletes alternatíva, amely ugyan eddig is megvolt a New Japan Pro Wrestlingnek köszönhetően, mégis azt sokan a kulturális különbségek miatt nem tudják befogadni, pedig színvonalas és izgalmas gálákat prezentálnak. Az NJPW-nak ráadásul nincs heti adása, amivel folyamatosan fenntartaná az érdeklődést Amerikában vagy itthon, az olyan átlag pankráció néző számára, aki megszokta, hogy csak WWE-t néz. Az All Elite Wrestling így minden igényt kielégíthet, amit a WWE nem ad meg.

Az All Elite valami újat akar nekünk bemutatni, amit korábban még nem láttunk, vagy láthattunk csak kicsiben. Itt számítani fognak a győzelmek és a vereségek, sokkal inkább sportként akarják prezentálni a pankrációt, mintsem sportszórakoztatásként, amely szót Vince McMahon alkotott meg. Ráadásul sok meglepetésre is számíthatunk, egyesek Dean Ambrose és CM Punk megjelenését jósolják, bár meglepetéseket a váratlan fordulatokkal és kisebb nevekkel is okozhatnak.

A végére Sandman kollégám rövid gondolatát hagynám:

Ma este Double or Nothing. Lehet hogy megváltja a világot, lehet hogy cringe lesz az egész. Annyi bizonyos, hogy történelmi esemény elé nézünk. 

Ti nézni fogjátok? Mit vártok a Double or Nothingtól? 

3 megjegyzés:

 1. Hidvégi Úr, ez nagyon jó összefoglaló. Egy hatalmas lépés van még hátra az AEW-nak: mégpedig a közös szerződés a New Japannel, mert annak a közönségnek akit ők akarnak elérni Okada az isten. Az lenne a legjobb ha az iwgp öv lenne a közös világbajnoki cím, mert az international wrestling grand prix öv az egyetlen hiteles világbajnoki cím a wwe övei mellett. Persze ez az utolsó mondat nem annyira hiteles, inkább személyes vélemény, vágy stb. Viszont Sandmannek igaza van: ez a ppv lehet a vízválasztó: vagy jó lesz, vagy flop. A show szarnak ígérkezik a meccsek alapján, semmi nagy cucc, csak sima random indy rematchek. Ha igazán nagyot akarnak dobni akkor nyomják be main eventnek a Bucks vs Lucha brost, és egy szép igazi történetalapú tag team meccsel zárják a showt, mert az a fő hiány most a main stream wrestlingben a tag team, és akármennyire utálom a tag meccseket, sokan imádják...erre lehetne építkezni. Remélem sikeres show lesz, mert Tony Khan egy igazi jó arc, egy hatalmas wrestling fan, aki most az álmait éli, már csak az ő kedvéért remélem, hogy sikeres és minőségi show elé nézünk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. Igazad van kicsit behozhatnák a New Japan jobban a köztudatba, meg abból az AEW is profitálhatna, hiszen több sztárt szerepeltethetnének. A tag team wrestling az All Elitenél erős lesz. Egyébként már láttam a gálát, hamarosan arról is lesz cikk, csak eddig nem volt időm.

   Törlés
  2. Én is láttam a gálát, nem akarok belemenni, de várom a véleményed, de Doki, és Bártfi videós véleményét is megnézem. :) Szerintem nem volt nagy dobás a Double or Nothing.

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.