Header Ads

Double or Nothing - A pankráció újjászületőben - eredmények, értékelő

Utólag kimondhatjuk, nagy sikerű rendezvényen van túl az All Elite Wrestling, akik szombat éjjel túlszárnyalták minden elképzelésünket.
(Fotó: AEW)
Az elmúlt hetekben, hónapokban felmerülhetett a rajongók egy részében, hogy vajon szeretik-e még a pankrációt? Mivel a WWE műsorait már nem várják úgy, nincs meg bennük a tűz, mint korábban. Hétvégén kiderült, hogy nem a rajongókkal van probléma, hanem a WWE fárasztóan unalmas műsoraival. Az AEW nem tett semmi különlegeset, de mégis élvezhető és pörgős adást csinált, mert tudták mire van szüksége a fanoknak, a bookingra és a meglepetésekre is ráéreztek, nem beszélve az MGM Grand Aréna atmoszférájáról.

Amit láttunk pofon Vince McMahon és a WWE részére, akik sokkal jobb és változatosabb rosterrel rendelkeznek, mégsem tudnak kreatívan bánni a birkózóikkal, nem beszélve arról, hogy mellé nyúlnak a gimmickekkel. A Double or Nothingon bebizonyosodott, miszerint sokkal jobb, ha a promó nincs szét scriptelve, hanem csak a főirányvonalakat adják meg, amit a pankrátorok a saját stílusokban adhatnak el. 

Menjünk végig a cardon az eredményekkel és némi kiegészítéssel. Az első két meccs a Buy In című pre-showban került megrendezésre.


Buy In

A szervezet első hivatalos mérkőzése a Casino Battle Royale volt, ahová olyan neveket hoztak be, mint Billy Gun, Tommy Dreamer, Glacier, Shawn Spears (Tye Dillinger), Jimmy Havoc és MJF. A többiek viszonylag új arcnak számítanak, legalábbis azoknak, akik nem követik a független birkózást. Így elsősorban a pankrátorok megismeréséről szólt a meccs, amelyben ki lehett szúrni az izgalmas karaktereket. A végét is jól oldották meg "Hangman" Adam Page-dzsel, aki a jövőben a tipikus AEW srác lehet. Megnyerte a meccset, ezzel világbajnoki címmérkőzésben találja magát.

A következő összecsapáson Kip Sabian győzte Sammy Guevarát, ami a cég első singles mérkőzése volt. Sokat nem lehet róla beszélni, tipikus pre-show meccs volt, amiben a cirkálósúlyúak megmutatták mire is képesek.


Double or Nothing

SoCal Uncensored legyőzte a Strong Heartst
A nyitás nem volt rossz, hiszen egy tag team mérkőzéssel kezdtek, amelyben már ismert nevek szerepeltek. Az  SCU, tehát Christopher Daniels, Frankie Kazarian, és Scorpio Sky győzte le Cimát, T-Hawkt, és El Lindamant. Izgalmas volt, meghozta a kedvem ráadásul akkor lett vége, amikor kellett. A furcsaság az lehet, hogy a többi szervezethez képes itt, minden tag meccsben tíz másodpercig lehet a társ is ringben, a már megszokott öt helyett, de erre a szabályra nem figyeltek oda.

Fatal 4-Way - Dr. Britt Baker, D.M.D. legyőzte Nyla Rose-t, Kylie Rae-t, Awesome Kongot
Itt történt az első igazán meglepetés. Előzetesen triple threatet ígértek, de végül a WWE-ben korábban Kharmaként szereplő Awesome Kong is a mérkőzésbe került Brandi Rhodes által. Az összecsapást a várakozásoknak megfelelően a valóéletben fogorvosként tevékenykedő Britt Baker nyerte, aki egyelőre a szervezet női arca.

Best Friends legyőzte Angélico-t és Jack Evanst
Különösebben nincs véleményem a mérkőzésről, itt inkább azt mutatták meg, hogy miben lehet másabb az All Elite tag team divíziója a többi promócióénál. Amit viszont kifogásolok, hogy a meccs végén megjelenő duóról semmit sem tudtunk meg, hiszen a kommentátorok sem voltak képben. Hogy ez direkt volt, így vagy sem, arra idővel választ kapunk.

Six Woman tag team match - Hikaru Shida, Riho Abe, és Ryo Mizunami legyőzték Aja Kongot, Yuka Sakazaki-t, és Emi Sakurát
Ezt a meccset valahogy nem éreztem ide valónak, inkább pre-shown fért volna meg jobban, mert igazi sztori nem volt mögötte. A legnagyobb baj ezzel, hogy az amerikai közönség még nem ismeri a japán vagy ázsiai női birkózást és még nem is halott ezekről a hölgyekről, tisztelet a kivételnek. Maradjunk annyiban, az AEW őket is megakarta mutatni és a heti adás elindulásával képbe lesznek helyezve.
(Fotó: AEW)

Cody legyőzte Dustin Rhodest
A gála katarzis pontja volt, az egyetlen érzelmekkel telefűtött mérkőzés a cardon. A két testvér megmutatta, hogy anno miért akarták ezt a meccset megcsinálni a WWE-ben. Az édesapjuk büszke lehet rájuk fent az égiekben, akinek a nevét többször is skandálta a közönség. Manapság a WWE-ben is ritkán látjuk az igazi történetmesélést, ráadásul ez a meccs Jim Ross hangjával örökké emlékezetes marad. Dustin végig vérezte a meccset, ami most talán kellett, bár a végén megbékéltek és összeölelkeztek, hiszen egy csapatatot fognak alkotni a Young Bucks ellen, így kicsit furcsa a vér jelenléte, de ez is hozzátett az érzelmekhez. És akkor még nem írtam Cody zseniális promojáról, amiben megfogalmazta, neki nem egy társra és nem egy barátra, hanem a bátyjára van szüksége.

Cody a bevonulása alkalmával hadat üzent a WWE-nek is, miután a pöröllyel összetörte Triple H trónját.

Ezt követően volt egy katyvaszos szegmens, amelyben Bret Hart mutatta be az AEW Világbajnoki Címet, bár azt egyszer sem sikerült a főkamerába mutatnia, meg kicsit elvolt veszve az emberünk. Miközben mid-carder szegmenssé vált az egész, mert Adam Page mellett nem csak MJF, hanem Jungle Boy és Jimmy Havoc is megjelent. Legalább felfigyelhettünk a mindössze 23 éves MJF-re, aki kiválóan bánik a mikrofonnal és kiköpött heel, így nagy jövő állhat előtte.

(Fotó: AEW)
AAA World Tag Team Championship - The Young Bucks (c) legyőzte a The Lucha Brotherst
Lehet kritizálni a meccset, de azt el kell fogadnunk, hogy a Young Bucks egy másfajta közönséget szolgál ki és ez a szép az All Eliteben. Igyekeznek minden réteget kielégíteni és, aki a nagy mozdulatokat és az állandó pörgést részesíti előnyben, az jól szórakozott. Részükről az a kérdés, hogy a jövőben képesek-e visszább tekerni, ha más stílusú ellenfeleik lesznek, mint mondjuk a Rhodes tesók.

Chris Jericho legyőzte Kenny Omegát
Láttuk már őket birkózni, tudtuk mire képesek, ezúttal is kihozták a maximumot. Azonban hiába voltak main eventben, kicsit befelé birkóztak, mert nem használták a közönséget. Ennek ellenére jó volt, bár elsőre meglepő lehet Chris Jericho győzelme, akiről most nem tudjuk, hogy valóban világbajnok lesz, vagy szimplán Adam Page-t szeretnék megcsinálni vele. Ha lehetne tippelni, akkor az utóbbira voksolnék bár ott motoszkál a fejemben, nem-e egy már ismert világbajnokkal akarnának neki vágni az ősznek? Jericho új finishert is használt, ami egyelőre fura, hiszen nem tűnik annyira végzetesnek.

Itt még nem volt vége. Chris Jericho elmondta, miszerint neki csinálták ezt a szervezetet és majd ő fel is teszi a térképre, amikor a közönség soraiból megjelent az immáron Jon Moxleyként szereplő Dean Ambrose és megtámadta Jericho-t, a bírót és Omegát is. Tehát Moxley a rivális birkózója lesz és a karaktere egyelőre Stone Coldéra hajaz. Nem tudjuk mi lehetett a WWE-nél, de nem a szokványos módon Ambrose standing tallal távozhatott, így bivaly erősen érkezhetett meg az AEW-hoz. Később Moxley elmondta, hogy háborút indít és mindenkit elsöpör, aki az ő és az AEW útjába áll. Hozzátette, évek óta először érzi magát frissnek, úgy látszik neki nagyon kellett a WWE-ből való távozás.

Cody és Dustin kontra a Young Bucks, Adam Page vs. Chris Jericho - AEW Világbajnoki meccs, Kenny Omega vs. Jon Moxley, hát lesznek még itt draw meccsek...

Összességében nekem tetszett és 10/8-as értékelést adok rá, szimplán azért mert egy ideje már semmilyen WWE-s tartalmat nem tudtam élvezni, ez pedig engem is felfrissített. Nyilván, aki szakszemmel nézte, az ennél alacsonyabb osztályzatot ad, ami szintúgy érthető. Sokan mondják, hogy duplázás nem volt, de a semmitől is messze voltunk és a záróképnek köszönhetően már alig várhatjuk a következő AEW gálát. Persze nem szabad túlértékelnünk, hiszen megvoltak a maga kisebb gyermekbetegségei, de kezdésnek nagyszerű volt és bizakodásra ad okot a jövőre nézve.

Aki bővebb és szakvéleményt akar az hallgassa meg a Szorító Podcast legfrissebb epizódját:

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.