Header Ads

Tovább folytatódott a RAW nyerő szériája - jegyzet

Folytatódik a RAW adásokról írt jegyzetsorozatom, amely első cikkét ITT találod. A héten Philadelphiában jártak a vörösök, ahová egyébként Batista megjelenését is hirdették, de mint tudjuk ez elmaradt.
Újra együtt - (Fotó: WWE)
A Shield körüli helyzetről:

Az adás főként a Shield újabb összeállása és a csajok sztorijának tovább vitele köré épült. Az már jól látszik, hogy ezúttal fokozatosan fogják Roman Reignst vissza vinni a main eventbe, így szó sincs arról, hogy hozzáadják Roman Reignst az Universal Bajnoki Címmérkőzésbe. A Brock Lesnar elleni összecsapás kizárólag Seth Rollins pillanata lesz, azonban a Fenevad hiányában újra összelehet hozni a Shieldet.

A Shield reunion eddig elátkozottnak tűnt hiszen Roman leukémiájának bejelentése után Dean Ambrose is kijelentette, miszerint távozik. Pár hónap alatt nagyot fordult a világ, hiszen Reigns visszatért és arra is megvan az esély, hogy Dean maradjon. Az adáson fokozatosan vezettek minket a Shield felé, ugyan velük kezdték az adást, de Ambrose ekkor még nem csatlakozott Seth és Roman mellé. Először felépítették az ellenfelet, akik már hetek óta uralkodnak a RAW felett, de kellett még egy dobás ahhoz, hogy szuper erősnek tűnjenek. Később Dean is csatlakozott a testvéreihez, amikor heelek készült tönkretenni Seth és Roman estéjét.
A heelek munka közben - (Fotó: WWE)
Drew McIntyre, Baron Corbin és Bobby Lashley szövetségét megerősítették a Finn Bálor, Kurt Angle és Braun Strowman legyőzésével. Ezzel a Shield kapott egy hiteles ellenfelet és várhatóan ők fognak véget vetni ennek az ideiglenes heel frakciónak, kivéve ha a Shieldben megint turnöl valaki, mondjuk Ambrose. Kurt Angle-t felkészítik a búcsúmérkőzésére, amelyet a WrestleManián kaphat meg, ugyanis nem valószínű a folytatás. Finn Bálor várhatóan Lashleyvel marad viszályban az Interkontinentális Bajnoki Címért. Braun Strowman esetében nem tudjuk mi a terv, de a Lesnar elleni vereségek óta látványosan eltávolodott az Universal Bajnoki Címtől. Korábban meglehetett volna próbálni azt a bizonyos bajnoki futást, de ettől most messze áll, így félő, hogy a WrestleManián csak egy tag team mérkőzésben látjuk majd.

A Tag Team divízióról

Ricochet és Aleister Black párosa rendesen megkavarhatja az álló vizet a WWE Tag Team Divíziójában. Egy izgalmas duóról van szó, akin jól szórakozik a közönség. Az adáson a bajnok Revival ellen álltak ki, de a meccset tönkretett Chad Gable és Bobby Roode párosa. Talán az ember jóban megnézne egy Ricochet és Aleister Black kontra Revival meccset, de így vasárnap odakerülnek Roode-ék is a cím összecsapásban.

Ezen a héten Sasha Banks állt ki Tamina ellen. Lényegében csak azért, hogy megadják a hangot a vasárnapi női tag team bajnoki címmérkőzésnek. Nagy valószínűséggel Bayley és Sasha Banks megtarthatja a címet, így Nia Jax és Tamina csak időhúzó ellenfél a WrestleManiáig. A WrestleMania kapcsán visszatérő legendákról pletykálnak, mint Bayleyék lehetséges ellenfelei.

Itt még kaptunk egy Heavy Machinery-The B-Team-The Ascension-Zack Ryder & Curt Hawkins Gauntlet meccset...

Az öregek párharca
A végére hangulatba került - (Fotó: WWE)
Úgy látszik Ric Flair elrontott születésnapja indítja be az évek óta húzott, halasztott viszály beteljesülését. Batistát ugyan hirdették az adásra, de végül csak egy Triple H promót kaptunk, Dave az Instagramon üzent. Kicsit úgy tűnik, hogy Hunter inkább birkózna egy fiatallal, mert a promója nem volt annyira átütő. Többnyire Ric Flairről beszélt, no meg arról, hogy Batista olyan könnyedén megsértődik, hogy már kétszer is itt hagyta ezt a bizniszt, ha nem a kedvére alakultak a történések.

Itt inkább az érdekes az, hogy ha valóban ez lesz Batista utolsó meccse, akkor hogy-hogy heelként lép ringbe a WrestleManián. Elképzelhető, hogy egy hosszabb futásra készül, de nyártól elvileg megint filmet forgat majd, így egy újabb full-time visszatérés 50 évesen nem túl valószínű. Továbbá ki lehetne még számára jó ellenfél? Hunter ellen akar visszavonulni, ez az álma. Talán ez a heel futás is az ő kérése volt, hiszen már 2013-ban is arra panaszkodott, hogy faceként kellett visszatérnie. Itt logikailag valóban az a furcsaság, mint ahogyan a Szorító Podcastben is elhangzott, hogy Triple H másfél hete még heel szerepben volt, hiszen Beckyt szívatták Stephanieval, most meg már ő lesz a face. Bár azóta a Lynch történet maradt az asszonynál és az apósnál, így máris birkózhat egykori Evolution társával.

A nagy WrestleMania meccs
Még mindig van a sztoriban - (Fotó: WWE)
Ezt a Rousey-Becky-Charlotte sztorit annyira csűrik-csavarják amennyire csak lehet. Mindig kitalálnak valami új dolgot, de eddig még izgalmas. Múlt héten úgy tűnt, hogy Ronda Rousey leadta a RAW Női Bajnoki Címet, ezért Stephanie McMahon új meccset írt ki. Abban az esetben, ha a sérült Becky aláírja a szerződést mely értelmében a WWE nem felelős semmiért sem, ami vele történhet a ringben, akkor kiállhat Charlotte ellen a "vacated" bajnoki címért. Ennek annyi lett volna a pikantériája, hogy mindkét lány a SmackDown Live szupersztár, mégis RAW címért birkózhattak volna. Rousey azonban visszatért és visszakapta az övet, így végül mégsem lesz címmeccs a Fastlane gálán. Ettől függetlenül Becky még mindig megküzd Flairrel, amely tétje az ő WrestleMania szereplése. Ha Lynch nyerni tud, akkor ő is részt vehet a RAW Női Bajnoki Címmeccsben, amely egy Triple Threat összecsapássá módosulhat.

Talán nem is maga a történet, hanem az lett érdekes, hogy Ronda Rousey heel turnt vett. Ez azért nagyon fontos, mert innentől fogva Becky Lynch egyértelműen faceként lép a ringbe, ami egyébként sem volt kérdéses, igazából eddig sem volt heel. Hétvégén tutira nyerni fog Lynch vagy legalábbis úgy bookolják a meccset, hogy megoldják a Triple Threatet. Ezzel két nagyon erős heel ellenfele lesz a WrestleManián, amelyből hatalmas sztárként jöhet ki. A WWE bizonyára arra készül, hogy megcsinálja a következő nagy női sztárját, ezzel Rouseyt is pihenőre engedik, aki tervek szerint április után többé már nem lesz full-timer.

Itt nézhetitek vissza az adást:

Ennyi lett volna, ha tetszik az elképzelés, akkor Facebookon vagy itt jelezzétek és a továbbiakban is várhatóak hasonló cikkek.

1 megjegyzés:

 1. nekem hatalmas kő esett le a szívemről, mikor megláttam, hogy batista heelként tért vissza
  én már nagyon unom azt a clichét, hogy mindenki faceként, szappanoperába illő végkifejlettel hajtja végre az utolsó futását
  utáltam volna őt ebben a szerepben látni, neki a heel állat szerepe áll jól, és látszik rajta, hogy ezt is élvezi jobban
  a sors iróniája, hogy ennek ellenére faceként ért el komolyabb sikereket, de ennek ellenére szerintem sokaknak a heel énje maradt meg, főleg mivel mindkét futását így fejezte be
  a legutóbbi visszatérése faceként kudarc volt, de ez nem az ő hibája
  rosszkor volt, rossz helyen
  az emberek nem az ő sikerét akarták látni, hanem bryanét, bárkit kifütyültek volna akkor és ott
  őszintén én nem gondoltam, hogy visszatér
  de jó lesz őt ringben látni még egyszer utoljára

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.