Header Ads

Roman Reigns elárulta, mivel kezelték

A sztár a WWE Network "Chronicle" című műsorában beszélt a betegségéről.


Miután számos találgatás látott napvilágot Roman Reigns leukémiájával és annak kezelésével kapcsolatban, a Big Dog tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta, hogy a leukémia CML típusa, azaz a krónikus myeloid leukémia támadta meg a szervezetét. A Webbeteg vonatkozó cikkében leírják, hogy ennek a betegségnek a krónikus fázisa lassú lefolyású, akár évekig is rejtve maradhat, sokáig nem okoz panaszt, gyakran csak szűrővizsgálat vagy vérvétel alkalmával derül rá fény, a magas fehérvérsejtszám által. Ez egybecseng a Reigns által elmondottakkal, aki azt közölte, hogy egy WWE-s vértesztet követően jelezték neki, hogy a fehérvérsejtjeinek a száma megemelkedett, és bár ezt több dolog is okozhatja, az ő kórtörténetével rögtön a leukémiára következtettek, és sikerült korai fázisban felismerniük a megbetegedést.

Reigns azt is elmondta, hogy tablettás, más néven orális kemoterápiával kezelték, tehát speciális gyógyszereket kellett szednie, amelyeknek ugyan szintén számos mellékhatásuk van (Roman azt említette, hogy ízületi gyulladások jelentkeztek a bokájától a csípőjéig), de összességében sokkal szelídebben fejtik ki hatásukat, mint a hagyományos sugárkezelés. 

Reigns tehát nem az agresszív kezelést igénylő akut leukémiától szenvedett, de állítása szerint az első hónapokban még így is tiltották őt a mozgástól, állandóan fáradtnak érezte magát, és a gyógyszeres kezelés mellett pihennie kellett. Az energiaszintje néhány hónap elteltével visszatért a normális szintre, és akkor már tudta, hogy a terápia tényleg hat. Ezután kezdhetett újra aktívabb életet élni, ám a ringbe csak három nappal azelőtt léphetett be újra, hogy bejelentette a visszatérését a Monday Night RAW-n, amikor is átesett az utolsó fizikai teszteken a WWE Performance Centerében.  

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.