Header Ads

Ezen a napon: Ikon az Ikon ellen (2002. március 17.)

Tizenhét évvel ezelőtt tért vissza Hulk Hogan a WWE-be, miután kilenc évig szerepelt más szervezeteknél, elsősorban a WCW-ban. A WWE-ben ekkor még soha nem látott karakterével az nWo vezéreként tért vissza Kevin Nash és Scott Hall oldalán.
Igazi WrestleMania klasszikus - (Fotó: WWE)
A No Way Outos comebacket követő Raw-n The Rock kihívta Hollywood Hogant egy mérkőzésre a WrestleMania 18-ra. Hogan elfogadta a kihívást majd kapott egy Rock Bottomot a Great Onetól, akit emiatt az nWo brutálisan elintézett, Hogan még egy kamionnal is nekiment annak a mentőnek, amelyben Rockot szállították volna kórházba. Közben a New World Order Stone Cold-dal is viszályba került, így a Mánia előtt egy tag team meccset is láthattunk, amelyen az nWo küzdött meg The Rock és Austin duójával.

A Torontóban rendezett mérkőzést végül The Rock nyerte. Hogant a barátai, Kevin Nash és Scott Hall megtámadták a mérkőzés után, mert a Hulkster kezet fogott az ellenfelével és az sem tetszett nekik, hogy nem lehettek mellette a meccs alatt, szerintük vezérük elárulta őket. Hogan és Rock együtt kergette ki a ringből a két nWo tagot, amivel a legenda face turnt vett és két hónap múlva már WWE Bajnok volt. Érdekesség, miszerint Hogan anno ugyanebben a stadionban vesztett az Ultimate Warrior ellen a még WrestleMania 6-on, a többi WM-en egyéniben mindig nyert.


A meccs érdekessége, hogy az egész úgy volt feltüntetve mint az Ikon vs. Ikon, Wrestling's past vs. Wrestling's Future, azaz a Pankráció Múltja a Pankráció Jövője ellen. Végül The Rock Hollywoodba távozott filmeket forgatni és a 2002-ben debütáló John Cena lett a WWE jövője, miután Brock Lesnar is távozott 2004-ben.

Az eredeti terv a Stone Cold Steve Austin vs. Hollywood Hulk Hogan meccs volt, azonban ez azért nem történt meg mert Hogan nem lett volna hajlandó veszíteni Austin ellen, akivel akkoriban még nézeteltérésben voltak. Bár ezt cáfolja egykét akkori WWE tisztviselő, mert későbbre akarták tenni azt a meccset, de végül Austin sérülései miatt sosem valósulhatott meg.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.