Header Ads

Változások a New Japan Pro Wrestling rosterén

Most, hogy látszólag túl vagyunk az év eleji átigazolás hullámon, elérkezettnek látom az időt, hogy e bejegyzésben összegezzem, milyen változások mentek végbe az NJPW háza táján.  A távozók


A legnagyobb port minden bizonnyal az Elite kilépése kavarta. Cody Rhodes, a Young Bucks és Hangman Adam Page a Wrestle Kingdom után köszöntek le, és vágtak bele saját szervezetük, az All Elite Wrestling megalapításának, ahova nem sokkal később Trent Baretta és Chuck Taylor követte őket. Sokak számára meglepő módon távozott a könnyűsúlyú divízió központi alakja, KUSHIDA is, aki a hírek szerint Orlando felé vette az irányt. Mindezeken kívül volt még egy visszavonulónk is. Takashi Iizuka, Suzuki-gun oszlopos tagja 32 év után búcsúzott a New Japantől.


A „maradók”


Bár papíron már nincsenek a szervezettel, és tudtommal még nem bookolták őket egy adásra sem, mind Chris Jericho, mind pedig Kenny Omega olyan szerződést írt alá az AEW-val, mely lehetővé teszi számukra, hogy részidőben birkózzanak a New Japannél is. Jericho már több ízben beszélt arról, hogy a jövőben szeretne élni ezzel a lehetőséggel, Kennyt ismerve pedig ugyancsak minden esély megvan rá, hogy még idén újra láthatjuk Japánban. 


Az érkezők


Sokan elsiklottak felette, pedig véleményem szerint ez volt az elmúlt időszak legjelentősebb igazolása: Kota Ibushi karrierje során először exkluzív szerződést írt alá, de a vártakkal ellentétben nem az All Elite-tel, hanem a New Japan Pro Wrestlinggel! A függetlenségét éveken át mindennél fontosabbnak tartó Ibushi generációjának egyik legtehetségesebb pankrátora, ám részidős státusza miatt ez idáig nem részesült komolyabb pushban. Biztosra vehetjük, hogy ez mostantól egészen másképp lesz, és a szervezet egyik központi figurájává fog válni.

A másik érkezőnk a TMDK (aka TM-61) nevű tag team egyik fele, Mikey Nicholls (Nick Miller). Ő az NXT-t hagyta ott pár hete, indoklása szerint azért, mert szeretne több időt tölteni a családjával Ausztráliában. A földrajzi közelség miatt ez sokkal könnyebben megoldható, ha egy japán szervezetnek dolgozik, és nem pedig amerikainak. Nicholls az utóbbi időben igencsak megfogyatkozott létszámú CHAOS-t fogja erősíteni.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.