Header Ads

4 tény az Elimination Chamber mérkőzésről

Ma kerül megrendezésre az Elimination Chamber pay-per-view, amely a main roster idei második gálája.
(Fotó: WWE)
Korábban a vér és az acél jellemezte az összecsapásokat, de a PG Éra bevezetésével fokozatosan szorultak háttérbe a durva mutatványok, sőt mára az egész kalitkát átszabták, kisebb és biztonságosabb lett. A meccs típus sokaknak ma is az egyik kedvence, de nem mindenki hallott annak kialakulásáról, így például többen nem tudják, hogy valójában kitől származik az ötlet. 

A történet szerint Eric Bischoff hozta be a meccset a WWE-be, még 2002-ben, amikor a RAW General Menedzsereként működött. Azóta 22 mérkőzést rendeztek, ma további kettőt láthatunk majd. Tavaly azzal írt történelmet a szervezet, hogy megrendezték az első női chambert. Az idei rendezvény sem maradhat el különlegesség nélkül, hiszen megkoronázzák az első női tag team bajnokokat.

Alkalomadtán elhoztunk nektek négy, kicsit ismeretlen tényt a Sportskeeda összeállításában.

4. Triple H ötlete volt
(Fotó: WWE)
Mint ahogy fentebb már említettem, a kayfabe történet szerint Eric Bischoff találta fel az Elimination Chambert, de a valóéletben az Triple H ötlete volt. Hunter később elmondta, hogy az elképzeléseivel szemben kétszer nagyobb lett a Chamber. Amikor először meglátta a kész kalitkát, akkor csak annyit mondott, hogy reméli senkinek sem mondják el, hogy ez az ő teremtménye.

3. 18 címmérkőzés volt, a 22 meccsből
(Fotó: WWE)
A mai napig 22 Elimination Chamber mérkőzést rendeztek meg, amelyekből tizennyolc alkalommal valamiféle öv is terítékre került. Idén a címmérkőzések száma bővül további kettővel, hiszen terítékre kerül a WWE Bajnoki Cím, illetve az új női tag team bajnoki cím is. 2008-ban azért nem az öv került terítékre, mert John Cena a Royal Rumble-ön elnyert címmeccsét már a WrestleMania előtt, a No Way Outon beváltotta, így minkét chamber meccs címmeccsél zajlott. A 2011-es és 2013-as meccsek tétje, megint csak egy világbajnoki címmeccs volt.

2. 2017-ben készült ez az új Chamber
(Fotó: WWE)
Két évvel ezelőtt egy drasztikus változtatást hajtottak végre a kalitkán. Például egy nagy WWE logót helyeztek a ketrec tetejére és LED is világítást kapott. A nagy beszéd témát inkább a ringen kívüli "szivacsozott" rész kapta, amely szembemegy a meccs korábbi elveivel, hiszen az régen egy brutális és potenciálisan karrierre veszélyes küzdelem volt. Nyilván az intézkedéseket a szupersztárok védelmében hozták.

1. Németországban nincs Elimination Chamber.
(Fotó: WWE)
De van helyette No Escape, 2013 óta ezt a nevet alkalmazzák a gálára. Amíg a No Way Out pay-per-viewn rendezték a meccset, addig ugyanezen a néven aposztrofáltak a Chamberre. Mindezt azért, mert a kamra szót tiltják Németországban, amely a II. Világháborúban történtek miatt van így. Tehát ezen okból új elnevezést kellett találniuk a meccstípusra és a pay-per-viewra.

(Forrás: SK)

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.