Header Ads

7 érdekes Royal Rumble tény

1988 óta minden évben megrendezik a Royal Rumble-t, így a gálának hatalmas történelme van.

A rendezvényt 31 év után rengeteg érdekesség veszi körül, amelyek egy részét az új generáció rajongói nem igazán ismernek. Most összegyűjtöttünk 7 olyan tényt a Royal Rumble kapcsán, amelyet nemárt ismernie a WWE Univerzumának.

7. Minden idők legkönnyebb Royal Rumble győzelme
(Fotó: WWE)
1999-ben a WWE főnöke, Vince McMahon csupán egyetlen embert ejtett ki, amellyel megnyerte a mérkőzést. McMahonnek a legnagyobb riválisát, "Stone Cold" Steve Austint sikerült eliminálni, köszönhetően az akkori WWE Bajnok The Rock segítségének. Mr. McMahon a következő gálán elvesztette a meccsét Austin ellen, így végül Stone Cold lett a világbajnoki cím első számú kihívója, amit meg is nyert a WrestleManián.

6. Kétszer is a WWE Bajnoki Cím volt a tét
(Fotó: WWE)
1992-ben és 2016-ban is terítékre került a WWE Bajnoki Cím a mérkőzésen. 1992-ben Ric Flair diadalmaskodott, míg 2016-ban Roman Reigns kényszerült megvédeni a címet, ezért ő volt az első belépő. Reigns kiesett a meccsből, így a világbajnok Triple H lett, miután Dean Ambrose-t eliminálta a mérkőzésből. A Big Dog a WrestleMania 32-ön visszanyerte a címet.

5. 1994-ben két győztes volt
(Fotó: WWE)
Bret Hart és Lex Luger lába egyszerre érintette a talajt, így két győztes született. A meccs vége káoszos volt, mert a bíró Earl Hebner nem tudta ki nyert, de a döntés meghozatalában végül segítséget kapott a szervezet akkori on-screen elnökétől, Jack Tunney-től. Talán ilyen book döntést többé nem hoznak a vezetők, de akkoriban jó kis történet keletkezett ebből. Akkoriban Yokuzuna volt a bajnok, Luger ellen még címet védett, de Hart ellen már vereséget szenvedett, így a tizedik WrestleManián új világbajnokot avattak. Azon az estén Bretnek még az öccse, Owen ellen volt meccse, ahol veszített.

4. Kane a legnagyobb vesztes
(Fotó: WWE)
A "Big Red Machine" Kane eddig 19 alkalommal szerepelt a Royal Rumble mérkőzésben, de egyszer sem tudott nyerni. Kane két rekordot tart, összesítve ő ejtette ki a legtöbb embert, szám szerint negyvennégyet, és nála senki sem szerepelt még többet ebben a meccstípusban. Korábban ő tartotta az egy meccsen való kiejtések rekordját is, de Roman Reigns majd Braun Strowman is megelőzte.

3. Legtöbben egyszerre a ringben
(Fotó: WWE)
Sokszor előfordulnak holtpontok a mérkőzésben, amikor nem történik semmi, a birkózók érkeznek, de nem esik ki senki sem. Ilyenkor zsúfolttá válik a ring, eddig 2009-ben voltak legtöbben a ringben egyszerre. Amikor Big Show megérkezett az utolsó szupersztárként, rajta kívül még tizennégyen voltak a szorítóban. Ez máig rekord. Ebben az évben Randy Orton nyerte meg a Rumble-t.

2. A Phenom volt legtöbbször a harmincadik belépő
(Fotó: WWE)
A számok fontos szerepet játszanak a mérkőzésben, különösen a harminc. Eddig három szupersztár nyert Royal Rumble-t ebből a pozícióból, Undertaker 2007-ben, John Cena 2008-ban és Triple H 2016-ban. A legtöbbször The Undertaker léphetett utolsóként a négyszögbe, 1997-ben, 2003-ban és 2007-ben is. A Deadman 2007-ben végül a Nehézsúlyú Világbajnoki Címet is bezsebelte a WrestleManián.

1. 1994-ben és 2018-ban is két férfi Royal Rumble volt
(Fotó: WWE)
Mindenki tudja, hogy Royal Rumble csak egyszer van egy évben, ami gyakorlatban már nem igaz, hiszen elindult a női verzió is. Ha csak a férfi Rumble statisztikáit böngésszük, akkor láthatjuk, miszerint két esztendőben is kétszer került megrendezésre. 1994-ben a hivatalos meccs január 23-án került megrendezésre, de előtte sor került egy nem hivatalos mérkőzésre is a Madison Square Gardenben. A meccset Owen Hart nyerte, de felvétel nem készült róla és nincs benne a WWE történelem könyveiben sem. 2018-ban a hivatalos Royal Rumble mellett a Greatest Royal Rumble-t rendezték meg Szaúd-Arábiában.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.