Header Ads

5 éve távozott CM Punk a WWE-ből

2014. január 26-a, a nap amire sok rajongó örökké emlékezni fog, hiszen ekkor láthatták utoljára kedvencüket a WWE ringjében.
Itt még csak a történet szerint távozott - (Fotó: WWE)
A Modern Éra legtovább uralkodó WWE Bajnoka, 2013 végére szépen lassan kicsúszott a főbb sztorivonalakból, majd a Royal Rumble-ön az a Kane ejtette őt ki, aki ekkor már az Authority tagja volt. Ez volt az utolsó alkalom, hogy az ötszörös WWE Nehézsúlyú Világbajnok ringbe lépett. Másnap január 27-én már nem jelent meg a Rawn csak a színfalak mögött, ahol Vince McMahonnek és Triple H-nek elmondta, hogy elege van és hazamegy. Ezt követően számos pletyka látott nap világot a jövőjéről, de az első hivatalos információ február 20-án érkezett, amikor egy konferencia híváson Vince McMahon elmondta, hogy CM Punk szünetre ment.

Távozásának körülményei
(Fotó: WWE)
A televízióban először március 3-án ismerték el CM Punk távollétét, amikor a Chicago-i Rawt Punk zenéjével kezdték el, amire Paul Heyman érkezett meg. Ezután a WWE eltávolított minden fajta hirdetést, amiben Punk szerepelt egészen július első feléig, amikor CM Punkkal hirdették a WWE Networköt. Május végén arról kérdezték Punkot, hogy milyen 35 évesen visszavonulni, amire annyival válaszolt, hogy jó érzés. Július 15-én végleg eldőlt a sorsa, amikor bármiféle közlemény nélkül a WWE weboldalán átkerült az életrajza az inaktívak szekcióba. Punk még azon a napon megköszönte a rajongóknak az eddigi támogatást, majd július végén lenyilatkozta, hogy soha többé nem tér vissza a pankráció világába.

CM Punk először 2014 novemberében törte meg a nagy csendet a WWE-ből történő távozásával kapcsolatban, a Colt Cabanának adott interjújában. Itt az ex-birkózó nyilvánosságra hozta azt, hogy miután azon a bizonyos napon távozott a Rawról a cég két hónapra eltiltotta őt. Miután a felfüggesztése lejárt senki sem kereste fel őt, amikor ő próbálta felkeresni a céget azért amiért nem fizettek neki a szerződésben szerepeltek szerint, akkor idei oda küldözgették, mígnem júniusban az esküvője napján megkapta a papírt, miszerint a WWE elbocsátotta őt. Ez volt az első olaj a tűzre, majd Punk jogi útra vitte az ügyet. Ezután semmiféle munkakapcsolat nem volt közte és a szervezet között, azonban a WWE-nek még volt engedélye arra, hogy az összes megmaradt CM Punk terméket eladhassa.

Távozásának okai
(Fotó: WWE)
Punk később az egészsége megőrzését hozta fel távozásának fő okaként. A volt szupersztár elmondta, hogy számos sérüléssel bajlódott az utolsó hónapjaiban, beleértve törött bordákat, sérült térdet és számos agyrázkódást, ebből a legutolsót a Royal Rumble-ön szedte össze, továbbá alvászavarai is voltak. Punk úgy érezte, hogy a WWE túlhajszolja őt és arra sem kap lehetőséget, hogy felépülhessen. A legnagyobb félelme egy hátán kinövő dudor volt, amelyet először 2013 novemberében vett észre, amit a WWE orvosa Dr. Chris Amann egy zsírcsomónak diagnosztizált és elállt attól, hogy ezzel megműtse Punkot. Amikor távozott a WWE-től felesége April Mendez meggyőzte őt, hogy vizsgáltassa meg magát egy másik orvossal is. Ez a doktor MRSA-fertőzést diagnosztizált Punknál, amely halálos is lehetett volna, ha továbbra is birkózik. Ezután megműtötték amely következtében a korábbi világbajnok jobban érezte magát.

Lássuk még mi játszhatott közre CM Punk távozásában, ezek természetesen csak pletykák voltak akkoriban. Az egyik az, hogy soha sem szerepelhetett WrestleMania főmérkőzésben, még akkor sem, ha ő volt a szervezet világbajnoka, amely következtében az egész karrierjét bukásnak ítélte meg. A másik ilyen az lehetett, miszerint a WrestleMania 29 három nagy meccsén szereplő birkózók közül ő kereste a legkevesebb, akik közül csak ő és John Cena volt full-timer. A másik, hogy több szívességet is tett Vince McMahonnek, de szerinte ezekből semmit sem kapott vissza és nem látta a kreatív irányt és a konkrét terveket sem karakterével kapcsolatban. Továbbá sosem kapott arra választ, hogy a WWE Network mennyire befolyásolhatja majd a pankrátorok fizetéseit. Később Punk leírta, hogy semmilyen szenvedélyt sem érez a pankráció iránt, sőt évek óta a legboldogabbnak érzi magát.

Egy interjúban, amelyet a The Steve Austin Showban lehetett látni a WWE Networkön Vince McMahon elnézést kért CM Punktól, azért ahogyan elbocsátották, de ez azért történt így, mert a birkózó nem igazán kommunikált a szervezettel. McMahon azt is megemlítette, hogy nyitott lenne Punkkal újra együtt dolgozni. CM Punk ezután elutasította McMahon szándékát, mondván ezt csak a nyilvánosság miatt mondta, hiszen személyesen soha sem kereste fel őt ezzel a WWE elnöke.

CM Punk jövője
A UFC-ben nem járt sikerrel - (Fotó: WWE)
Ezeket után többször elmondta, hogy szívesen kipróbálná magát a vegyes harcművészetekben, majd 2014. december 6-án bejelentette, hogy több éves szerződést írt alá a UFC-vel, ahol továbbra is CM Punk néven fog ketrecbe lépni. 2015 januárjában megkezdte a felkészülést első profi harcára, de ez nem ment zökkenőmentesen, hiszen többször is megsérült. Végül első MMA meccsére a UFC 203-on került sor 2016 szeptember 10-én, de már az első menetben kikapott Mickey Galltől 2 perc 14 másodperc alatt. Ezért a küzdelemért 500 ezer dollárt kapott. Tavaly a második mérkőzését is elvesztette a harmadik menetben, ellenfele Mike Jackson volt. Az eddigi UFC karrierjét sokan bukásnak ítélik meg és lehet többé nem is engedik a ketrecbe. November óta a Cage Fury Fighting kommentátora. Az elmúlt időszakban még többször is lenyilatkozta, hogy nem tervez visszatérni a WWE-be és más szervezethez sem, mivel pankrátor pályafutását lezártnak tekinti. Azonban nem szabad kizárnunk annak a lehetőségét, hogy idővel aláír az újonnan alapított All Elite Wrestlinghez, még ha nem erről nem is beszél.

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.