Header Ads

15 dolog, amit nem tudtál Stingről

Stinget a valaha volt egyik legjobb pankrátornak tartják számon, aki három évtizedes karriert tudhat maga mögött.
(Fotó: WWE)
A tizenkétszeres világbajnok három nagy szervezetnél is birkózott, hiszen szerepelt a WCW-ban, a TNA-ben és a WWE-ben is. Pályafutása legnagyobb sikereit a World Championship Wrestlingnél érte el, majd segített a Total Nostop Action Wrestling felépítésében, majd karrierjét egy rövid WWE futással koronázta meg. Utóbbi helyen a kora ellenére is képes volt magas szinten teljesíteni, de egy sérülés véget vetett a pályafutásának.

Stinget nagyon sokan ismerik, de most elhoztunk néhány olyan tényt, amelyeket nem biztos, hogy eddig tudtatok róla.

15. Eleinte testépítő akart lenni
Mielőtt Sting belépett volna a bizniszbe testépítő akart lenni, a középiskola után ez volt a szenvedélye. Egy fitnesz teremnek is a társtulajdonosa volt, de miután Los Angelesben megtekintett egy World Wrestling Federation eseményt pankrátor szeretett volna lenni, így váltott.

14. A WWE a legjobbnak hívta, aki sosem szerepelt náluk
Mielőtt 2014-ben a WWE-hez szerződött, a szervezet Stingre úgy referált mint a legnagyszerűbbre, aki sohasem birkózott náluk. A WCW legnagyobb sztárjaként aposztrofáltak rá.
Egy testépítő versenyen - (Fotó: WWE)
13. Sting befejező mozdulata Japánból származik
A Scorpion Death Lock eredetileg egy japán pankrátortól Riki Chosutól származik, aki elég sokszor használta azt. Sting elmondta, hogy Riki volt az, aki ezt megmutatta számára és ezután úgy döntött használni fogja. A Death Lock a Sharpshooter egyik változata.

12. Sting szerepelt a legtöbb WCW pay-per-viewn
Az összes szupersztár közül ő szerepelt a legtöbb WCW pay-per-viewn. Összesen 99 gálán szerepelt, ezen a listán Ric Flair hússzal le van maradva mögötte, de ebben az is közrejátszik, hogy Flair egy rövid kitérőt tett a WWF-ben, még a 90-es évek elején.

11. Stinget választották legtöbbször az év legnépszerűbb pankrátorának
Élete első és utolsó WrestleManiáján - (Fotó: WWE)
A Pro Wrestling Illustrated őt választotta a legtöbbször az év legnépszerűbb pankrátorának. Ezt a rekordot sokáig egyedül tartotta, míg John Cena be nem érte, jelenleg osztozkodnak ezen.

10. Ő volt az első aki külföldön védte meg a WCW Világbajnoki Címét
Pontosabban az első, aki az Egyesült Államokon és Japánon kívül más országban is megvédte a világbajnoki címet. 1993. március 11-én Vader vívott meccset Londonban.

9. Ő az egyik leggazdagabb pankrátor
A maga 8 millió dolláros bevételével ő az egyik leggazdagabb pankrátor a világon. Elmondások szerint nagyon bölcsen bánik a pénzzel, amit folyamatosan gyűjtögetett és azt különböző bizniszekbe invesztálja. A valóéletben például ingatlanos.

8. Istenhívő
1998-ban megtalálta Istent és úgy döntött újra felveszi a kereszténységet, amely segített kilábalni katasztrofális életéből azokban az időkben. A Crow karakter alakítása elején valójában depresszióban szenvedett, ezért volt annyira hiteles.

7. Ő birtokolja a Sting nevet
Stingek egymás között
Az énekes Goldon Summer és a pankrátor Steve Borden karrierje egy időszakban szárnyalt. Mivel mindketten a Sting nevet használták sokan azt hitték egy és ugyanaz a személy a kettő. Borden levédette a Sting nevet, de engedélyezte az énekesnek, hogy használja azt.

6. Több néven is birkózott
Sting számos néven ringbe lépett, a Continental Wrestling Associationben először a Flash nevet használta, majd később Blade Runner Flash és Blade Runner Sting néven is ringbe lépett, de Flash Borden és Steve Borden nevet is használta.

5. Sting és Flair nyitotta az első és zárta az utolsó Nitrot.
Ők ketten voltak a WCW legnagyobb nevei, az első Monday Nitrot, amely egy bevásárlóközpontból jelentkezett ők nyitották, de az utolsó adáson is szimbolikusan ők mérkőztek utoljára.

4. Veretlen Hogan ellen
Az utolsó egymás elleni meccs - (Fotó: Impact Wrestling)
A WCW-ban számos diszkvalifikációval záródó meccs mellett, háromszor is legyőzte Hulk Hogant. Rajta kívül csak három ember van aki veretlen tudott maradni a Hulkster ellen, mégpedig Goldberg, The Rock és Brock Lesnar.

3. The Ultimate Warrior partnereként kezdte pályafutását
Sting a karrierjét Ultimate Warrior társaként kezdte el a Blade Runners-szel, habár a formáció nem tartott sokáig ezután is jó barátok maradtak. Később 1998-ban a WCW-ban egy tag team meccsre újra összeálltak.

2. Rick Steiner első társa Sting volt
Nagy meglepetésre Rick első tag team partnere nem a testvére Scott, hanem Sting volt.

1. Szomszédja volt Eric Bischoffnak
Sting és Bischoff a valóéletben jó barátok és a múltban szomszédai is voltak egymásnak. Eric a könyvében leírta mennyire csodálja Stinget, illetve azt is, hogy az ő kedvéért szerződtette vissza Lex Lugert a WCW-ba.

2 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszett!
  Örülnék neki, hogyha csinálnátok egy ilyen összeállítást Edge-ről!

  VálaszTörlés
 2. 0. Az ő elrontott meccs befejezése Hogan ellen (lassú számolás, Hogan nem akart tisztán veszíteni..stb. a storyt tudja mindenki) volt az első lépés a szakadék felé a WCW.
  -1. Minden idők legjobb pankrátorának Seth-et tartja.
  +1 Batista igazi mérete huszonegy egész kilenctized centiméter.

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.