Header Ads

Elhunyt Dynamite Kid

A WWE megerősítette a szomorú hírt, miszerint 60 éves korában meghalt Thomas Billington, vagy ahogy mindenki ismerte, Dynamite Kid.
(Fotó: WWE)
Billington Angliában született és azért választotta a sport-szórakoztatást, hogy kitörjön a szegénységből és ne kelljen szénbányában dolgoznia. A névjegyét elsőként a legendás Stue Hart szervezetében, a Stampede Wrestlingben tette le, a kanadai Calgaryban. Itt fejlesztette ki a technikailag briliáns és agresszív stílusát. Később Japánban Junior Világbajnok lett, ahol legendássá váltak a Tiger Mask elleni összecsapásai, amelyek egy egész birkózó generációra hatással voltak.

1984-ben igazolt a WWE-hez az unokatestvérével, Davey Boy Smith-szel, ahol megformálták a "The British Bulldogs" elnevezésű tag teamet, ráadásul egy igazi buldog, Matilda is a segítségükre volt. Itt is részese lehetett jó néhány klasszikusnak, külön kiemelendőek a duó Hart Foundation elleni mérkőzései. Kid legnagyobb elismerése a WWE-ben, a Tag Team Világbajnoki Cím elhódítása volt a második WrestleManián.

Szerkesztőségünk őszinte részvétét fejezi Thomas családja és barátai számára, nyugodjék békében.

(Forrás: WWE)

1 megjegyzés:

  1. Tanahashi is őt említette meg elsőnek a meccs utáni interviewban a world tag league egyik showja után, Dynamite Kid egy igazi legenda.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.