Header Ads

Mi is pontosan az a "C opció" ?

Az Impact Wrestling az idei utolsó TV adásait Las Vegasban rögzítette, ahol többek között egy régóta jól bevált ötlettel állt elő arra, hogy ki is legyen az aktuális világbajnok, Johnny Impact következő kihívója a január 6-ai Homecoming PPV.


A két héttel ezelőtti IMPACT! adásban Brian Cage még a szervezet X-Division bajnokaként érkezett a ringbe, ahol is kockára tette az övét Sami Callihan ellen. Cage a mérkőzésen legyőzte ellenfelét, majd egy nem várt fordulat következett. Brian Cage mikrofont ragadott, és elmondta, él az "Option C" lehetőséggel, majd letette az X-Division bajnoki övet, hogy megküzdhessen az aktuális világbajnokkal, Johnny Impact-el a Homecoming PPV-n.
Akik korábban nem követték az IMPACT! heti adásait, azokban felmerülhet a kérdés, hogy mi is pontosan az a C opció.

A C opciót még 2012-ben vezette be az Impact Wrestling, pontosabban Austin Aries állt elő ezzel az ötlettel. Történt ugyanis, hogy az akkori X-Division bajnok Austin Aries úgy érezte, megérett egy világbajnoki címmérkőzésre, és meg akart küzdeni az épp aktuális világbajnokkal, Bobby Roode-al. Aries ekkor kérte a vezetőséget, hogy megküzdhessen Roode-al, de Hulk Hogan ezt nem engedélyezte neki addig, amíg ő birtokolta az X-Division bajnoki címet. Ezért feltétel elé állította a bajnokot. Az A opció szerint Aries akkor küzdhet meg a világbajnokkal, ha leteszi az X-Division bajnoki övet. A B opció az volt, hogy Aries marad az X-Division bajnok továbbra is, de nem kap lehetőséget a világbajnoki címre. Austin Aries nem fogadta el Hogan ajánlatát, helyette előállt egy új ötlettel, mégpedig a C opcióval. A C opció szerint ő leteszi az X-Division bajnoki címet, és megküzd Bobby Roode-al, de hozzátette, hogy minden évben, az aktuális X-Division bajnok élhet ezzel a lehetőséggel, és ha leteszi a X-Division bajnoki övet, akkor megküzdhet az aktuális világbajnokkal. Hogan-nek tetszett az ötlet, és elfogadta Aries ajánlatát. Így megszületett a C opció, és Austin Aries az az évi Destination X PPV-n élt is a lehetőséggel, és elhódította Bobby Roode-tól a világbajnoki címet. 

Egy évvel később Chris Sabin pontosan ugyan abban a helyzetben találta magát mint előtte Austin Aries. Sabin aki a legtöbbször birtokolta az X-Division bajnoki övet a cég történelmében (8x), meg akart küzdeni az akkori világbajnok Bully Ray-el. Chris Sabin ugyan úgy mint Aries letette az X-Division bajnoki övet, és a 2013-as Destination X PPV-n megküzdött Bully Ray-el, akitől sikeresen el is hódította a világbajnoki övet. A továbbiakban már mindenki nem mondhatta magát ilyen szerencsésnek, ugyanis Austin Aries 2014-ben már alul maradt Bobby Lashley-vel szemben, mikor élt a C opció jogával, és ugyan így járt 2015-ben Rockstar Spud is, aki nem tudta legyőzni az akkori világbajnok Kurt Angle-t. 2016-ban Eddie Edwards is élni szeretett volna a lehetőséggel, de az akkori világbajnok Bobby Lashley kicsit változtatott a szabályokon, és a világbajnok nem csak a saját övét, de Edwards X-Division bajnoki címét is megszerezte. 2017-ben Sonjay Dutt nem szeretett volna élni a C opcióval, ugyanis ő az egész karrierje során az X divízió részlegénél birkózott, ő nem akart megválni az övétől.

Idén Brian Cage az, aki letette az X-Division bajnoki övét, hogy megpróbálja elhódítani a világbajnoki címet. Cage a január 6-ai Homecoming PPV-n fog szembenézni Johnny Impact-el, a megüresedett X-Division bajnoki címért pedig négy birkózó fog megküzdeni egy Ultimate X mérkőzésen.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.