Header Ads

Impact Wrestling Bound for Glory - Mit mutatnak a számok?

Idén 14. alkalommal rendezi meg az Impact Wrestling a nagyszabású élő show-ját a Bound for Glory-t. Az idei gálának a New York-i Melrose Ballroom aréna ad otthont. A cég egy kis elemzést állított össze a rajongóknak, amiből több érdekesség is kiderül.

Fotó:ImpactWrestling
A legelső Bound for Glory-t 2005-ben rendezte meg az Impact Wrestling Orlandóban. Azóta 13 gálát rendeztek a világ számos városában, köztük San Diegoban, Detroitban, Ottawában és még Tokióban is. Orlando az egyetlen város, amely kétszer adott otthont a gálának, 2005-ben és 2016-ban.

A Bound for Glory történelmében 109 mérkőzés volt megrendezve eddig, amin 168 különböző birkózó lépett a kötelek közé. A rekordot e téren Abyss tartja, aki 12 PPV-n is vívott mérkőzést. Mögötte Samoa Joe helyezkedik el a listán 11 alkalommal, majd őt követi AJ Styles, Bobby Roode és James Storm 10 mérkőzéssel.

Samoa Joe, Bobby Roode, Rhino, AJ Styles, Abyss és Gail Kim 6-szor tudott győzni Bound for Glory PPV-n, ezek közül Gail Kim még abban is kimagaslik a többiektől, hogy ő sosem vesztett a gálán mérkőzést, plusz még 4 alkalommal a Knockouts Championship címet is ezen estén szerezte meg. A meccsek megnyerésénél Sting nevét is fel kell tüntetni, aki 2006 és 2008 között minden Bound for Glory-n meg tudta védeni a világbajnoki címét, köztük Jeff Jarrett, Kurt Angle és Samoa Joe ellen is.

A világbajnoki címet ez idáig 12 alkalommal tette kockára az az évi aktuális bajnok. Ebből a 12 bajnok közül csak 3 tudta megőrizni a bajnoki címét. Ez nem jó hír az aktuális világbajnok Austin Aries-nek, aki egyszer már 2012-ben elvesztette az övét Jeff Hardy ellen, viszont az aktuális kihívója, Johnny Impact a tavalyi gálán is kötelező kihívóként érkezett az arénába, de nem tudta elhódítani az akkori bajnoktól, Eli Drake-től az övet.
Az X-Division részlegnél már más a helyzet, a 13 bajnoki címmérkőzésből csak 3 végződött címcserével. A ma esti gála lesz az első alkalom, amikor az aktuális X-Division bajnok nem teszi kockára a címét, ugyanis Brian Cage a Lucha Brothers partnereként az oVe-vel fog megküzdeni.
A Knockouts Championship címet 2007-ben vezette be az Impact Wrestling, a 11 meccs során 7 alkalommal avatott új női bajnokot a cég. Ha úgy nézzük ez a ma esti kihívónak, Taya Valkyrie-nek jó hír lehet.

Eddig összesen 21 óra 59 perc és 3 másodpercnyi adást rögzített az Impact Wrestling a Bound for Glory-k során. A leghosszabb mérkőzést AJ Styles és Christopher Daniels vívta egymással egy 30 perces Iron Man meccstípusban még 2005-ben. A legrövidebb küzdelem Sarita és Taylor Wilde valamint Madison Rayne és Vevet Sky nevéhez fűződik, akik csak 2 perc 58 másodpercet töltöttek a ringben még 2009-ben.
A legelső mérkőzést Sonjay Dutt nyerte meg 2005-ben, a legutolsót pedig Eli Drake 2017-ben. 

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.