Header Ads

Impact Wrestling 2018. 10. 14. Bound for Glory - Összefoglaló

Múlt hét vasárnap rendezte meg az Impact Wrestling a nagyszabású élő show-ját a Bound for Glory-t. Az idei gálán terítékre került többek között a világbajnoki és a Knockouts Championship cím is.


A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Rich Swann & Willie Mack vs. Matt Sydal & Ethan Page
A korábbi X-Division bajnok Matt Sydal és új partnere Ethan Page, valamint Rich Swann, és a Lucha Underground-ból ismert Willie Mack mérkőzésével kezdődött az idei Bound for Glory PPV. A négy birkózó összecsapása a vártnál is jobbra sikerült, elképesztő látványos mozdulatokból most sem volt hiány. Swann és Mack kiválóan össze tudott dolgozni egymással, aminek meg is lett az eredménye. Rich egy Handspring Cutter után, a második kötélről ugrott egy Phoenix Splash-t Matt Sydal-re, ami után ő már nem tudta folytatni a küzdelmet. A mérkőzés után még Mack szólt pár szót a rajongókhoz, és kitért az este főszponzorára is a Comda.com-ra.

Josh Mathews és Don Callis megbeszélték Johnny Impact és Taya Valkyrie TMZ-nek adott riportját, és kitértek a Hall of Fame ceremónián történt incidensre is, amin a világbajnok és kihívója szóváltásából végül hatalmas balhé lett.

A szünetben Konnan-t megtámadta King, aki így tudatta Santana-val és Ortiz-al, hogy nem tudja vállalni az esti mérkőzést, nekik kettőjüknek kell helyt állniuk.

Eli Drake's Open Challenge
Eli Drake érkezett a ringbe, hogy megküzdjön egy New York-i birkózóval. Drake elmondta, hogy lát pár játékost a New York Giants-ból, de nem hiszi, hogy közülük bárki is megküzdene vele. Ekkor megjelent James Ellsworth, hogy kihívja a korábbi világbajnokot, amire a közönség rögtön a "Delete" szó kántálásba kezdett. Eli tudta, hogy a WWE korábbi dolgozója nem New York-i születésű. Erre Ellsworth úgy reagált, hogy volt egy Staten Island-i barátnője, és ő imádja New York-ot. A rajongók a "F*ck you Ellsworth" szavakat kezdték el kiabálni, majd a két birkózó még folytatta egymás cikizését, amit Ellsworth megunt és a mikrofonnal megütötte Eli Drake-et. A pár perces birkózás során James még AJ Styles bejfejező Syles Clash mozdulatát is megpróbálta kiparodizálni, amire Eli egy Gravy Train-el válaszolt. A közönség követelte, hogy vigyen be még egyet Ellsworth-nak a befejező mozdulatából, amit a korábbi világbajnok meg is tett.
Drake ezután újra mikrofont ragadott, és elmondta, hogy ennél többet szeretne, egy Hall of Famer birkózó ellen akar megküzdeni. Ekkor megjelent Abyss, akinek neki is esett Eli, de a szörnyet nem tudta megállítani. Abyss kiosztott Drake-nek egy Black Hole Slam-et, majd bevitt a ringbe egy asztalt, amibe bele is vágta ellenfelét egy Chokeslam-el.

McKenzie Mitchell a nap egy korábbi pontján meginterjúvolta Tessa Blanchard-ot. Tessa elmondta, hogy biztos a dolgában, és sértőnek tartotta a kérdést, hogy milyen esélyei vannak Taya Valkyrie ellen. Taya magát Lucha Royalty-nak hívja, de ő a birkózás gyémántja, és a Knockouts Championship cím nála fog maradni.

Tessa Blanchard(c) vs. Taya Valkyrie – Knockouts Championship Match
Taya Valkyre pár hónapos kihagyást követően visszatért az Impact Wrestling-hez, hogy megpróbálja elhódítani Tessa Blanchard-tól a Knockouts Championship címet. Taya-nak erre minden esélye meg is volt, ugyanis remek formában érkezett a ringbe, és végig fel tudta venni a versenyt az aktuális nő bajnokkal. A két lány mozdulatok sokaságát mutatta be egymáson, Taya egy adott ponton a Road to Valhalla után nagyon közel került a győzelemhez, de a bíró a ringtakaróval volt elfoglalva, így később kezdett el számolni Tessa-ra. Blanchard így ki tudott jönni a tusból, majd ezt követően kiosztott ellenfelének egy Buzzsaw DDT-t, majd egy Hurricanrana-t. Végül egy Magnum Flying Codebreaker-el legyőzte Taya-t, és megőrizte Knockouts Championship címet.

Moose a nap folyamán adott egy interjút McKenzie-nek, amiben az esti mérkőzéséről beszélt Eddie Edwards ellen. Moose véget akar vetni az Eddie-vel való viszályának, és kitért az új ruhájára is amivel kimondottan a gálára készült.

Eddie Edwards vs. Moose
Moose három hölgy kíséretében érkezett a ringhez, majd jött Eddie Edwards, aki a már jól ismert bambuszbotját is hozta magával. Edwards rögtön egy Boston Knee Party rúgással indított, de ahelyett, hogy tusba fogta volna Moose-t, inkább kiment a ring mellé a bambuszbotjáért. Ekkor a közönség soraiból felbukkant Killer Kross, aki megtámadta Eddie-t, így a mérkőzés DQ-val véget is ért. Kross felment a ringbe, és Moose-al közösen nekiesett Edwards-nak, akinek Tommy Dreamer érkezett a segítségére. Moose és Kross ekkor elhagyta a ringet, de Tommy kérte, hogy kongassák meg a gongot, és folytatódjon a küzdelem egy csapatmérkőzés keretein belül. Ezt követően már nem voltak szabályok, így a felek már használhattak egymás ellen bármit, amit a ring körül találtak. A meccset végül Eddie és Tommy nyerték meg, ám Kross és Moose a gong után még egyszer megtámadták a korábbi világbajnokot, és kiosztottak neki egy Powerbomb-ot a ring szélénél.

Brian Cage(c), Pentagon Jr. & Fenix vs. oVe – oVe Rules Match
Az oVe szabályok szerinti mérkőzésen a két csapat tagjainak nem kellett egymással pacsizniuk ha a ringbe akartak lépni, és a küzdelem nem zárulhatott diszkvalifikációval. Elképesztő küzdelemnek lehettek a nézők szemtanúi, de ez várható is volt a korábban bemutatott mérkőzéseik után. Egyetlen olyan pontja volt a két csapat összecsapásának, amire kevesen számítottak volna. Sami Callihan azok után, hogy a Crist testvérekkel közösen Superkick-ek sorozatával támadta meg Cage-t, meg tudta állítani  Brian-t, majd egy Pildedriver után pinnelte az aktuális X-Division bajnokot. Sami ezzel megnyerte a küzdelmet, ami után elmondhatja magáról, hogy ő volt az első személy akinek sikerült kikopogtatnia a gépet az Impact Wrestling-nél.

A szünetben Austin Aries nyilatkozott McKenzie-nek. A világbajnok kitért a legelső Impact Wrestling-es pályafutására, ami egy életre szóló dolog volt számára, most azonban úgy érzi a szervezet hazudott neki. Ő büszke arra, hogy még mindig birtokolhatja a világbajnoki címet, és állítása szerin nagyon jó munkát végzett a vállalatnál. Aries hozzátette, hogy magával fogja hozni Moose-t és Kross-t a ringhez, és reméli Johnny-t is el fogja kísérni Taya. Majd azzal zárta a mondandóját, hogy ez nem egy valóságshow, vagy akár egy B kategóriás film, neki ez az élete.

OGz vs. LAX(c) - 3 on 2 Concrete Jungle Deathmatch
Mielőtt a két csapa megérkezett volna a ringbe, az OGz tagjai még viccesen megjegyezték, amit az este folyamán korábban tettek Konnan-el, majd figyelmeztették az aktuális csapatbajnokokat, hogy New York az ő városuk, és nem az LAX-é. Ezt követően King-ék léptek először a csak fa deszkák borította ringbe, majd jött az LAX akik egy kimondottan erre az estére készült bevonulózenére érkeztek az arénába. A két csapatnak igazi hardcore körülmények között kellett megküzdeniük egymással, de ez sem tántorította el őket attól, hogy végre pontot tegyenek a hetek óta tartó viszályuk végére. A mérkőzés egy adott pontján megérkezett Konnan, és megtámadta az OG-z tagjait. Az LAX vezetője végül az asztalba vezette King-et, akin ezek után Santana és Ortiz még végrehajtottak egy Street Sweeper mozdulatot, amivel meg is nyerték a meccset.

A gála Allie küldetésével folytatódott, aki James Mitchell segítségével eljutott az "Élőhalott Birodalomba", hogy kiszabadítsa Kiera Hogan-t Su Yung fogságából. Allie egy baltával indult útnak a hátborzongató épületben, ahol egymás után kellett legyőznie az élőhalott lányokat, majd végül megtalálta a koporsót amiben Kiera feküdt, de ekkor megjelent Su Yung és megtámadta a lányt. Allie és Yung harcából Allie jött ki győztesen, aki a baltáját használva meg tudta állítani a korábbi női bajnokot. Ekkor Allie visszament Kiera-ért, de amikor a kijárathoz értek, a koporsót ami a kiút kapuja volt, már nem tudták kinyitni. Ekkor megjelent Mitchell és nevetve emlékeztette Allie-t, hogy ő megígérte, hogy besegíti jutni neki az "Élőhalott Birodalomba", de a kiútról már nem volt szó. Ez idő alatt Su Yung és az élőhalott segítői újra felbukkantak, de megjelent Rosemary, aki segített Allie-nek és Kiera-nak kinyitni a kiúthoz vezető koporsót. Amíg Rosemary feltartotta Su Yung-ot, addig Kiera és Allie el tudtak menekülni az épületből, de így Allie-nek ott kellett hagynia Rosemary-t. Allie vissza akart még menni a barátnőjéért, de Kiera már nem engedte neki. Ekkor Allie-ben megváltozott valami, és Su Yung hangján förmedt rá Kiera Hogan-re.

A szünetben megtudhattuk, hogy a következő PPV-t január 6-án fogja rendezni az Impact Wrestling Tennessee-ben. A gála a Homecoming nevet kapta.

Austin Aries(c) vs. Johnny Impact – World Championship Match
Mint ahogy arra számítani lehetett, Johnny Impact a feleségével, Austin Aries pedig Killer Kross és Moose kíséretében érkezett a ringhez. A két birkózó hetek óta tartó Twitter üzengetése, és az előtte napi Hall of Fame ceremónián történt incidense látszólag nem múlt el nyomtalanul, a felek között tapintani lehetett a feszültséget. Ez a mérkőzés során sem változott, a világbajnok és kihívójának összecsapását inkább lehetett harcnak nevezni, mint sem birkózásnak. Aries többször is durván neki esett Johnny-nak, aki ezt viszonozta is ellenfelének. Aries még Taya Valkyrie-t is inzultálta a meccs során, majd egy adott ponton véletlenül el is találta a lányt egy ugrásával. Ezért Johnny először a ring mellett neki esett Aries-nek, majd a kötelek között kiosztott neki egy Brainbuster-t, és egy Starship Pain-t, ami után Austin már nem tudta folytatni a küzdelmet. Johnny Impact ezzel megszerezte a világbajnoki címet, aminek Austin Aries nagyon nem örült, és a nemtetszését azzal nyilvánította ki, hogy felmutatta középső ujját a kommentátorasztalnál ülő Don Callis-nak és a közönségnek, majd távozott az arénából.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.