Header Ads

IMPACT! Slammiversary XVI PPV - Előzetes

Idén 16. alkalommal rendezi meg az Impact Wrestling a nagyszabású élő show-ját a Slammiversary-t. A gálán az összes bajnoki cím terítékre kerül, és számos kiváló mérkőzésnek is részesei lehetünk. Lássuk mi várható ma este az eseménynek helyszínt adó torontói The Rebel Complex-ben.

Pár hónapos kihagyás után visszatér az este folyamán az Impact Wrestling-hez Johnny Impact, hogy olyan ellenfelek mint a nemrég debütáló Rich Swann, a korábbi X-Division bajnok Taiji Ishimori, és a mexikói tehetség Fenix ellen megmérettesse magát. A négy emberes küzdelemben még lehet változás, ugyanis Rich Swann csütörtök este agyrázkódást szenvedett egy mérkőzésen, így kérdéses, hogy vállalni tudja-e a szereplést.
Eddie Edwards hónapokig tartó viszálya Sami Callihan-el nem múlt el nyomtalanul. A korábbi világbajnokot testileg és lelkileg is megviselte a Sami-vel való viszálya, és még a mentorával, Tommy Dreamer-el is konfliktusba keveredett. Eddie szerint Dreamer miatt nem áll vele szóba a felesége, másrészt pedig azért is neheztel rá, amiért nem engedte, hogy végezzen Callihan-el az erdőben, mikor arra minden esélye meg lett volna. Edwards felkereste Dreamer-t, a saját pankrációs cégénél, és egy bambuszbottal megtámadta, amit Tommy sem hagyott szó nélkül. Tommy Dreamer kihívta Eddie Edwards-ot egy Haouse of Hardcore szabályok szerinti mérkőzése, amit Edwards természetesen el is fogadott.
 
Az április 22-ei Redemption PPV legnagyobb rejtélye Konnan eltűnése volt. Az LAX a vezetőjük nélkül el is vesztette a csapatbajnoki címeket, majd folyamatos mélyrepülésbe kezdtek. Az alagút végén lévő fényt King mutatta meg a csapatnak, aki a semmiből megérkezve segítette vissza Santana-t és Ortiz-t a csúcsra. King-et azonban hátsó szándék vezérelte, és mint később kiderült, ő állt Konnan eltűnésének hátterében is. King megpróbálta maga mellé állítani Santana-t és Ortiz-t, de ők nem hagyták cserben Konnan-t. Ekkor hosszú távollét után megjelent Hernandez és Homicide, és King-el közösen megtámadták az aktuális csapatbajnokokat és vezetőjüket. Az eredeti LAX formáció kihívta egy csapatbajnoki mérkőzésre Santana-t és Ortiz-t, a meccs pedig 5150 Street Fight szabályok szerint fog zajlani. 
A harmadik generációs birkózó Tessa Blanchard alig hogy megérkezett az Impact Wrestling-hez, rögtön felforgatta az állóvizet a Knockouts részlegnél. Kierra Hogan és Madison Rayne után Allie-t szemelte ki ellenfeléül. A korábbi női bajnok mióta visszatért a Su Yung-al való viszálya után, magabiztosabb mint valaha, így Tessa-nak minden tudását össze kell szednie, ha győzelemmel akar távozni első Impact Wrestling-es PPV-jéről.
Sami Callihan miután befejezte a feudját Eddie Edwards-al, belekötött a szervezet korábbi világbajnokába Pentagon Jr.-ba. Mint tudjuk, Sami nem tisztel senkit, és ez most sem volt másképp. Eltökélt célja volt, hogy levegye Pentagon maszkját, ezzel meggyalázva a luchador hagyományokat. Az oVe mindenben támogatja Callihan-t, így egyszer sikerült elérnie, hogy Pentagon megváljon a maszkjától. A mexikói birkózó válaszként egy Hair vs. Mask meccstípusra hívta ki Sami-t, aki nem hátrált vissza a mérkőzéstől. A szabályok egyszerűek, ha Sami nyerni akar, le kell vennie Pentagon maszkját, ha Pentagon Jr. akar győztesként távozni a PPV-ről, le kell vágnia Callihan haját.
Madison Rayne idén tavasszal visszatért az Impact Zone-ba, igaz akkor még csak egy-egy mérkőzés kommentátoraként. A dolgok azonban megváltoztak, az ötszörös Knockouts Champion nem tudta elnézni, hogy Tessa Blanchard minden indok nélkül megtámadta Kiera Hogan-t. Madison kiállt Tessa ellen, majd miután legyőzte, Taya Valkyrie-t is maga mögé utasította. Madison ezek után elérkezettnek látta az időt, hogy megszerezze hatodszorra is a női bajnoki címet, így kihívta az aktuális Knockouts Champion-t Su Yung-ot egy bajnoki címmérkőzésre.
Brian Cage amióta megjelent az Impact Zone-ban sikert sikerre halmoz. Rég nem volt már arra példa, hogy valakit hónapokon át ne tudna legyőzni senki. Cage a sorozatos győzelmeket egy X-Division bajnoki címmérkőzésre váltotta, és minden esélye meg is volt, hogy megszerezze első bajnoki övét Matt Sydal ellen. Sydal azonban segítséget kapott maga mellé Jimmy Jacobs és Kongo Kong személyében, akik megakadályozták Cage-t a címszerzésben. Cage ezáltal igaz kiszámolással, de elszenvedte első vereségét a cégnél. A gép ezért kihívta Kongo Kong-ot egy meccsre, aminek a tétje egy X-Division címmérkőzés volt. Brian Cage legyőzte Kong-ot, így kapott egy újabb lehetőséget, hogy megküzdhessen Matt Sydal-el az X-Division Championship címért.
Austin Aries az év elején visszatért az Impact Wrestling-hez, és rögtön elhódította a világbajnoki címet az aktuális bajnok Eli Drake-től. Aries egészen a Redemption PPV-ig birtokolni is tudta az övet, amikor is Pentagon Jr. legyőzte őt. Austin a visszavágón visszaszerezte a bajnoki címet, igaz nem tiszta körülmények között. Mindeközben Moose is folyamatosan azon dolgozott, hogy közelebb kerüljön a világbajnoki címhez, és hiába nyerte meg a kötelező kihívó jogot tartalmazó táskát a Feast or Fired mérkőzésen, Eli Drake megfosztotta őt ettől a lehetőségtől. Moose nem adta fel az álmát, újra megküzdött Drake-el, amely mérkőzésnek a tétje egy világbajnoki címmérkőzés volt a Slammiversary PPV-n. Moose másodjára legyőzte Eli Drake-et, és most készen áll szembenézni Austin Aries-el, hogy életében először elnyerhesse az Impact World Championship címet.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.