Header Ads

Ezen a napon a pankráció történelmében: CM Punk pipebombja (2011. június 27.)

Hét éve folyt a Modern Éra egyik legérdekesebb története, amely egy nyári RAW adáson kezdődött el igazán.
A legendás pillanat - (Fotó: WWE)
Talán még sokakban megvan az emlék, amikor 2011 júniusában nagyot robbant az internet CM Punk promója miatt, amely a pipebomb címmel híresült el. Ez volt az időszak, amikor sokan elkezdték unni a WWE műsorait és legfőképpen John Cena egyeduralmát. A régi rajongók számára végre volt egy személy, aki kimerte mondani a véleményét, így hát sokan azt kezdték el sejteni, miszerint CM Punk szembe ment a forgatókönyvvel és azt mondta, ami éppen jól esik. Persze pár héttel később bizonyossá vált, hogy ezt előre eltervezték, mivel Punk már rég aláírta az új szerződését a céggel. Nyilván ha valós lett volna a mondani valója, akkor hamarabb kikapcsolták volna a mikrofonját. 

Természetesen megjelent a másik véglet is, miszerint a WWE vezetősége ráébredt arra, hogy évek óta csak vegetál a történet gyártásban és talán itt az ideje felrázni a terméket, visszahozni a korábbi érdeklődést, amely a PG-re való átállással eltűnt. A PG-re való átállás mára kifizetődött, de ehhez sok mindenen keresztül kellett mennie a cégnek. 2018-ra olyan bevételük lett, amely korábban soha és ennyire tehetséges rosterrel sem rendelkeztek korábban. Na, de ne kanyarodjunk el, hiszen ez a cikk a visszaemlékezésről szól.

John Cena amíg ott fekszel, remélhetőleg annyira kényelmetlenül, amennyire csak tudsz, azt akarom, hogy figyelj rám. Azt akarom, hogy megemészt ezt, mert mielőtt három hét múlva távoznék a WWE Bajnoki Címeddel, van jó néhány dolog, amelyet ki kell beszélni magamból.

Nem utállak John. Soha nem is utáltalak. Pokolian kedvellek, sokkal jobban, mint az emberek többségét hátul. Utálom ezt az ötletet, hogy te vagy a legjobb, mert nem. Én vagyok a legjobb. Én vagyok a legjobb a világon. Egy dologban vagy jobb nálam, még pedig Vince McMahon seggének csókolásában. Olyan jó vagy Vince seggének csókolásában, mint Hulk Hogan volt. Nem tudom jó vagy-e annyira, mint Dwayne. Ő is egy nagyon jó seggnyaló. Mindig az volt és még most is az. Hoppá, a betörtem a negyedik falat. Én vagyok a legjobb pankrátor a világon. Én vagyok a legjobb az első nap óta, hogy betettem ide a lábam. És azóta becsmérelnek és utálnak, hogy Paul Heyman látott bennem valamit, amit senki más sem akart elismerni. Így van, Paul Heyman srác vagyok. Tudjátok ki más volt még Paul Heyman srác? Brock Lesnar, aki lelépett ahogyan én is fogok, de a legnagyobb különbség köztem és Brock között az, hogy én a WWE Bajnoki Címmel távozom.

Sok Vincent K. McMahon kitalációval találkoztam, végül rájöttem, hogy csak azok. Ők teljesen képzeletbeliek. Az egyetlen valós dolog én vagyok. Tény, közel 6 évig nap nap után bizonyítottam mindenkinek, hogy a világon én vagyok a legjobb ezzel a mikrofonnal, abban a ringben és még kommentátorként is. Senki sem érhet fel hozzám. És megint, nem számít hány alkalommal bizonyítottam, nem vagyok rajta a gyűjtők bögréin, nem vagyok a program borítóján, alig hirdetnek, nem lehetek a filmekben, nem lehetek egyetlen szar USA Network showban sem, nem vagyok rajta a WrestleMania poszterén. Nem vagyok ott Conan O'Brian vagy Jimmy Fallon műsorában, de tény, ott kéne legyek. Higgyetek bennem, nem savanyú a szőlő, de az, hogy Dwayne lesz ott a jövő évi WrestleMania főmérkőzésében helyettem, ki hoz a sodromból.

Ó, hadd tisztázzak valamit. Azok közületek, akik most engem éljeneznek nagy részt vállalnak abban, hogy lelépek, mert ti vagytok azok, akik kortyolgattok azokból a gyűjtemény bögrékből, ti vagytok azok, akik megveszitek azokat a programokat, amelyek borítóján nincs ott az arcom és ezek után reggel ötkor a repülőtéren próbáljátok azt gondolni, hogy kaphattok tőle egy autogramot, amelyet eladtok az eBayen, mert lusták vagytok, ahhoz is, hogy munkát találjatok.

A WWE Bajnoki Címmel távozom július 17-én és ki tudja, talán elmegyek és megvédem a New Japan Pro Wrestlingnél. Talán visszatérek a Ring of Honorhoz. Szia Colt Cabana, hogy vagy? Az oka annak, hogy távozom ti vagytok, mert miután távoztam ti továbbra is pénzt adtok majd ennek a cégnek. A kerék tovább forog majd. Megértem, hogy Vince McMahon pénzt csinál magának. Ő egy milliomos, akinek milliárdosnak kéne lennie. Tudjátok miért nem milliárdos? Azért mert körül veszi magát csupa bólogató Jánossal, mint John Laurinaitis, aki mindent elmond majd, amit csak Vince hallani akar. Szeretném azt gondolni, hogy ez a cég jobb lesz, amint Vince McMahon meghal, de ez képtelenség, mert átveszi majd az idióta lánya és az a rossz ítélőképességű veje és az egész hülye családja.

Hadd meséljek el egy személyes történetet Vince McMahonről...

Az utolsó mondatánál elnémították a mikrofonját, így már soha sem tudhattuk meg, miszerint mit is akart ő akkor mondani. CM Punk betartotta ígéretét és a WWE Bajnoki Címmel távozott, de nem sokkal később visszatért, új pólóban és új bevonuló zenével. Ez az uralkodása még nem teljesedhetett ki, de a következő alkalommal már a Modern Éra leghosszabb világbajnoki regnálását tudhatta magának, amelyet nemrégiben szárnyalt túl Brock Lesnar, de ez már egy másik történet.

Sokan a mai napig kritizálják a WWE-t azért, hogy a történet hitelessége végett miért nem küldték el Punkot más szervezetekhez birkózni, a WWE mostani globális terjeszkedésével ez biztosan megtörténhetne, akkoriban még e-téren az út elején jártak. A másik kritika az volt, hogy miért kellett feleslegesen Alberto Del Riora akasztani az övet a Money in the Bank szerződésen keresztül, amikor éppen CM Punk sztorija volt a legforróbb cucc a világon mindenhol.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.