Header Ads

Újra valós verseny jöhet a Raw és a SmackDown Live között

Egyre frissebb és frissebb információk látnak napvilágot a WWE lehetséges televíziós szerződéseiről. A hírekkel együtt a cég a tőzsdén is hatalmas ugrást hajtott végre, hiszen tegnap már 57 dollárba került egy részvény.

A WWE május és szeptember közé időzítette a nagy bejelentését, amikor is kiderül, hogy melyik szolgáltatónál folytatják. Az amerikai jogrendszer és a szerződésben foglaltak miatt a cég az NBC Universalon kívül hivatalosan nem tárgyalhat mással, legfeljebb csak puhatolózhat. A Hollywood Reporter megtudott némi információt ezekről a puhatolózásokról, hiszen a jelentésük szerint a FOX lesz a befutó a SmackDown Livért folytatott versenyben. A jelenlegi B showért egy öt éves szerződést kínálnának évi 205 millió dolláros fizetéssel, amely az 5 év során egy 1 milliárd dolláros profitot hozhat a konyhára.

Ha valóban igazak a pénzekről szóló híresztelések, akkor kiderül, miszerint a FOX háromszor többet kínál a SmackDown Liveért, mint amennyit jelenleg fizet az NBC Universal. Az NBC elsősorban a RAW-t szeretné megtartani, így a jelenleg fizetett összeg háromszorosát is képesek lennének felajánlani a flagship showért. Ha megtörténik a váltás, akkor a SmackDown visszaköltözhet péntek estére.

Ha minden úgy lesz ahogyan azt halljuk, akkor egy teljesen új helyzet teremtődhet a bizniszben, hiszen a WWE műsorai két rivális céghez kerülhetnek, hiszen a FOX mögött immáron az NBC riválisa a Disney áll. Pletykák szerint a pay-per-viewkat is azért vonták össze, hogy idővel két frontról reklámozhassák azokat. Ha bekövetkezik a szakadás, akkor valós verseny jöhet a RAW és a SmackDown között, amelyből a kék műsor még jobban is kijöhet, hiszen a FOX nagyobb lefedettséggel bír a USA Networknél, továbbá picivel jobb profitja lehet a Rawnál, mivel az Universal háromszoros pénze sem éri majd el az 1 milliárdot. Talán ezzel az első brand split korai időszaka térhet vissza, amikor is házon belül a SmackDown megverte a Rawt, de akkor Paul Heyman állt az SD irányítása mögött, aki mégiscsak különálló volt a McMahon családtól, így azt a csatát nem engedték végsőkig. 2019 őszétől már ilyen akadályok sem lehetnének, hanem minden a kreatív csapaton és Vince McMahon döntésein múlhatna.

Arról se feledkezzünk meg, hogy a WWE megtapasztalhatja, hogy milyen az NBC Universalon kívül egy másik céggel is együtt dolgoznia, így idővel a teljes cuccot átköltöztethetnék, ha kedvezőbb mondjuk feltételeket kapnak a Disneytől. Ha az NBC elveszíti a SmackDownt, akkor még az is előfordulhat, hogy megszerzik az NXT közvetítési jogait, amelyet jelenleg a WWE Networkön követhetünk.

Erről a témáról az eheti Szorító Podcastben is szó esett.

(Forrás: PWInsider)

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.