Header Ads

Pár óra és jön a budapesti WWE Live

A mai egy igazi piros betűs ünnep a magyar pankráció rajongók életében.
A Phenomenal One a rendezvény húzóneve - (Fotó: WWE)
Három év után ismét Magyarországra látogat a WWE, így újra testközelből láthatjuk a világ leghíresebb pankrátorait. Ez igen nagy szó, hiszen egy homogén piacra jön a szervezet, igaz itthon megvan az érdeklődés a termék iránt, viszont ezt kicsit hátráltatja, hogy már nem közvetíti egyetlen magyar csatorna sem. Ami viszont jó, hogy a hazánkban a HCW és a mi oldalunk is fenntartja az érdeklődést a pankráció iránt, ráadásul a magyar szervezet évről évre egyre nagyobb sikereket ér el itthon, birkózóik pedig egész Európát bejárják és jobbnál jobb helyekre jutnak el. Talán már nem meglepő, hogy a tengerentúlra is eljutottak, ráadásul László Árpád a HCW korábbi bajnoka Amerikában él és birkózik, továbbá legutóbb részt vett a WWE egyik próbáján is. Ez is azt mutatja, miszerint kitartással és alázattal bármit ellehet érni és többek között nekik is köszönhető a WWE Magyarországra érkezése.

Beszéljünk egy kicsit a Live Event körülményeiről is, amely a wrestling szaknyelvében House Show néven fut. A WWE meglehetősen szigorúan szabályozza a szupersztárok hatásköreit az e-fajta turnékon, meg úgy általában is, habár bármit meglátogathatnak ezt előre megbeszélve csapatban szokták és biztonsági emberek vigyáznak rájuk. Hivatalosan tehát az sem adható ki, hogy mikor érkeznek meg a repülőtérre, mint ahogyan azt sem, hogy éppen melyik szállodában vannak elszállásolva, bár bizonyos körök képesek ezen információkat megtudni, de talán mégsem a legjobb módszer egy képért lerohanni a sztárokat, mert lehet nem mindenki díjazza, így ilyenkor érheti némi csalódás a fanokat.
Roman Reigns Budapesten, ő most Bécsbe látogat csütörtökön - (Fotó: WWE)
Hogyan is zajlik egy ilyen esemény? A WWE gondosan előre felkészül a rendezvényekre és egy konkrét csapatot alkalmaz, akik előkészítik a ringet és az adás díszleteit, tehát megfelelővé alakítják az arénát a show megrendezésére. Egyébként a szervezet alkalmazottjai mellett a helyi lakosságra is számítanak még ha nem is nagy létszámban, hiszen magyarok is dolgozni fognak a színpad és a díszletek felépítésén, az egyik ilyen munkás az a Justin Wylde lesz, aki a HCW feltörekvő pankrátora és akire még ebben a hónapban egy fontos mérkőzés vár a cég igazgatója, Renegade ellen a Dicsőség Napján. Az építés a show napján reggel 8 órakor kezdődik, ilyenkor az 5 tonnás ringet, a rámpát, a kordonokat, a székeket, a lámpákat és LED-falakat illetve a kihangosítást készítik el. Általában kora délutánra elkészülnek és ezt követően egy technikai főpróbát tartanak, így az esetleges hiányosságokat pótolhatják, a hibákat kijavíthatják a műsor megkezdéséig.

A szupersztárok pár órával a hivatalos kezdés előtt érkeznek meg, hogy kellően feltudjanak készülni az eseményre. Általában ilyenkor legalább 2 nagy busz szállítja őket a városon belül és a filmes stáb is velük tart annak ellenére, hogy nem televíziós műsorról van szó. A shown és az egész turné során felvételek készülnek, amelyek főbb jeleneteit a WWE weboldala mellett a Facebookon és a YouTubeon is meglehet tekinteni, némelyeket későbbi WWE Network műsorban használják fel. Külön érdekesség, hogy a pankrátorok kizárólag nem dohányzó szobákat vesznek ki, illetve a rendezvény területének is dohányfüst mentesnek kell lennie a szervezet előírásai szerint.

Ehhez hasonló szórakoztató jelenetekre hazánkban is számíthatunk. 

Az adásra jelenleg a ezeket a mérkőzéseket tervezik, de a változás jogát fenntartják:

Luke Gallows és Karl Anderson vs. Cesaro és Sheamus (The Bar)

SmackDown Női Bajnoki Címmérkőzés
Becky Lynch vs. Carmella (c.)

SmackDown Tag Team Bajnoki Címmérkőzés
The New Day vs. The Usos vs. The Bludgeon Brothers (Eric Rowan és Luke Harper) (c.)

Daniel Bryan vs. The Miz

United States Bajnoki Címmérkőzés
Jeff Hardy (c.) vs. Rusev w\Aiden English

WWE Bajnoki Címmérkőzés 
AJ Styles (c.) vs. Shinsuke Nakamura

*** És még sokan mások!

A tervezett kapunyitás 18 óra, míg maga az esemény 19:30-kor kezdődik, aki esetleg még nem tudná a helyszín a Papp László Sportaréna lesz. A rendezvényre nem lehet bevinni üveget, palackot, dobozos üdítőt, lézerpontozót, dudát, szirénát, bármilyen típusú videokamerát, profi fényképezőgépet, nagyobb méretű zászlókat, rudakat vagy bármilyen fegyvernek minősülő tárgyat, így azon sem szabad meglepődni, ha egyéb más tárgyak is megakadnak a beléptetés során

JEGYEK, még ITT kaphatóak, szerkesztőségünk mindenkinek jó szórakozást kíván!

5 megjegyzés:

 1. Táskát vajon beengednek? Telefonnal mi a helyzet?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Táskát nem tudom, biztosan megvan határozva, hogy milyen mértetűt lehet bevinni és milyet nem. Gondolom ha gyanús át is nézik, de biztosan lesz csomagmegőrző. A telefont természetesen be lehet vinni, amellyel kép és videó is készülhet.

   Törlés
 2. és egy sima digitális fényképezőgép már tilos?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elvileg úgy van, hogy a nagyon jó felbontású készülékek a nem meg engedettek kivéve persze, ha külön engedéllyel mész, mint a sajtósok. Egyébként nagy hátizsákkal vagy utazótáskával sem érdemes menni, mert lehet elveszik. A jegyen vagy vásárláskor nem tüntették fel a pontos szabályzatot?

   Törlés
  2. De papíron úgy van, hogy telefont leszámítva minden rögzítő eszköz tilos.

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.