Header Ads

Miért voltak ilyen kevesen a budapesti WWE Live Eventen? - okok

Három év után tért vissza a WWE Magyarországra, azonban a legutóbbi eseményhez képest kevesen látogattak ki a budapesti Live Eventre.
Nakamura egy perui Live Eventen - (Fotó: WWE)
Becslések szerint nagyjából 2000 ember volt tegnap este a Papp László Sportarénába, ami azt jelenti, hogy még csak félház sem volt. Ez azért érdekes, mert egyes oldalak már azt jelezték, hogy minden jegy elkelt az eseményre és volt olyan olvasónk, aki panaszkodott, mert már nem tudott belépőt vásárolni. Utóbbira az adhat magyarázatot, hogy sok volt a jegyüzér, illetve többen végül nem mentek el. 2015-ben az akkori adatok szerint 8500 ember volt az arénában. De vajon mi az oka annak, hogy most ilyen kevesen voltak.

A legfőbb indoka ennek az, hogy 2016 óta már semmilyen formában sem lehet a WWE-t követni a magyar csatornák valamelyikén, a másik pedig az, miszerint a promóter nem hirdette annyira az eseményt, mint 2015-ben. Akkor jóval több plakáttal találkozhattunk az utcákon és a televíziós csatornák, illetve rádiók is hirdették az eseményt az internetes felületek mellett. Úgy tűnik, hogy a WWE most erre az egészre minimálisan költött. Továbbá itthon még kicsi a pankráció kultúrája és a magyar társadalom jelentős része továbbra sem tud angolul.

Vannak más kisebb tényezők is, ami megmagyarázhatja még pár száz ember hiányát. Az egyik ilyen, hogy ezúttal hétfőn volt a rendezvény, így sokan akár vidékiek, akár fővárosiak a munkahelyük vagy a másnapi iskola miatt nem tudtak elmenni és nem voltak képesek megoldania szabadnapot. Még szintén fontos tényező volt az ár, igaz három éve is ennyibe került minden, azért egy átlagos magyar embernek spórolnia kellett, bár a legdrágább jegyek még így is azonnal elkeltek, míg a 9000 forintos jeggyel nem sokan éltek. Továbbá csak a SmackDown Live szupersztárjai voltak itt, több magyarok által kedvelt pankrátor is a Rawval tartott, lásd Roman Reigns, Braun Strowman vagy Seth Rollins. Végezetül olyan sztárok sem jöttek, mint Randy Orton vagy éppen John Cena, akik akár 1-2 ezer emberel többet is képesek lettek volna kicsábítani megfelelő hirdetés mellett.
John Cena a 2015-ös budapesti Live-on - (Fotó: WWE)
Nagyon sokan attól félnek, hogy ezen csekély nézőszám miatt többet nem jön ide a WWE. Nos, ez nem ezen múlik, mivel a szervezet célja az, hogy a nyugat-európai piac után a kelet-közép-európai piacot is meghódítsa. Az elmúlt években ezt úgy csinálja, hogy a kelet és közép-európai helyszíneket forgatja, így két-három év kihagyás után visszatérnek a egy adott helyszínre. Annak is több a valószínűsége, hogy erre felé csak egy újabb tavaszi turné során jönnek, ősszel nem valószínű. A magyar homogén piacot nem szabad összehasonlítani a némettel vagy az osztrákkal, hiszen országunkban az első magyar szervezet elindításáig nem volt kultúrája a pankrációnak, hiába voltak már rajongók korábban is és hiába voltak magyar pankrátoraink már 50-60 évvel ezelőtt is. Higgyétek el, a WWE pontosan tudja a magyar piac helyzetét, mint ahogyan azt is, hogy a televízióban nem tudjuk őket nézni, illetve a magyar Network feliratkozók számával is tisztában vannak, mint ahogyan a YouTube nézettséggel is. Emellett a hangulatra sem lehetett panasz.

5 megjegyzés:

 1. igen a hétfői időpont szerintem nem volt kedvező illetve Orton, Joe, Charlotte hiánya

  VálaszTörlés
 2. Van újabb 3 év arra hogy a WWE-t jobban reklámozzák! Pdl az adásokat újra adhatnák az egyik csatornán. Képezzenek ki rá egy sportriportert vagy egy lelkes amatőrt vendég kommentátornak meghívhatnák a HWC tagjait.

  VálaszTörlés
 3. Hát sajnos mi azèrt nem metük el mert nem egyèrtelmüen irták ki hogy ki lesz ott ha tugyuk hogyszáz százalèkra Romen Règes ot lesz akor száz százalèk ott letük volna de az volt a hir hogy nem lesz söt ikáb ujj pakrátorok lesznek akik mèg nem ismertek most nagyon mèrges vagyok hogy mègis ott volt Romen csak nem redesen irták ki hogy ki lesz ott!!!;

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem volt itt Reigns! Nem tudom miről beszélsz! Nem új pankrátorok ezek, csak nem a Viasat 6-on kellett volna nézni, akkor ismernéd az újabb arcokat is. Amúgy meg nem kifogásokat kellene keresni, hanem el kellett volna jönni és megnézni! Ezért voltak olyan kevesen, mert sokan csak a kifogásokat mondták, hogy miért nem jönnek, közben meg tök jól szórakozhattak volna ott élőben!

   Törlés
 4. Tegnap este volt a Müncheni Live event, és hát itt se voltak sokkal többen. Le voltam döbbenve mennyi az üres hely pedig egykét helyre ha lehetett még jegyet venni. Undorító amit művelnek a jegyűzérek.

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.