Header Ads

Mi történt eddig az európai turnén?

A WWE szupersztárjainak hétfőn Budapesten (Smackdown), csütörtökön pedig Bécsben (RAW) van jelenésük, azonban a szűk két hetes körutazás már napok óta tart, ezért most vetünk rá egy pillantást, hogy mi történt eddig a két brand house show-in. Aki egyáltalán nem szeretné tudni, hogy alkalmasint mire számíthat, inkább ne olvasson tovább!

 

Először álljon itt a hozzánk hirdetett card:

- AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura
- Daniel Bryan vs. The Miz
- Jeff Hardy vs. Rusev
- Bludgeon Brothers vs. The New Day vs. The Usos
- Carmella vs. Becky Lynch
- The Bar vs. Karl Anderson/Luke Gallows
Stb...

Egy ilyen hosszú turné esetében az jellemző, hogy 2-3 féle, kisebb variálásokat tartalmazó carddal készülnek az eseményekre, és jellemzően 2-3 naponta, avagy helyszíntől függően változtatnak a felálláson. Fontos tudni, hogy az előre meghirdetett meccsek a live eventek esetében inkább csak tájékoztató jellegűek, és bármikor változhatnak. Tehát a fenti card reklámozása nem jelenti azt, hogy száz százalékban ezekre a meccsekre kerül majd sor nálunk, de az előttünk lévő live eventek cardja sem jelenti azt, hogy mi is ugyanazt a műsort kapjuk, mint pl. a németek, és nem azt, amit mondjuk a Live Nation hirdetett.

Ennek ismeretében lássuk, mik történtek eddig:

SMACKDOWN LIVE
A kék brand eddig három eseményen van túl, és mindháromra Németországban került sor, Oberhausen, Braunschweig, illetve Bréma városaiban. Ezek közül a több mint félmilliós Bréma nevezhető nagyobb helyszínnek, a másik kettő az európai turnék léptékével inkább kis műsornak számít. Ma este Prágában lépnek ringbe, és Csehország fővárosából érkeznek majd hozzánk Budapestre.

Eddig mindhárom műsoron egy 3 vs. 3 tag team meccs volt a főmérkőzés, az egyik oldalon összeállt a Club, azaz AJ Styles-hoz Karl Anderson és Luke Gallows csatlakoztak, míg Shinsuke Nakamura mellé Cesaro és Sheamus csapódtak oda, és jellemzően 20-25 perces küzdelmeket vívtak egymással. A midcardon szintén egy tag mérkőzés volt az egyik top attrakció, Daniel Bryan mellé Tye Dillinger, The Miz oldalára pedig Big Cass került. Jeff Hardy és Rusev mérkőzése, valamint a tag övekért vívott triple threat mindenhol változatlan formában került megrendezésre, mint ahogy a turné abszolút low-card meccse, a Shelton Benjamin kontra Sin Cara is. Variálni eddig csak a hölgyeknél variáltak, és leginkább ott is kényszerből: az első estén még Charlotte küzdött meg Carmellával a bajnoki címért, miközben Becky Lynch, Asuka és Naomi 3 a 3 ellen meccseltek Billy Kay, Peyton Royce és Lana triójával. Flair fogsérülését követően ez úgy módosult, hogy a nálunk alapból oda reklámozott Becky került fel az övmérkőzésbe, Asuka és Naomi pedig handicap formátumban maradtak a heelekkel szemben.

Amennyiben Prágában vagy nálunk jön a váltás, és az előre behirdetett meccsek maradnak, logikusan arra lehet számítani, hogy kapunk egy rövid squash meccset Big Cass és Tye Dillinger között, a női tag mérkőzés pedig Charlotte visszatérésétől függően lehet 3 vs. 3 vagy handicap formátumú. De ne feledjük: a card és a szereplők mindig változhatnak.

RAW
A piros banda eddig megjárta az angliai Bournemouth-t, majd az ír fővárosokat, tehát Belfastot és Dublint, aztán Spanyolországba utaztak, hogy Zaragozában lépjenek fel. A hétfői angliai RAW előtt még egy spanyol show vár rájuk ma este Málagában. Azt mindjárt fontos megjegyezni, hogy bár Samoa Joe papíron már a Smackdown Live pankrátora, hozzánk nem véletlenül nem reklámozták, ugyanis ő a RAW turné állomásain vesz részt.

A RAW eseményekre inkább jellemző volt, hogy variálják a cardot, és a második két show-ra egy élesebb váltást is foganasítottak. Az Egyesült Királyságban tartott rendezvényeken a UK brand tagjai is kaptak egy-egy mérkőzést gálánként, így ringbe léphetett Mike Andrews, James Drake, Tucker, Joseph Connors, Jordan Devlin és Sam Gradwell is. Az első két nap main eventje egy Fatal Four Way meccs volt az IC övért, amelyben Seth Rollins, Finn Bálor, Elias és Bobby Roode szerepeltek, míg alattuk Roman Reigns vs. Samoa Joe, Braun Strowman/Bobby Lashley vs. Kevin Owens/Sami Zayn, Nia Jax vs. Alexa Bliss vs. Bayley, Sasha Banks/Natalya/Ember Moon vs. Riott Squad, valamint Matt Hardy/Bray Wyatt vs. Revival meccsek képviselték az állandóságot. Rajtuk kívül még egy tízemberes taget, és egy szimpla páros mérkőzést láthatott a nagyérdemű, ez utóbbiban Drew McIntyre és Dolph Ziggler párosa előbb a Titus Worldwide-dal, másnap pedig a Breezangóval ütközhetett meg (értelemszerűen ez a két babyface csapat váltotta egymást a tízemberesben is, ahol No Way José és az Ascension partnereiként küzdöttek meg Baron Corbin, Jinder Mahal, Curt Hawkins, valamint az Authors of Pain ötösével).

A második két napra úgy szervezték át a cardot, hogy a Roman-Joe-t, illetve Strowmanék páros meccsét összevonták, így egy 3 vs. 3-as felállás lett a main event (Reigns/Strowman/Lashley vs. Joe/KO/Zayn), miközben Rollins Jinderrel, Bálor Corbinnal, Roode pedig Eliasszal birkózott egyéniben. Sasha és Bayley előbb helyet cseréltek egymással, aztán amikor Nia Jax kihagyta a zaragozai show-t, mindketten visszamentek a tagbe, ahol Alexa csatlakozott a Riott Squadhoz. Drew és Ziggler bekerültek Hardyék mellé a tag bajnoki mérkőzésbe, így a Breezango és a Titus Worldwide egyaránt a tízemberesben szerepelhettek (ahol az Ascension kényelmesen át lett pakolva a heel oldalra).

Feltehetően a Bécsbe látogató magyar nézők is valami hasonlóra számíthatnak, azt ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a turné második hetében már Ronda Rousey is csatlakozik a RAW mezőnyéhez, és az előzetes hírek alapján nem kizárt, hogy rövid meccseket is fog kapni. Ez természetesen a bécsi eseményre is vonatkozik.

A Pankráció.com csapata nevében minden kilátogató rajongónak jó szórakozást kívánunk, akár a Papp László Sportarénát, akár a bécsi sportcsarnokot célozza meg! Wrestling is Fun - érezzétek jól magatokat! 

1 megjegyzés:

  1. Hát gáz hogy nem irták ki redesen ki lesz az arènább felèpö pot azok nevèt raktáki akire nem sokan kivácsiak èn Romen Rèsz Kia metem volna tök gázul hirdetèk a reklámot most ki akatam !!!

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.