Header Ads

Ki kicsoda a WWE-ben? - Live Event segéd

Akik rendszerességgel követik a WWE-t és annak híreit, annak a cikkben szereplő nevek mind jól ismertek és nem is nekik szól ez az iromány.
(Fotó: WWE)
Hétfőn újra hazánkba látogat a WWE, majd csütörtökön Bécsbe tesznek látogatást, így újra megnőtt a kereslet a pankráció iránt. A magyar rajongók 2010-től egészen 2015-ig élvezhették a Nyers Erőt és a gálákat is a Viasat 6-on, de az Eurosporton is ment a Vintage Collection és a This Week magazin, azonban ezek sugárzása már megszűnt, így sok rajongó eltávolodott a pankrációtól. 2015-ben már járt hazánkban a WWE, akkor több, mint 8000 rajongó látogatott ki a Papp László Sportarénába. Azóta eléggé kicserélődött a szervezet rostere, valamint újra két részre szedték a szupersztárokat, hazánkba a SmackDown Live, míg Ausztriába a RAW érkezik.

Mióta utoljára itt voltak és mióta nem nézhető a televízióban a termék azóta sokan távoztak vagy éppen érkeztek, de az érkezőknél olyan régi arcok is vannak, mint Jeff Hardy, Matt Hardy vagy éppen Shelton Benjamin. Ebben a cikkben megpróbálom kicsit bemutatni azokat neveket, akikre érdemes lesz oda figyelni akár hétfőn, akár csütörtökön. A listán nincs mindenki rajta, hiszen 2016-ig még ment a televízióban a WWE az Összefoglaló, így első sorban a később érkezőkre igyekeztem rálátást mutatni.

BUDAPEST - SmackDown Live

Aiden English
(Fotó: WWE)
2012-ben került a WWE-hez és szinte teljesen a szervezet saját termékének lehet tekinteni. Kezdetben tag team birkózó volt a Vaudevillains tagjaként, de társa Simon Gotch elbocsájtása után egyéniben folytatta, majd csatlakozott Rusev mellé, mint a Rusev Day előremozdítója.
 • Befejező mozdulat: Director's Cut
 • Becenevek: The Shakespeare of Song, The Artiste, The Drama King
Andrade "Cien" Almas (*)
(Fotó: WWE)
A mexikói birkózó még csak 28 éves és pályafutása elején a CMLL-nél, majd a New Japan Pro Wrestlingnél tevékenykedett. 2015-ben igazolt a WWE-hez, ahol az NXT-ben tűnt föl, amely brand címét meg is nyerte. Az idei Royal Rumble meccsben már szerepelt, de csak a Superstar Shake-Up során került a SmackDownra. A Shake-Up egyébként a korábbi Draft megfelelője. Almasnak egyébiránt egy kísérője is van Zelina Vega személyében.
 • Befejező mozdulat: Hammerlock DDT
 • Becenevek: Cien, El Ídolo, El Centinela de Espacio
Asuka (+)
(Fotó: WWE)
2015-ben igazolt a WWE-hez, ahol egészen az idei WrestleManiáig egy veretlenségi sorozatot is magának tudott. A veretlenségének végül Charlotte Flair vetett véget. Emellett ő volt az első női Royal Rumble győztese.
 • Befejező mozdulat: Asuka Lock
 • Becenevek: The Empress of Tomorrow
Big Cass (+)
(Fotó: WWE)
Cass egy harminc éves óriás, aki 2012-ben került a WWE-hez és Enzo Amoreval alkotott egy tag teamet. A páros 2016-ban debütált a WrestleMania 32 után, de semmilyen övet sem tudtak megszerezni. Cass később megsérült, Enzo-t pedig kirúgták a WWE-ből. Big Cass a SmackDown Live tagjaként tért vissza és jelenleg Daniel Bryan egyik legnagyobb ellenfele.
 • Befejező mozdulatok: Empire Elbow, Running Big Boot
 • Becenév: The Big Bambino
Carmella
(Fotó: WWE)
Jelenleg ő a SmackDown Live Női Bajnoka, így címmérkőzésben láthatjuk majd Budapesten. Korábban egyébként Big Cass barátnője volt és ezzel együtt a Cass-Amore páros kísérője is volt az NXT-ben. Később ő lett az első női Money in the Bank győztese és a táska beváltásával nyerte meg a Női Bajnoki Címet az egyik SmackDown Liveon, miután legyőzte Charlotte Flairt, aki WrestleMania 34-en nyerte meg a címet.
 • Befejező mozdulat: Code of Silence
 • Becenevek: The Princess of Staten Island, The Crown Princess of SmackDown Live
Tye Dillinger (+)
(Fotó: WWE)
Ő már 37 éves, így szomorúan konstatáltam, hogy kihagytam a tegnapi listás cikkemből. Ő 2006-ban már a WWE-hez került, de az Ohio Valley Wrestlingből nem tudott kiemelkedni, míg az ECW-s futása sem tartott sokáig. Ezután évekig a függetleneknél szerepelt, majd 2013-ban visszatért az NXT-be, majd 5 évvel később felkerült a main rosterre.
 • Befejező mozdulatok: Perfect 10, Tye Braker
 • Becenév: Perfect 10
Karl Anderson és Luke Gallows
(Fotó: WWE)
Ők nem sokkal AJ Styles debütálása után érkeztek a WWE-be, mint a Bullet Club nagyágyúi és kezdetben Styles oldalán álltak. Később sikerült megnyerniük a tag team bajnoki címeket is. Azóta inkább kiegészítő tag team, de valamikor Styles vagy Bálor mellé állnak, hogy egy kicsit lássunk valamint a japán Bullet Clubból.
 • Befejező mozdulatok: Magic Killer, Boot of Doom
 • Becenevek: Good Brothers, Magic Killers
Shinsuke Nakamura
(Fotó: WWE)
Az egyik legnagyobb név a SmackDown rosterén, aki már élő legendának számít Japánban. A New Japan Pro Wrestlingnél háromszor sikerült megnyernie az IWGP Nehézsúlyú Bajnoki Címet, majd a WWE-ben megkaparintotta az NXT Bajnoki Címet is, nem beszélve arról, hogy ő lett az első japán, aki megnyerte a Royal Rumble-t.
 • Befejező mozdulat: Kinsasha
 • Becenevek: The Rockstar, The King of Strong Style, The Artist Known as Shinsuke Nakamura
AJ Styles
(Fotó: WWE)
Ő az az ember, akit annak is illik ismernie, aki mindig is csak a WWE-t követte. 2016-ban igazolt végre a WWE-be, amelyet elsősorban annak köszönhet, hogy Japánban is megtudta állni a helyét. A TNA aranykorszakában volt az egyik legnagyobb név, majd az NJPW-ban is felért a csúcsra. Jelenleg ő a világ legnagyszerűbb birkózója, aki egy év alatt feltudott érni a szervezet legmagasabb pontája és immáron kétszeres WWE Bajnokként érkezik Magyarországra.
 • Befejező mozdulatok: Styles Clash, Calf Crusher, Phenomenal Forearm
 • Becenevek: The Phenomenal (One), The Face That Runs The Place


A nevek melletti jelölések a következőket mutatják:
  *Egyelőre nem birkózik az európai turnén, de a SmackDown tagja.
+Nincs hirdetve az előzetes magyar cardra, de ott van a turnén.

BÉCS - RAW


Bayley
(Fotó: WWE)
2016-ban debütált a Battleground pay-per-viewn, előtte az NXT-ben szerepelt, ahol egyszer volt női bajnok. Később a nagyok között is sikeres volt, mivel elhódította a Raw Női Bajnoki Címét. A 28 éves lány 2008-ban kezdte a karrierjét a független szervezeteknél.
 • Befejező mozdulat: Bayley to Belly
 • Becenevek: Everyone's Favorite Hugger, The Huggable One
Alexa Bliss
(Fotó: WWE)
Az egyik legjobban kedvelt birkózó lány a WWE-ben, aki összesen négyszeres női bajnok, hiszen kétszer-kétszer elhódította a Raw és a SmackDown Live övét. Korábban testépítő versenyző volt és a WWE-ben ismerkedett meg a szakmával.
 • Befejező mozdulatok: Twisted Blis, Snap DDT
 • Becenevek: The Goddess of WWE, Little Miss Bliss, Five Feet of Fury
Nia Jax
(Fotó: WWE)
Jelenleg ő a RAW Női Bajnoka. Termetéből adódóan gyakorlatilag uralni képes az egész mezőnyt bár az olyanok, mint Alexa Bliss és Sasha Banks képesek felvenni vele a harcot. 2014-ben igazolt a WWE-hez pankrációs múlt nélkül. Mondhatjuk, hogy vérében van a szakma, hiszen The Rock unokatestvére.
 • Befejező mozdulatok: Fireman's carry powerslam, Standing leg drop
 • Becenév: The Irresistible Force
The Authors of Pain
(Fotó: WWE)
A két nagy darab pankrátor valósággal lesokkolta az NXT univerzumát, amikor debütáltak. Itt megnyerték a tag team öveket, majd másfél év elteltével debütáltak a Rawn is. Menedzsernek nem kis neveket kaptak maguk mellé, hiszen a korábban a Road Warriorst is támogató Paul Elleriget kapták meg maguk mellé.
 • Befejező mozdulatok: The Last Chapter, Super Collider
Samoa Joe
(Fotó: WWE)
Őt azért sokan ismerhetik, hiszen virágzott a TNA aranykorszakában, ahol egyszer a világbajnoki címet is elhódította. A függetleneknél is nagy hírnevet szerzett magának, majd 2015-ben végre megérkezett a WWE-be. Az NXT-ben kétszeres bajnok lett, majd végül megérkezett a főrosterre, ahol rögtön megtalálta magának Brock Lesnart és Roman Reignst. Hivatalosan ő a SmackDown Live tagja, de a turné során a Raw Live Eventjein birkózik.
 • Befejező mozdulatok: Coquina Clutch, Muscle Buster
 • Becenevek: The Destroyer, The (Samoan) Submission Specialist
Bobby Lashley
(Fotó: WWE)
Már 2007 és 2008 között szerepelt a WWE-ben majd a TNA-hez került, birkózó karrierjével párhuzamosan ketrecharcosnak állt, így a Bellatornál is szerepelt. A TNA-nél négyszer volt világbajnok, a WWE-nél kétszeres US Bajnok és egyszeres ECW Bajnok volt.
 • Befejező mozdulatok: Spear, Delayed vertical suplex
 • Becenevek: The Dominator
No Way José
(Fotó: WWE)
A venezuelai pankrátor is a Performance Centerben kezdett el felkészülni a WWE-re, ahol 2016-ban debütált az NXT-ben. A bulizós karakterű szupersztár a WrestleMania 34 utáni Rawn debütált a fő rosteren.
 • Befejező mozdulat: Toma!, Cobra Clutch Slam
The Revival
(Fotó: WWE)
Dash Wilder és Scott Dawson 2014-ben debütált az NXT-ben és tavaly kerültek föl a main rosterre méghozzá a Rawra. Az NXT-ben kétszer is megnyerték a Tag Team Bajnoki Címeket, de a Rawn egyelőre még nem tudtak maradandót aratni, igaz Dawson sérülése 5 hónapig hátráltatta őket.
 • Befejező mozdulat: Shatter Machine
 • Becenevek: Top Guys, GTTOAT 
Elias
(Fotó: WWE)
Talán senki sem gondolta volna, hogy a rajongók ennyire megkedvelik a Walk With Elias dolgot. Ugyan szerepelt a függetleneknél, de a WWE saját termékének tekinthető a 30 esztendős szupersztár. A gitáros szegmensein mindig jókat lehet szórakozni és hamarosan oda kerülhet egy mid-card övhöz is.
 • Befejező mozdulat: Drift Away
 • Becenevek: The Drifter, The Sinister Songsmith, WWE's Modern-Day Bob Dylan, The Treacherous Troubadour
Baron Corbin
(Fotó: WWE)
Ő is egy nagy darab birkózó, aki a tipikus heel, korábban nyert André the Giant Battle Royal meccset a WrestleManián, majd Money in the Bank táskát is, de azzal nem tudott mit kezdeni, hiszen elbukott a beváltással. Egy US Bajnoki uralkodás viszont neki is össze jött. Corbin teljességgel a WWE saját terméke, hiszen az amerikai futballista karrierje után, rögtön itt kezdett el edzeni.
 • Befejező mozdulatok: End of Days, Red Baron
 • Becenév: The Lone Wolf
Kevin Owens
(Fotó: WWE)
A függetleneknél nagy karriert futott be, első sorban az ROH-nél ért fel a csúcsra, ahol egyszer volt világbajnok. A WWE-ben már három US Bajnoki, két Interkontinentális és egy Universal Bajnoki regnálás jutott az egy darab NXT-s regnálása mellett, így az egyik legsikeresebb birkózó az új arcok közül.
 • Befejező mozdulat: Pop-up powerbomb
 • Becenevek: K.O, The Prizefighter
Sami Zayn
(Fotó: WWE)
Akik nyomon követik a HCW eseményeit, azok jól ismerhetik Zaynt, aki korábban El Generico néven hazánkban is megfordult. A WWE-ben egyelőre nem volt nagy áttörése, de egy NXT Bajnoki Címet sikerült elhódítani, továbbá a rajongóknál is over tud lenni.
 • Befejező mozdulat: Helluva Kick
 • Becenevek: The Underdog from the Underground, The Guardian Ange
Finn Bálor
(Fotó: WWE)
Az ír pankrátor japánban futott be nagy karaktert, aki az NJPW-nál háromszor volt IWGP Junior Bajnok. Alacsony, de a ringben nagyszerű és a Démon Karakterével képes ellensúlyozni a termetét. A WWE-ben már volt NXT Bajnok és Universal Bajnok is.
 • Befejező mozdulat: Coup de Grace
 • Becenevek: The Extraordinary Man Who Can Do Extraordinary Things, The Demon (King)
Bobby Roode
(Fotó: WWE)
Őt is sokan ismerik a TNA aranykorszakából, ahol világbajnok is volt. Bobby is volt NXT Bajnok majd US Bajnok is továbbá a Glorious karakterével nagy sikert aratott a közönségnél is, így nagy kár, hogy végül nem jön Budapestre, mert a Rawra kerülni.
 • Befejező mozdulat: Glorious DDT
 • Becenevek: The Glorious, The New Legend Killer
Braun Strowman
(Fotó: WWE)
Ő a WWE egyik legjobban fejlődő újonca, akinek egyre nagyobb és nagyobb a rajongó tábora van és már több alkalommal is megküzdhetett Brock Lesnarral az Universal Bajnoki Címért. Braun egy igazi óriás, aki korábban erőemelőként is sikeres tudott lenni.
 • Befejező mozdulat: Running Powerslam
 • Becenevek: The Abominable Strowman, The Monster Among Men, The Mountain of a Man

4 megjegyzés:

 1. Gyerekek, Styleshoz aki az egész magyar-event vezető alakja világbajnokként - mégis hogy lehet ilyet írni?! Ráadásul egyik állítás üti a másikat. Eddig mindegyik állomáson birkózott a turné során. A pesti eventre pedig november óta hirdetve van, a legutóbbi frissítés nyomán főmeccset birkózik majd Nakamura-val a címért.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az nem Stylesra vonatkozik, hanem fentebb említett csillaggal, illetve plusz jellel jelölt birkózókra, de az egyértelműség végett azóta egy plusz mondattal megtoldottam azt a részt. Szóval egy pillanatig sem gondoltam arra, hogy AJ nem jön vagy éppen nem birkózott volna a turnén. De mivel nem jelöltem mindenki számára egyértelműen ezért elnézést kérek.

   Törlés
 2. Carmella nem a wm-en váltott táskát
  Nia Jax nem tag team bajnok
  Raw részt már el sem olvastam de ezekből kiindulva azért olvasd át ;) :)

  VálaszTörlés
 3. Persze, hogy nem. :) A Carmella dologra rosszul emlékeztem, míg Jaxnél a női bajnoki címre gondoltam fejben, így nem tudom miért sikerült tag teamet írnom, azt meg végképp nem értem, hogy nem vettem észre mikor átolvastam. Ezért jó ha több ember is átnézi publikálás előtt, mivel ez hosszú cikk így kérnem kellett volna a többieket erre. Köszi, hogy szóltál.

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.