Header Ads

A RAW marad, a Smackdown Live megy?

Érdekes hírek láttak napvilágot a WWE leendő televíziós szerződéseivel kapcsolatban. Elképzelhető, hogy a jelenlegi jogtulajdonos a RAW megtartása érdekében lemond a Smackdown Live-ról?
 
 

A Hollywood Reporter információi szerint különös fordulat állt be a WWE fő műsorainak jövőjével kapcsolatban. A RAW és a Smackdown Live közvetítési jogai jelenleg a USA Networköt birtokló NBC Universal cég birtokában vannak, a jelenlegi tévészerződések pedig jövőre járnak le. A WWE idén május és szeptember közé ígérte, hogy bejelentik, melyik csatornán folytatják, és a cég tőzsdei szárnyalása részben annak is köszönhető, hogy a részvényesek bizakodóak az új megállapodások feltételeit illetően.

A legfrissebb hírek szerint az NBC Universal mindenáron meg akarja tartani a WWE zászlóshajójának számító Monday Night RAW-t, és ennek érdekében hajlandó háromszoros(!) pénzt fizetni a műsorért (csak összehasonlításképpen, amikor legutóbb hosszabbítottak, mindössze az addigi összeg másfélszeresét kínálták a WWE-nek), viszont egy ilyen vaskos üzlet mellett nem ragaszkodnak a Smackdown Live megtartásához, aminek alighanem szintén megugrana az ára. Ha ezek az információk helytállóak, rövidesen megindulhat a licit az SD közvetítési jogaiért, ami azért teremt érdekes helyzetet, mert ha a kék brand máshová költözik, az NBC Universal többé már nem lesz a WWE exkluzív televíziós partnere Amerikában, és a szervezet adásai így rivális cégek rivális csatornáin futhatnak majd, ami érdekes helyzetet teremt pl. egy PPV promótálásakor (és lehetséges magyarázata annak, hogy miért vonták össze a külön brandek nagyadásait).

A PWInsider riportere, Mike Johnson jelenleg azon spekulál, hogy továbbra is a FOX lehet a legmarkánsabb érdeklődő a Smackdownért, azonban mivel a rohamosan csökkenő nézettségű sportcsatorna, az ESPN is kétségbeesetten hajt valami népszerű tartalomért (állítólag évi 150 millió dollárt fizetnének 15 UFC esemény közvetítési jogáért - összehasonlításképpen az évi 52 Smackdown Live jelenleg 30 millió dollárjába kerül az NBC Universalnak a csomagban), tehát akár ők is szóba kerülhetnek, hiszen a WWE vélhetően a mostaninál sokkal több pénzt tudna kisajtolni belőlük. A váltás továbbá ahhoz is vezethet, hogy a jelentősen olcsóbb NXT bekerül az NBC Universal kínálatába, de a streaming jogok és a reklámszerződések körül még annyi a fehér folt, hogy jelenleg megjósolhatatlan, mit jelentene egy ilyen új felállás a WWE jelenlegi modelljére nézve.
 

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.