Header Ads

A hét meccse (május 12. - május 18.)

Mindegyik műsoron akadt legalább egy jó, de a győztes...

 

 
A HÉT MECCSE: SETH ROLLINS VS. KEVIN OWENS (RAW)


Ezen a héten igen nehéz volt a döntés, hiszen a Smackdown Live főmérkőzése is bejelentkezett a címre, AJ Stylesszal és Shinsuke Nakamurával, az NXT-n az Undisputed Era, valamint a jövő héten a HCW-be érkező Pete Dunne és az Oney Lorcan-Danny Burch páros szedték szét a házat, de még a 205 Live is alkotott egy remek Fatal 4 Way mérkőzéssel, amiben Tyler Bate (május 26-án szintén Budapest), TJP, Kalisto és a brit Kenny Williams szerepeltek. Végül azért esett a választásom Rollinsékra, mert az ő meccsükbe tudok a legkevesebb helyen belekötni.

AJ és Shin kiválóan elmesélték a meccsük tétjét és történetét, de a párosításuk máris túl hétköznapivá vált ahhoz (és megragadt egy alacsonyabb sebességfokozatban), hogy egy jó tévés meccs erős érzelmi befektetést váltson ki. A jól működő Bate kontra TJP ellentétre épülő Fatal 4 Way ezúttal nem csak a cruiserweightektől megszokott látványt, hanem méltó karakterpillanatokat is tartalmazott, ezt a meccset a közönség mérsékelt érdeklődése, és egyes fölösleges spotok húzzák le. Az NXT hatemberes tag meccsének - egyébként rendkívül szórakoztató - mindent bele rohanásában pedig a történet és a selling sikkadt el kissé.

Így hát marad a már múlt héten is befutó IC bajnok Seth Rollins, aki ezúttal újabb nyílt kihívást intézett mindenkihez a címéért, amit ezúttal Kevin Owens fogadott el. Rollins ezúttal is bizonyította, hogy forró sorozatban van, a karaktere és az in-ring munka terén is elkapta a ritmust, motiváltan, nagy kedvvel birkózik, Owens pedig - ahogy az várható volt - kiváló ellenpólust szolgáltatott neki. Bár helyenként náluk is azt éreztem, hogy túlpörögték a mérkőzés összerakását, máskor pedig túlságosan indy-stílusra vették a sellinget (előbbire példa néhány olyan mozdulat, mint az apronön beadott Falcon Arrow, vagy a felső köteles fisherman's buster; utóbbira a superkick és enzuigiri típusú move-ok lábon kihozott sellingje, és az azonnali visszavágás), a mérkőzésnek összességében végig volt értelme, nem hiányzott belőle a kreativitás és a lendület. A befejezés, amikor a teljesen elkészülő Rollins a ringbe való visszatérés egyetlen sebezhető pillanatában kapta el KO-t, szintén jól vette ki magát. Ha Seth huzamosabb ideig tartja ezt a teljesítményt, egyáltalán nem kizárt, hogy megvalósul az, amit ő maga és a kommentátorok is igyekeznek előrevetíteni, és az elkövetkezendő hónapokban megmérkőzhet Brock Lesnarral.

Az alábbiakban megtekinthetitek a mérkőzés rövid összefoglalóját:
Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.