Header Ads

8 Backlash meccs, amelyet nem hiszel el, hogy megtörtént

Kevesen tudják, de ennek a gálának is szép múltja van.
(Fotó: WWE)
Nyilván sohasem fogják a négy nagy pay-per-viewhoz hasonlítani, de az elmúlt 14 rendezvényen több emlékezetes pillanat is történt. Legújabb listánk azokról a nagy meccsekről szólnak, amelyeket örökké emlékezetesek maradnak.

8. Undertaker vs. Ken Shamrock: Backlash 1999

The Undertaker már abban az időszakban is az egyik legjobb volt a szakmában és szerette, ha valóban oda ütnek neki. Az 1999-es gálán kapott is egy ilyen ellenfelet a korábbi UFC Bajnok Ken Shamrock személyében.

7. WWE Bajnok Brock Lesnar vs. John Cena: Backlash 2003

Igen már 2003-ban is találkoztak méghozzá a WWE Bajnoki Címért. Elsőként furcsának tűnhet, pedig nem az mivel kortárs birkózókról beszélünk. Brock Lesnart akkoriban a WWE jövőjeként szánták, de végül kihátrált és John Cena ölébe hullott a lehetőség. Napjainkban már nagyon komoly meccseket vívtak egymás ellen.

6. The Brothers of Destruction vs. The Two-Man Power Trip: Backlash 2001

Ez mai szemmel nézve egy hatalmas sztárparádé volt, ahol a WWE Bajnok Stone Cold egy csapatot alkotott az Interkontinentális Bajnok Triple H-dzsel a World Tag Team Bajnok The Undertaker és Kane ellen. A Two-Man Power Trip nem volt olyan hosszú életű, mivel Hunter megsérült, de ezen a meccsen még elhódították a tag team címeket.

5. Mankind vs. Big Show - Boiler Room Brawl: Backlash 1999

Habár ezen a gálán egy nagy WrestleMania visszavágót is megrendeztek Steve Austion és The Rock között, mégsem arról, hanem sokkal inkább Big Show és Mankind meccséről maradt emlékezetes. A két sztár egy furcsa és egyben brutális meccsen csapott össze egymással, ami nem volt más, mint a Boiler Room Brawl.

4. ECW Bajnok Bobby Lashley vs. Mr. McMahon, Shane McMahon és Umaga - Handicap Meccs: Backlash 2007

Bobby Lashley egy handicap mérkőzésen tette kockára az ECW Bajnoki Címet, amelyen Umaga végezte el a piszkos munkát. Ha nincs ez a mérkőzés talán soha nem látjuk Vince McMahon derekán az ECW Bajnoki Címet, de hát ez is megtörtént, talán egy kicsit oda szúrva az olyan legendáknak, mint Sabu vagy Sandman.

3. Shane McMahon vs. Big Show - Last Man Standing Match: Backlash 2001

Ezen mérkőzés egy pillanata a mai napig bejárja a videómegosztókat. Ennél az összecsapásnál nem az in-ring munkára emlékszünk, hanem Shane McMahon 15 méterese ugrására. A Last Man Standing meccset Test segítségével végül Shane McMahon nyerte.

2. Interkontinentális Bajnok Randy Orton vs. Cactus Jack - Hardcore Match: Backlash 2004


WrestleMania 20 alkalmával visszatért Mick Foley, aki The Rock tag team társaként szállt szembe az Evolutionnel. Ha már visszatért, akkor maradt is, így megküzdött az időközben Interkontinentális Bajnokká váló Randy Ortonnal egy No Holds Barred meccsen. Orton ekkor élte a Legenda Gyilkos időszakát, így a Cactus Jack alteregóval birkózó Foley sem menekülhetett a Vipera elől.

1. The Rock vs. Goldberg: Backlash 2003

A gála történetének ez a legnagyobb összecsapása, ahol a WCW egyik legnagyobb alakja összecsapott a WWE egyik legnagyobb alakjával, igaz The Rock lába ekkora már féllábbal a WWE-n kívül volt. Rock éppen a WrestleManián búcsúztatta Steve Austint, Bill pedig éppen a debütáló mérkőzését vívhatta a WWE-ben. Talán a meccs nem sikerült jól, mégis emlékezhetünk rá, hiszen két ikon küzdött meg egymással.

(Forrás: WWE)

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.