Header Ads

Áttöréssel kezdi az évet a HCW!

Ezen a héten kezdetét veszi a magyar pankráció 2018-as évada. Január 7-én vasárnap a budapesti Csili Művelődési Központban kerül sor a nyolcadik HCW Áttörés gálára! Az Áttörés patinás múlttal büszkélkedhet, hiszen ezen a gálán olyan nemzetközi (vagy éppen magyar) sztárok mutatkoztak be a HCW ringjében, mint Sami Zayn (El Generico), Aleister Black (Tommy End), Killian Dain (Big Damo), Matt Cross, avagy olimpiai ezüstérmes birkózónk, Bárdosi Sándor (El Sandro). Itt avattunk először magyar tag team bajnokokat, Európa legelső TLC mérkőzésén, és első alkalommal itt pecsételődött meg az Új Magyarország sorsa.

Az idei card alapján elmondható, hogy ezúttal a HCW hazai birkózóira kerül a legnagyobb hangsúly (aminek-e sorok írója, a Doktor kifejezetten örül, mert a profi birkózás mindig akkor a legjobb, ha a pankrátorok nem csak jönnek és mennek, hanem végig lehet követni az utazásukat, és pozitív vagy negatív kötődés alakul ki hozzájuk), de ez persze nem jelenti azt, hogy ne térnének vissza hozzánk nemzetközi sztárok, elég csak a WWE Cruiserweight Classicját is megjárt francia Tristan Archerre, vagy a két éve már Magyarországon is bizonyított honfitársára, Senza Voltóra gondolni.

A gála középpontjában továbbra is az Új Magyarország (New Hungary) előretörése állhat. Azok után, hogy a felforgató csapat egyik vezéralakja, Gabriel Angelfyre egy szerencsétlen lábtörés miatt elbukta a nagy esélyét (és egyben a pályafutását) a regnáló bajnok Nitróval szemben a Véres Novemberen, most ismét közülük kerül ki az első számú kihívó, méghozzá az a Kris Jokic, aki nem túl tisztességesen bár, de legyőzte Renegade-et tízezer rajzszög közepette, lényegében megnyerve ezzel kettejük csaknem egy éven át tartó viszályát.

 

Nitro és Kris Jokic HCW bajnoki címmérkőzésében komoly showstealer potenciál van, hiszen mindketten több stílusban is jártas, kiváló pankrátorok. A legfittebb bajnok és a horvát "Sólyom" párharcához adalék lehet, hogy a töretlen népszerűségű címvédő 2015 novembere, vagyis az első övnyerése óta nem veszített HCW címmeccset (azt meg inkább össze se számoljuk, hány különböző stílusú ellenféllel szemben hozott le top kaliberű main event mérkőzést) - Jokic esetében viszont nem elhanyagolható faktor, hogy okkal számíthat a New Hungary (vagy minimum menedzsere, Victoria) segítségére is. A ringen kívüli történések tehát ugyanúgy meghatározhatják a mérkőzés kimenetelét, a ringen belül viszont felettébb egyértelmű, hogy vérbeli rangadó áll előttünk.

Az est másik címmérkőzésén a tag team bajnok Arrows of Hungary néz szembe a Beautiful Royaltyval, akik a felbomló Spártai Légió elleni mérkőzésen szerezték meg a kihívói jogosultságot. Ennek a meccsnek az lehet az egyik érdekessége, hogy a régi harcostársaknak, Icarusnak és Dovernek hosszú idő után ismét a klasszikus értelemben vett csapatmunkára és birkózótudásra lehet szükségük a Spártaiak és az Új Magyarország ellen vívott meccsek káosza és a DJ Hyde/Primate páros elleni ultraviolent pokol után, mert az ellenfeleik közül Ted Wellington (aki korábban már diadalmaskodott a Nyilak ellen tag team bajnoki mérkőzésen, igaz, Nitro mester oldalán) rendszeresen ebbe az irányba igyekszik terelni a küzdelmeket, a hagyományos és ravasz páros taktikák alkalmazásával, Ayden Cortezzel alkotott csapatuk teljesítménye pedig egyelőre kellemes meglepetés (leszámítva Ayden portréját, akinek a Freebird-szabály értelmében lassan szintén megszavaznék egy tag bajnoki övet). Az Arrows rágós falat lehet a tavaly alakult művészi duó számára, de valószínűnek tűnik, hogy másfajta mérkőzést láthatunk majd, mint amit az elmúlt hónapokban megszoktunk.

Szintén tag team akció vár az újdonsült Revolution bajnok Ozzy Spencerre, aki régi csapattársának, Grizzly Davidsonnak bizonyíthatja, hogy az egyéniben szerzett siker nem szállt a fejébe, és az Őserő továbbra is egységes. Ellenfeleik első ízben küzdenek együtt, de ha visszaemlékszünk arra a hátborzongató pillantásra, amit Chris Dice és a "gyíkember" Maverick a Véres Novemberen váltottak, valamint figyelembe vesszük nem mindennapi személyiségüket, akkor még inkább igaznak tűnik, hogy ez a meccs nem annyira a súly és az erő, mint inkább a karakterek összecsapása lehet.

Ami a Revolution övet illeti, négyen szállnak ringbe a kihívói jogért egy Fatal Four Way mérkőzésen, köztük a korábbi bajnok, Blake Steamer, a Zafar Ameen ellen pályafutása talán legnagyobb győzelmét arató RP Tyson, a fő rosterbe nemrég visszatérő Nathan Phoenix és a "vidéki cool", avagy Debrecen-San Francisco fenegyereke, az a Benji, aki nemrégiben megnyerte a német German Wrestling Federation tehetségei számára kiírt "Who's Next" tornát Berlinben, 1100 néző előtt. Színes és tempós mérkőzésre lehet számítani, melynek a győztese utóbb kihívhatja majd Ozzy Spencert.

 

Amíg Kris Jokic a főbajnoki címért megy, az Új Magyarország többi tagja sem pihenhet. A Youtube-videósokkal lezajlott intermezzója után triplán haragos Zafar Ameen és az osztrák szörnyeteg, Chris Colen ezúttal egy francia duóval csapnak össze, akikkel már megvan a maguk történelme. Senza Volto Európa egyik legjobb és legkeresettebb high-flyere, akivel Zafar a 2016-os Dicsőség Napján küzdött meg, a CWC alumni Tristan Archer pedig a tavalyi Utolsó Emberigen orrolt meg a New Hungaryre, amikor a Nagyúr elvakította őt a szahara homokjával, és kiejtette a HCW Rumble-ből. Senzáék kihangsúlyozták, hogy ők kiválóan érezték magukat Magyarországon, és nem osztoznak a New Hungary nézeteiben, ezért parázs ütközetre van kilátás a négy vérprofi sztár között. Az sem elhanyagolható szempont, hogy Angelfyre kiválása után az "újmagyarok" képesek-e gyorsan rendezni soraikat, és folytatni a tőlük megszokott dominanciát.

Természetesen az egyéni küzdelmek sem maradhatnak le a cardról, és az első máris egy durván személyes töltetű összecsapás lesz: az üstökösként felemelkedő Spártai Légió Kréta-kori meteoritként csapódott be a földbe a Véres Novemberen, amikor Yorgosz Kolonisz partnere, Markus Mytra ellen fordult. Mytra most megpróbál revánsot venni, a két nehézsúlyú pankrátor vélhetően súlyos ütésekkel telített mérkőzésén. A veterán utcai harcos (és tősgyökeres állatbarát) Ron Corvus, aki legutóbb egy Taipai Deathmeccsben intézte el a máltai bajnok Gianni Vallettát, ezúttal a pökhendi Dylan Done-t igyekszik móresre és tiszteletre tanítani, közel ugyanakkora elánnal, mintha egy állatkínzót kaparintana a mancsai közé. A HCW egyik ifjú titánja, a versenylovakhoz méltó paraméterekkel rendelkező Boldo Brown pedig egy angliai sztár, a LDN Wrestling többszörös brit nehézsúlyú bajnoka, Alan Lee Travis ellen bizonyíthat (ne feledjük, a debütálásakor egy másik rutinos külföldit, Lucky Kidet sikerült elintéznie).És ez még nem minden, hiszen nem telhet el Áttörés sztárvendégek nélkül! A Véres Novemberen az ezüsthátú MMA-harcos, a ringben is megállíthatatlannak tűnő Makai Renátó szemtől-szembe került az olimpiai bajnok Növényi Norberttel - a következő pillanatban pedig már repült a levegőben, és nem önszántából. Mint látható, Renátó és menedzsere nem is hagyták szó nélkül a dolgot, azonban Növényi nem törődött a figyelmeztetésükkel, és rögtön bejelentette, hogy ő is ott lesz az Áttörésen, tehát Makainak nyitva kell tartania a szemét, mert a moszkvai aranyérmes, kickbox és grappling világbajnok aligha fog megijedni tőle.

Ezen felül a legelső magyar "Mr. Olympia" testépítő és profi birkózó, Németh István, azaz The Hungarian Hammer is tiszteletét teszi a gálán, és műfajunkat ismerve csak az a kérdés, hogy ki próbál meg belekötni (vagy éppen fordítva), ami viszont könnyen ahhoz vezethet, hogy HAMMERTIME lesz Budapesten.

Mire vártok még? Gyertek el vasárnap, és írjuk meg együtt a magyar pankráció következő fejezetét!Részletes gálainformációk:

Időpont: 2018. január 7., 18:00-21:00
Helyszín: Csili Művelődési Központ, Budapest, Pesterzsébet, Nagy Győri István utca 4-6
Kapunyitás: 17:00 (JUMP-IN jeggyel 16:00)

ELŐVÉTELES JEGYEK:
Interneten a Ticket Expresstől
Vagy személyesen:Egressy Fitness: Budapest, 1149 Egressy út 23-25

Jegyek közvetlenül a gála előtt a helyszínen is kaphatóak!

* * *

És aki esetleg már vasárnap előtt magába akarna szippantani egy kis HCW-t, íme az Underground websorozat legújabb epizódja, egyenesen a HCW Dojójából, benne Makai Renátó és "BT" Tóth Bence küzdelmével!

 

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.