Header Ads

A WWE-nél "betelt a pohár" Enzóval

A PWInsider forrásai is megerősítették a korábbi cirkálósúlyú bajnok kirúgásának okát.
 

Mint ismeretes, a WWE tegnap először határozatlan időre eltiltotta, majd azonnali hatállyal szerződést bontott Enzo Amoréval, akiről egy arizonai nő azt állítja, hogy tavaly októberben megerőszakolta őt, és az ügyében rendőrségi nyomozás van folyamatban. A gyors elbocsátással kapcsolatban felmerült, hogy a WWE esetleg tudomást szerezhetett Enzo bűnösségéről, vagy egyszerűen PR-okok vezettek hozzá, ám nem ez a helyzet.

A WWE általános protokollja szerint, ha egy pankrátort letartóztatnak vagy rendőrségi vizsgálat indul ellene, az illetőt eltiltják, és ha ejtik a vádakat, vagy rendeződik az ügye, akkor visszahozzák, míg ha nem, akkor kirúgják. Ez történik jelenleg Rich Swannal, aki a feleségével szemben viselkedett erőszakosan az utcán: határozatlan idejű eltiltását tölti, de még nem bontottak vele szerződést. Amore ellen egyelőre nem emeltek vádat, és a phoenixi rendőrség által lefolytatott nyomozásban sincsenek új fejlemények.

Ahogy arról már beszámoltunk, Enzo ott követett el fontos mulasztást, hogy nem értesítette a WWE-t a nyomozás tényéről, ami pedig kötelessége lett volna. A PWInsider által megkérdezett források szerint a céget teljesen váratlanul érte, amikor a sajtó munkatársai kérdezősködni kezdtek az ügyről a 25. évfordulós RAW délutánján (bár a nyomozás már tavaly ősz óta zajlott, az érintett nő aznap hozta nyilvánosságra a sztorit a twitteren). Enzónak ezen a ponton már lekötött és megírt szegmense volt az aznap esti adásra.

A WWE képviselői rögtön szembesítették Amorét a közösségi médiában keringő vádakkal, és bár tagadta a valóságtartalmukat, azt elismerte, hogy tudott a folyamatban lévő rendőrségi nyomozásról. Ez vezetett az eltiltásához és ahhoz, hogy azonnali hatállyal hazaküldték a Barclays Centerből.

Az önmagát családbarát termékként hirdető WWE vezetősége felháborodott azon, hogy Enzo, aki köré az egész 205 Live márkát építették, tudatosan olyan helyzetbe hozta a céget, hogy az év egyik legfontosabb sajtóeseményén (RAW 25) borzalmas vádakra kell reagálniuk az egyik bajnokukkal kapcsolatban, amikről ráadásul semmilyen előzetes tudomásuk nem volt. Az egyik forrás szerint az időzítés csak akkor lehetett volna rosszabb, ha a WrestleMania hétvégén pattant volna ki a történet.

Amore kirúgásának tehát nem az az oka, hogy a cég bűnösnek tartja őt, hanem az a tény, hogy a nyomozás elsumákolásával "betelt a pohár" a WWE-nél.

Köztudott, hogy az elmúlt hónapokban számos probléma merült fel Amore színfalak mögötti viselkedésével és azzal is, ahogy a közösségi médiában viselkedett; az európai turnén ledobták őt a buszról, mert hangoskodott, és többszöri felszólítás ellenére sem hagyta pihenni társait az éjszaka közepén, és a PWInsider forrásai szerint nem csak a vezetőség, hanem az öltöző körében is rendkívül népszerűtlen figura volt, olyannyira, hogy gyakran egyedül öltözött és utazott, mert senki nem kereste a társaságát.

Ezek a dolgok összeadódtak, alapból sok volt a rovásán, és az, hogy nem értesítette a munkaadóját az ellene felhozott, rendkívül súlyos vádakról, valamint az azok kapcsán zajló vizsgálatról - miközben ugyanezen idő alatt egy teljes műsort építettek köré, amelynek most valamennyi előzetes tervét kukázhatják - vízválasztó volt a WWE számára; az informátorok szerint ez volt "az utolsó csepp a pohárban".

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.