Header Ads

Ezen a napon a pankráció történelmében: WCW Starrcade - Hollywood Hulk Hogan vs. Sting (1997. december 28.)

Húsz évvel ezelőtt ez volt a legjobban várt mérkőzés a pankráció világában. 
Egy pillanat a meccsből - (Fotó: WWE.com)
Ekkor még a WCW nézettségeben agyonverte a WWE-t és bevihette volna az utolsó nagy döfést is a nézettségi versenyben, de innentől kezdve szinte elrontották az egészet, és megindultak a leejtőn. A mérkőzés az 1997-es Starrcade-én történt meg, Hollywood Hogan volt a "gonosz" nWo vezetője, akik el akarták pusztítani a WCW-t, Sting pedig a WCW és rajongók egyetlen reménysége, aki letudja győzni ezt a gonosz és pusztító csoportot. A viszály már 1996 óta tartott és épült szépen lassan. Végül Sting a nemrégiben debütáló Bret Hart segítségével megnyerte a meccset és ő lett az új WCW Nehézsúlyú Világbajnok.

A meccs azért is volt érdekes, mert Sting már több mint egy éve nem szólalt meg egyetlen egy WCW eseményen sem ekkora, így karaktere nagyon titokzatos volt, néha megjelent a WCW Nitro-n vagy egy PPV-n és a baseball ütőjével verte az egész nWo-t. A befejezés kicsit érdekes lett, mert a bíró nem számolt gyorsan, mint ahogyan az előre be volt tervezve, így Hart közbezavarása igen furcsára sikeredett. Eredetileg a két hónappal ezelőtti a Montreak Screwjobot, akarták kiparodizálni. Végül kiderült, hogy a hiba szándékos volt, hiszen Hulk Hogan különkérése volt a bíró Nick Patrick felé, hogy normálisan számoljon, mivel nem akart Sting ellen veszíteni, mert elmondása szerint az ellenfele nagyon rosszul nézett ki, mivel egy éve nem edzett már.


Végül a cég nem tudott mit kezdeni Sting nagy pillanatával, akitől el is vették az övet, de hamarosan visszanyerte azt, végül jött a Wolfpac történet, amely ideje alatt Sting megsérült és teljesen lecsúszott a ranglistán. Az 1998-as évet még igen magas nézettséggel zárta a cég, köszönhetően a verhetetlen Goldbergnek is, aki a WCW egyetlen nagy új arca volt akkoriban, de 1999. január 4-e örökre megpecsételte a cég sorsát, de arról majd később írunk.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.