Header Ads

10 dolog amit a rajongók látni szeretnének 2018-ban a WWE-ben

Amikor közeledünk az új év felé a rajongók megfogalmazzák vágyaikat a következő évvel kapcsolatban.
Újabban több listát olvashattok, de régen jelentkeztünk már egy klasszikus You Just Made The List-tel!
Még a nyár végén ígértem meg ezt a cikket számotokra, amikor a 2017-es évet vizsgáltam meg a "You Just Made The List" rovatunkban. Az akkori listából öt dolog bejött, most azonban itt az idő górcső alá venni a 2018-as vágyakat. Ezen a listán minden rajongói körből szerepelnek kívánságok, tehát nem egyénre szabott cikk, így sokan ellentmondásokba ütközhetnek.

10. The Undertaker

A rajongótábor kétfelé bomlott vele kapcsolatban, az egyik fele még látni akarja, de a másik fele már nem, vagy éppen örülne Taker jelenlétének, de meccsben már nem szeretné látni. A legenda már 52 éves és rengeteg műtéten esett át, így már nem mozog jól a ringben és feltételezhetjük, hogy nagy fájdalmakat él át azokban a 20 perces meccsekben. Bár jelképesen idén visszavonult, sejtelmesen visszatér a RAW 25. Évfordulóján. Többek szeretnék még látni egy utolsó nagy ütközetben, hogy méltóképp búcsúzzon el, bár sokan nem értik meg, hogy akárhány utolsó meccset is vív, egyiket sem fogja megnyerni. A Deadman egy old-school birkózó, így a mentalitásából adódóan a hátán, azaz egy vereséggel fog távozni. A fanok még AJ Styles, John Cena vagy Kane ellen látnák újra, bár elképzelhető, hogy csak egy Hall of Fame beavatás miatt jön vissza. Vagy esetleg Sting lesz a befutó?

9. Goldberg Hall of Fame

Az elmúlt évek legellentmondásosabb visszatérését láthattuk tőle. Amikor 2016 októberében bejelentették, hogy visszatér nagy volt az örömünnep a WWE Univerzumában, sőt még akkor is, amikor mindössze 1 perc 26 másodperc alatt elbánt Brock Lesnarral a Survivor Seriesen. Akkor sokaknak tátva maradt a szája, mert nem tudták elképzelni mi vár ránk a folytatásban. A Royal Rumble még elment, de ezután kezdtek el sokan fanyalogni, hiszen nem öt perces meccseket vártak Goldbergtől még akkor sem, ha a WCW-ban rendre ilyeneket vívott. Elhódította az Universal Bajnoki Címet Kevin Owenstől és akkor nagyon sokan elpártoltak tőle, viszont nosztalgiázni jó volt. Az utolsó beszédében már sikerült vissza csábítania a rajongóit, de meccsben már nem igazán akarják látni, de a Hall of Fameben mindenképp, habár egy Roman Reigns vagy Braun Strowman elleni összecsapás még benne lehet a pakliban.

8. Női Royal Rumble

Az elmúlt években hatalmas női forradalom vette kezdetét a WWE-ben. A lányok először a független pankráció világában kezdtek kitűnni, de az igazi áttörést a Triple H által irányított NXT hozta meg. A sárga brand számos nagyszerű női birkózót termelt ki, így mostanra a fő roster telis-tele van tehetségekkel. Ennek köszönhetően megszabadultunk a díva kifejezéstől és odáig jutottunk, hogy ketrec és létrás meccsekben lássuk a nőket, hamarosan az első női Money in the Bank meccset is megrendezték. A Royal Rumble meccset már régóta pletykálták, majd a héten hivatalosan is bejelentették azt. Ez egy újabb áttörés a csajok számára, hiszen egy jó viszály után egy WrestleMania főmérkőzés is esélyes lehet számukra. Már csak az Elimination Chamber hiányzik, talán hamarosan azt is bejelentik főleg, hogy "lájtosabb lett" az új kalitka.

7. Rey Mysterio, Batista és Hulk Hogan

Mindig megvannak azok a nevek a rajongói körökben, akiket szívesen látnának újra a nagy színpadon. Az elmúlt években The Rock, Sting és Goldberg neve csengett sokat a rajongóknál, ők mind visszatértek. Mostanra Batista és Rey Mysterio lett a nagy kívánságuk, akiken egy egész generáció felnőtt, a mostani huszonévesek vígan emlékeznek vissza rájuk és amikor visszatévednek egy-egy adásra, azonnal őket keresik Triple H és The Undertaker mellett. Jelen helyzetben mindketten nyitottak egy esetleges visszatérésre Batista ráadásul teljes időben szeretné ezt megtenni. Hulk Hogan esete más, őt minden generáció szeretné újra látni, persze nem birkózni hanem csak alkalmanként vagy esetleg authority figuraként. Az ő visszatérését a RAW 25. Évfordulójára jósolják és a legendás kommentátor Jim Ross is elképzelhetetlennek tartja azt, hogy a Hulkster ne térjen vissza jövőre.

6. Roman Reigns heel turn

Talán jelenleg ő a WWE legellentmondásosabb szupersztárja, a rajongói tábor teljesen ketté szakadt vannak akik utálják és vannak azok, akik imádják, és már csak kevesen vannak azok, akik nem formálnak véleményt a Big Dogról. Természetesen azok a hangosabbak a közösségi médiában, akik nem kedvelik őt. Sokan sok mindent kifogásolnak benne, de abban biztosan igazuk van, hogy heel karakter jobban illene hozzá, mint ez a burkolt szuperhős karakter. Ezt a WrestleMania 33 után simán meghúzhatták volna, hiszen a kapott reakciói ezt mutatták. Természetesen a Shieldben elvan, ott kedvelik és most sincs vele szemben akkora ellenállás, mint korábban, pedig most Interkontinentális Bajnok. Azt már most, sőt 6 hónappal ezelőtt is biztosra lehetett venni, hogy ő lesz Brock Lesnar ellenfele a WrestleMania 34-en, ahol ha újra világbajnokká válik a babyface karakterével ugyanazt fogjuk látni mint néhány hónapja. Abból az állapotból egy heel turnel könnyedén kihozhatnák.

5. Braun Strowman világbajnok

Két évvel ezelőtt még gyűlölték, a rajongók miatt elmaradt a The Undertaker elleni meccse is, aztán hipp-hopp felemelkedett a Draftot követően. Olyan fejlődést mutatott be, hogy mindenkinek leesett az álla. A ringben fejlődött a legtöbbet, de kiválóan bánik a mikrofonnal és a karizmája is nagy. Egyértelműen benne van a levegőben, hogy hamarosan világbajnok legyen, idén még nem érhetett fel a csúcsra Lesnar regnálása miatt, de amúgy is túl korai lett volna az neki. Amint újra egy full-timer birkózóra kerül az Universal öv ismételten esélye lesz megszerezni az övet, bár a lehetősége már most megvan a Royal Rumble-ön, hiszen Kane mellett ő lesz Brock Lesnar ellenfele. Ha esetleg a SmackDown Livera kerülne a Shake-Up során, akkor célba vehetné a WWE Világbajnoki Címet is, de csekély az esélye annak, hogy ne maradjon a Rawn.

4. Daniel Bryan vs. AJ Styles

AJ Styles újra a WWE Világbajnoka lett, míg Daniel Bryan továbbra is a SmackDown Live General Managere, tehát egy branden szerepelnek továbbra is. Azt tudjuk, hogy ha Bryant nem engedi birkózni a WWE, akkor távozni fog a cégtől. Most minden jel arra utal, hogy ő lesz Shane McMahon ellenfele a WrestleMania 34-en, de több helyen is olvastam, hogy a rajongókat ez nem érdekli. A Styles vs. Daniel viszont perfekt lenne, hasonló a stílusok, a fizikumuk és mindketten az indie világban nevelkedtek. A Styles vs. Nakamura meccset ellehetne tolni akár a következő Mániáig, hiszen ebben a párosításban több pénz és érdekeltség is lenne a rajongók részéről. Egyébként a függetleneknél már megtörtént a meccs. Itt az ízelítő:

3. CM Punk

Jövőre lesz négy éve, hogy távozott a WWE-től, de még mindig élének él emléke a rajongók körében. Hát hogyne élne? A modern éra leghosszabb uralkodását tudhatta magáénak, a pipebomra és a történet szerinti távozására mindmáig emlékezhetünk. Ő volt a független birkózók első nagy hírnöke Bryan előtt, így eszméletlen meccseket tudott letenni az asztalra amikor akart. Tipikus lázadó volt, de nem csak a karaktere, hanem a valóságban is, tehát nem szívlelte a vezetőséget és aki utálja a McMahon családot, az általában nagy kedvenc a közönségnél. Érezhetően hiányzik a rosterről az egész karaktere meg úgy mindenhogy, rengeteg új szupersztárral megküzdhetne, azzal az AJ Styles-szal is, akivel már összecsapott a függetlenek világában. A UFC-ben nem fut be jó karriert és nem is rózsás a jövője, szóval gyere haza Punk! Bár igaz, azzal válna igazán nagy legendává, ha nem tenné ezt meg, hiszen amiket nyilatkozott korábban nem lenne olyan hiteles ennél a szervezetnél látni. Esetleg ROH vagy NJPW? Igaz ez a cikk a WWE-ről szól...

2. Bullet Club

Az egész világ róluk beszél, ha nem épp a WWE-ről van szó. A New Japan Pro Wrestling hatalmas ütőkártyát hozott létre az nWo méltó utódjaként. A csapat tele amerikai birkózóval megszállta Japánt és az ROH-et is. Az elmúlt időszakban Finn Bálor és AJ Styles is volt a formáció vezetője, akik ma a WWE-ben tevékenykednek, mint ahogy Luke Gallows és Karl Anderson is. Minden adott lenne tehát egy olyan történet megalkotásához, ami végre felpezsdítené a csordogáló heti adások életét. Lehet Hunter vezetése alatt jobban muzsikálna a dolog, amely ha működne olyan birkózókat is visszacsábíthatnak, mint Cody Rhodes vagy Kenny Omega, akik hatalmas népszerűségnek örvendenek a WWE-n kívüli független világban. Nekik kettejüknek most jobb helyük van a WWE-n kívül és rajongók is inkább marasztalják őket, mintsem hívják őket vissza.

1. Triple H hatalomátvétele

Na ez az amit gyakorlatilag azóta várunk, hogy az NXT beindult. Vince McMahon a sport-szórakoztatás atyja, számos érának megalkotója, de már hiányzik az belőle mint régen, vagy inkább mondhatjuk, hogy belekényelmesedett abba, hogy nincs verseny, hiszen ilyen szinten a TNA meghalt, az indie az meg indie. Vince utolsó nagyon nagy döntése a Network előtt a PG Éra volt, amely mára sokat lazult és több benne a potenciál mint bármelyik érában volt. Az elmúlt tíz év majdnem minden meghatározó indyse itt van és nagyon jó összhangban vannak a régiekkel. Számos jó történet születhetne, de nem születik hiszen Vince a régi iskola szerint egyetlen egy szupersztárt akar megcsinálni Roman Reigns személyében, pedig ez már nem működik a mai viszonylatokban. A WWE kiválóan áll a pénzügyekkel jobban mint valaha, de a minőség nem ugyanolyan. Ha az NXT termékét nézzük még ez a lefejezett sárga brand is veri a main rostert. Az NXT-t teljes mértékben Triple H igazgatja, így epekedhetünk, hogy mit művelne a fő rosterrel. Idővel megtudjuk, de ha Vince belemélyül az amerikai focijába, talán már jövőre átadja a stafétát vejének.


Ennyi lett volna a cikk, most ti következtek a véleményeitekkel, illetve várjuk a ti listátokat és kívánságaitokat is! És ha már nektek szólt ez az iromány, akkor ezúton is Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak!

2 megjegyzés:

  1. Amit akarok látni: normálisabb (classic) book, kevesebb joke meccsek, és ennyi......ennyit kellene a WWE csináljon, és már is jobb lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az NXT pont a classic book miatt olyan jó, ezt kellene alkalmazni a main rosteren is.

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.