Header Ads

Ezer néző és videós légiók a Véres November 8-on!

Szombaton került megrendezésre a Hungarian Championship Wrestling hagyományosan legnagyobb gálája, a Véres November, ami a szervezet történetének egyik legnagyobb létszámú közönségét vonzotta a Soroksári Sportcsarnokba!

A masszívan teltházas évadzáró show azonban ezúttal sem csak a vérről szólt, hiszen a meccstípusok széles palettáján kívül számos látványos showelem és sztárvendég színesítette a programot, amitől az egyszeri kommentátor (lásd jómagam) valóban úgy érezhette magát, mint aki éppen Magyarország WrestleManiáját követi figyelemmel.

A gála előműsora máris egy ceremóniával kezdődött, ugyanis hazánk legendás olimpiai bajnok birkózója, Növényi Norbert és a HCW igazgatója, Renegade közösen beavatták Növényi már elhunyt édesapját, az ötvenes években profi birkózóként szereplő id. Növényi Norbertet a magyar pankráció hírességeinek csarnokába, amivel Wéber Árpád után ő lett a HCW Hall of Fame második teljes jogú tagja.

Növényi azonban nem távozott végleg, hiszen a pre-show mérkőzés egyik korábbi ellenlábasa, az "Ezüsthátú" Makai Renátó és a több mint 140 kilogrammos Grizzly Davidson között zajlott. Bár a Medve azt is megkockáztatta, hogy a ringen kívülre vetődött a felső kötélről, és kirúgott ellenfele F5 mozdulatából, Makai végül talajra vitte és kifojtotta őt. Amikor azonban nem akarta beszüntetni a támadást, a színfalak mögül újra érkezett Növényi, aki játszi könnyedséggel elhajította a mintegy 115 kilós szörnyet! 

FŐ MŰSOR

A main show eleje sem maradhatott sztárvendég nélkül, hiszen máris érkeztek az est hivatalos házigazdái, név szerint Magyarország legnépszerűbb youtube-videósai, a TheVR, azaz Jani és Pisti (akik nemrégiben kiváló interjút készítettek csatornájukon a HCW vezető egyéniségeivel). Ám még mielőtt igazán lendületbe jöhettek volna, az Új Magyarország vezére, Zafar Ameen már beléjük is kötött, mondván, az ország szégyene, hogy ilyen alakok sikeresek lehetnek, és figyelmeztette Janiékat, hogy ha pankrátort akarnak játszani, könnyen egy összetört asztalban találhatják magukat. A TheVR egy kicsit megszeppent, de kijelentették, hogy ez a fenyegetés nem marad válasz nélkül.

- A megüresedett Revolution bajnoki címért vívott hatemberes létrás mérkőzés Ozzy Spencer és brigádja félelmetes haka-táncával kezdődött, és a veterán őserő diadalával ért véget, miután Ozzy látványos és nagy esésekkel tarkított küzdelemben túlélte mind az öt ellenfelét, és megkaparintotta pályafutása legelső egyéni bajnoki címét. Aki esetleg kíváncsi a létrás meccsre való bejutásról döntő selejtező mérkőzésekre, megtalálja őket epizódonként a "hcwhungary" youtube-csatornán, a HCW Underground c. sorozatban!

- A második mérkőzésen a tapasztalt hardcore bunyós, Ron Corvus nézett szembe az első Taipai Deathmeccsét vívó máltai Gianni Vallettával, aki első megilletődöttsége után felvette a kesztyűt (azaz az üvegszilánkokkal teleragasztott, ököl köré tekert szigetelőszalagot), és sokáig harcban állt a győzelemért, ám végül Corvus rutinja érvényesült, és ő diadalmaskodott. A salgótarjáni veterán a meccs után sportszerűen méltatta ellenfelét, és még az állatvédelem fontosságára sem felejtette el felhívni a figyelmet.

A Soroksári Sportcsarnok képe - a teli lelátók nélkül!
 - A Beautiful Royalty párosa, Ayden Cortez és Ted Wellington egy váratlan fordulatnak köszönhetően kaparintották magukhoz az első számú kihívói jogot egy tag team mérkőzésen, amikor a sokkal dominánsabb Spártai Légió egyik tagja, Yorgosz Kolonisz a csapattársa ellen fordult. Yorgosz azt elégelte meg, hogy Markus Mytra Wellingtonék által meggyötört karja miatt képtelenek bevinni ellenfeleiknek a kegyelemdöfést, ezért földre teremtette Mytrát egy swing bottommal, és fújolás közepette távozott. Cortezék természetesen köszönték szépen az esélyt, és nyertek.

- Az igazságtalan szabályrendszer és az állandó külső segítség sem volt elegendő Zafar Ameennak ahhoz, hogy behúzza a győzelmet RP Tyson ellen, és az est végére még csak nem is ez lett a Nagyúr legnagyobb problémája! Bár a mérkőzésen csak ő használhatott fegyvereket, míg RP nem (és háremhölgye, Kenza futószalagon szállította is őket neki), ellenfele valahogy mégis állta a sarat, még akkor is, amikor a feje átszakította egy szék ülőkéjét. Az RPnátor később már vissza is tudott vágni, és bár Zafar többször is kirúgott 2,9-nél, a végén mégis Csepel City elnöke aratta pályafutása legnagyobb győzelmét.

RP-val együtt örült az a Paplovag is, aki a VN-re ellátogató videós sztárvendégek népes táborát gyarapította. Mindenki örült, csak Zafar nem, aki először a győztest, aztán Paplovagot is megtámadta, ám ekkor érkezett Nessaj, aki elmondta, hogy Zafar csúnyán elszámította magát, mert ha beleköt egy videósba, akkor azzal az összesbe beleköt. És lőn, már érkezett is vissza a TheVR, méghozzá billentyűzetek kíséretében, és körbevették a Nagyurat, aki viszont nem volt hajlandó meghátrálni az ő szavaival élve "vézna kis kockáktól". BUMM! Erre már Radics Peti sem maradhatott a színfalak mögött, és a ringbe masírozva Zafar fölé tornyosult. Amíg ők egymás képébe másztak, Paplovag visszatért a ringbe egy székkel, és keményen Zafar hátára sújtott, amit egy balkaros clothesline követett Radics, valamint billentyűzetes koppanás VR-ék részéről. A pontot az i-re pedig az tette fel, amikor RP irányítása mellett a videósok a vállukra kapták Zafart, és a Nagyúr jóslata visszafelé sült el, amikor egy Shield Powerbombot követően ő végezte egy asztal romjai között!

Zafar Ameen az asztalban, a videósok jóvoltából
- A show második fele egy bizarr eseménysorozattal kezdődött, amikor Kornél megmérkőzött a General Manager, Tony Baritoon legjobb barátjával, Növény Úrfival. Mivel azonban a növények köztudottan nem képesek birkózni, Tony villámgyorsan no DQ meccset faragott az összecsapásból, és alaposan besegített Növény Úrfinak, de hiába helyezte a cserepet Kornél mellkasára, a HR-menedzser kirúgott. Végül Kornél egy véletlen spearrel kifektette Baritoont, odavonszolta magát a növényhez, és tust ért el rajta. (#tellmeididntjustseethat)

- Aztán a hölgyek bizonyították be, hogy a női forradalom szele bizony már Magyarországra is elért! Audrey Bride és Isla Dawn egy betonkemény és emocionális Street Fightot tettek le az asztalra, ami az est egyik showstealere lett. A felhasznált fegyverek között zászlórudak, bevásárlókocsik és karácsonyfadíszek is szerepeltek, az izomból egymáshoz vagdosott székeken kívül, és sokatmondó, hogy ők váltották ki az est legnagyobb "holy shit" kántálását, mindezt egy Véres Novemberen. Audrey végül a szilánkok okozta sebesülést is kibírva nyert a Shiranuival, és akkor még nem is említettük gésákkal és szamurájkardokkal kiegészített látványos Kill Bill-témájú bevonulását, amellyel együtt vitathatatlanul a VN8 egyik sztárja lett!

- Renegade és Kris Jokic tízezer rajzszög közepette rendezték hosszú ideje tartó ellentéteiket, azonban a lenyűgöző harci díszben felvonuló Mad Guy ezúttal sem ízlelhette meg a bosszú édes ízét - a rajzszögeket már annál többször, bár ez mindkettejükre igaz, hiszen miután elszórták őket, már egy egyszerű esés is azzal járt, hogy beléjük zuhannak. Jokicnak azonban akadt egy jolly jokere, akit úgy hívtak: Victoria. A hölgy a döntő pillanatban Renegade arcába szórt egy marék rajzszöget, Jokic pedig azonnal kihasználta a helyzetet, és ellenfelét a szögek között két vállra fektetve győztesen hagyta el a Véres Novembert.

- Az est első főmérkőzése, és talán legjobban várt küzdelme következett (volna), Title vs. Career, Three Stages of Hell, a HCW bajnoki címéért. Azonban a sors másképp rendelkezett, Nitro és Gabriel Angelfyre csatája aranyért és pályafutásért nem a ringben dőlt el. Alig pár perce tartott a mérkőzés, amikor Nitro a kötelek felett rávetődött ringen kívül álló ellenfelére, a kontaktus pillanatában Gabriel lába megbicsaklott, és a holland veterán súlyos sérülést szenvedett.

A végzetes pillanat
 Az orvosi stáb azonnal a helyszínen termett, ahol kiderült, hogy Angelfyre nem tudja folytatni a mérkőzést, amelyet így haladéktalanul beszüntettek. Mint később kiderült, a Modern Messiásnak a sípcsontja törött el, amit azóta megoperáltak, és csavarokkal rögzítettek. Gabriel a körülményekhez képest jól van, viszont az eset után lejátszott búcsúvideója így még szívszorítóbb volt, mint egyébként: a korábbi HCW bajnok és kétszeres Rumble-győztes pályafutása szomorú véget ért.

- Hátravolt azonban még a főmérkőzés, azaz a nemzetközi tag team deathmeccs, az Arrows of Hungary bajnoki öveiért, a korábbi kétszeres WhatCulture hardcore bajnok Primate, valamint a CZW vezetője, DJ Hyde ellenében. Bár a mintegy 30 perces brawl meglepő módon klasszikus birkózással kezdődött, a pillanat, amikor Dover és Hyde a saját fejükön törtek szét egy-egy neonköteget, megadta az alaphangot a folytatásra, és onnantól nem volt megállás a profi birkózás legsötétebb bugyrai felé vezető úton! Ismét előkerültek a tavalyról már jól ismert gonosz üveglapok, különféle érdekes neonkonstellációk és a szögesdrót is, Icarus pedig újabb halálugrással bizonyította, hogy az évek előrehaladtával sem lett tériszonyosabb. A vérpatakokat elfolyató Arrows végül megvédte címét, miután Hyde is keresztülment az egyik üveglapon, így ők várhatják a 2018-as évet bajnokokként! GYORS EREDMÉNYLISTA:
 - Makai Renátó legyőzte Grizzly Davidsont (pre-show)
- Ozzy Spencer legyőzte Benjit, Blake Steamert, Chris Dice-ot, Mavericket és Nathan Phoenixet a létrás mérkőzésen (új Revolution bajnok)
- Ron Corvus legyőzte Gianni Vallettát (taipai deathmeccs)
- A Beautiful Royalty legyőzte a Spártai Légiót (új első számú TT kihívók)
- RP Tyson legyőzte Zafar Ameent (Zafar's Rules meccs)
- Kornél legyőzte Növény Úrfit (no DQ)
- Audrey Bride legyőzte Isla Dawnt (Street Fight)
- Kris Jokic legyőzte Renegade-et (tízezer rajzszög meccs)
- A Nitro vs. Gabriel Angelfyre HCW bajnoki címmeccs sérülés miatt félbeszakadt (Nitro továbbra is bajnok)
- Az Arrows of Hungary legyőzte DJ Hyde-ot és Primate-et (deathmeccs a tag övekért) 

* * *

Hamarosan a teljes gála megtekinthető lesz a HCW youtube csatornáján, magyar és angol kommentárral! 

A felhasznált képeket köszönjük a Sziszik Daniel Photography-nek. (https://www.facebook.com/sziszikphoto/) 

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.