Header Ads

Új tervek a WWE brit részlegének


A UK Championship mezőnye nincs elfelejtve, de lehet, hogy másképp valósul meg, mint eddig hittük.

Az idén januárban megrendezésre kerülő UK Championship Tournament óta számos pletyka látott napvilágot arról, hogy mikor és milyen formában indulhat el a WWE brit fiókszervezete, melynek bajnoka és top pankrátorai jelenleg ingáznak a jelentősebb brit indy-k és az NXT között. A legtöbbet hangoztatott elképzelés szerint az előkészületben álló műsor epizódjait az NXT-hez hasonlóan vették volna fel, és a WWE Networkön tették volna közzé. Azonban a PWInsider információi szerint ennél is komolyabb terveket forgatnak a háttérben.

Az oldal úgy értesült, hogy a WWE több brit műsorszolgáltatót is megkeresett a sorozat ötletével, amelyet Nagy-Britanniában vennének fel, és kizárólag brit birkózókat foglalkoztatnának benne. Az adás jelenleg a WWE King of the Ring munkacím alatt fut, vagyis az egykori koncepciós PPV nevét "kölcsönözhetik" az Egyesült Királyságnak.

A WWE-nek jelenleg kizárólagos szerződése van a Sky műsorszolgáltatóval Nagy-Brianniában, tehát papíron az ő engedélyükre is szükségük van, ha máshol akarják értékesíteni a tartalmaikat. Ennek ellenére az egyik felmerülő név nem más, mint az ITV, ami az Egyesült Királyság legnagyobb kereskedelmi csatornája. Ez több szempontból is érdekes, ugyanis az ITV az a csatorna, ahol mintegy húsz éven át a World of Sport c. műsor futott, amelyet jórészt az európai pankrációs küzdelmek vittek el a hátukon. Az adás 1985-ös megszüntetése egészen az újhullámos brit indyk (Progress, ICW, IPW-UK) megjelenéséig tetszhalottá tette a szigetország pankrációs piacát.

Az ITV nemrégiben megpróbálkozott a World of Sport márka felélesztésével, tavaly szilveszterkor el is jutottak egy pilot epizódig, amelynek Jim Ross volt a kommentátora és a producere. A csatorna egy tízrészes sorozatot szeretett volna rendelni a műsorból, ami jobban illik a brit műsorsugárzási rendbe, emellett pedig arra is alkalmat kínált volna, hogy felmérjék az érdeklődést, azonban a projekt nem jutott egyről a kettőre, és miután JR kiszállt belőle, az új tárgyalópartnerek, Jeff Jarrett és az Anthem Media mindenképpen heti rendszeressegű műsoridőt szerettek volna kapni az ITV-től, amiből szintén nem lett semmi. Érdekesség, hogy a WWE pont a tervezett WoS különkiadás miatt gyorsította fel a saját terjeszkedési terveit, és kötötte magához a brit indy-szféra több hírneves pankrátorát, miközben az újhullámos indykkel is együttműködött, szembehelyezkedve az olyanokkal, mint a WCPW vagy a World of Sport.

Annak, hogy a WWE az ITV-nél puhatolózik, több oka is lehet: egyrészt valószínűleg szeretnék, hogy az előkészületben álló műsor minél több emberhez eljusson (ez nagy valószínűséggel a brit pankrációs piac teljes beuralását jelentené részükről), valamint nyilvánvalóan szeretnének televíziós bevételhez jutni, ami ellensúlyozhatná a műsor gyártási költségeit. További fontos szempont lehet, hogy a WWE már régóta szeretné megszerezni a World of Sport videóarchívumát az ITV-től, mindeddig sikertelenül. Tehát ha esetleg nyélbe ütnék az üzletet, könnyen lehet, hogy ez is bekerülne az alkualapok közé.

Mivel azonban a WWE erre az évre stratégiai célként határozta meg a kiadáscsökkentést (a profitmaximalizálás érdekében), egyelőre kérdéses, hogy a tervezett projekt mikor valósulhat meg. 

 

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.