Header Ads

Három világelit birkózó akik hamarosan a WWE tagjai lehetnek

A WWE szinte minden nagy nevet beszippantott az indie piacról, de azért még akadnak sztárok.
Fotó: Pankráció.com
Figyelem az alábbi cikk a szerző saját véleményét tükrözi, így nem feltétlenül egyezik meg az elismert wrestling szakértők véleményével, illetve az elméletek bekövetkezése nem biztosra vehető.

Mióta a WWE megkezdte a globális terjeszkedést, azóta számos neves birkózót szerződtetni tudott a világ minden tájáról és olyan nagy neveket is megszeretek a függetlenek világából, mint Kevin Owens vagy korábban Daniel Bryan, de megemlíthetnénk a Shield tagokat is, sőt mára a WWE rosterének két harmada az indie forradalomban vált ismertté. A szervezetnek ráadásul jót tett a TNA gyengélkedése is, így minden nagy név eligazolt onnan mint például AJ Styles, Samoa Joe és Bobby Roode, utóbbi kettő az NXT-ben vált komplett birkózóvá, míg AJ Styles Japánban fejlődött akkorát, hogy rögtön a főműsorra kerülhetett tavaly januárban.

Apropó Japán, mostanra az NJPW megpróbálja felvenni a versenyt a WWE-vel, így ennek köszönhetően több világelit pankrátort is adhat nekünk. Az elmúlt években ez nem volt jellemző, hiszen a WCW megszűnése és a TNA gyengélkedése után egyetlen nagyobb szervezet sem maradt, amely megtudta volna közelíteni a WWE színvonalát, így szinte mindenki megragadt a függetlenek szintjén. Ez most megváltozott, hiszen egy újabb main stream szervezet kezd épülni Japánban, ez nem más mint a New Japan Pro Wrestling, akik rögtön adtak is egy ilyen birkózót Nakamura személyében, akit még ekkor az NXT-be kellett küldeni, hiszen a kulturális különbségek miatt neki mindenképpen meg kellett tanulnia az amerikai stílust vagyis a WWE stílusát és az angol nyelvet is, amely nélkül még meglehet lenni az NTX-ben, de a main rosteren nem.

Nos lássunk három olyan pankrátort, akik mindenképpen nagy névként érkeznének a World Wrestling Entertainmenthez.

Kazuchika Okada
Fotó: NJPW
Ha a pankráció világáról van szó Okada még mindig nagyon fiatal a maga 29 évével. 1987 novemberében látta meg a nap világot és 2004-ben kezdte el pankrátor karrierjét. Okadát maga a maszkos japán legenda Ultimó Dragon képezte ki. Profivá 2007-ben vált amikor csatlakozott az NJPW Dojojához és hamarosan a szervezetben is debütált. Ez idő alatt olyanokkal is ringbe szállt, mint Nakamura vagy Tajiri. 2010-ben döntött úgy, hogy az Egyesült Államokban próbál szerencsét és egy évre a TNA-hez szerződött. Remek tapasztalatnak bizonyult számára, de maradandót nem tudott alkotni az egyre inkább széteső szervezetnél. Az NJPW-ban először 2012-ben ért fel a világcsúcsára és ő lett az új Japán Éra első hírnöke. Ezt követően érkezett meg AJ Styles és Kenny Omega is a szervezethez és miután Nakamura a WWE-be igazolt Kazuchika lett a szervezet új arca. Összesen négyszer nyert meg az IWGP övet, amelyet jelenleg is birtokol. Az NJPW hosszútávú szerződésekkel próbálná megtartani, egyelőre nem is hallunk esetleges WWE-hez való igazolásról, de ha Nakamurának sikerül befutnia valós esély van rá. Azt gondolom, hogy három év múlva a WWE-ben láthatjuk és azon belül is az NXT-ben, hiszen korábban még nem járt ott, így először mindenképp meg kell tanulnia a WWE stílusát.

Kenny Omega
Fotó: NJPW
Az októberben 34. születésnapját ünneplő kanadai sem mondható idősnek. 2000-ben debütált a Premier Championship Wrestlingben, 2005-ben szerződtette a WWE. Itt a farmszervezetbe küldték a Deep South Wrestlinghez, de nem találták kimondottan tehetségesnek, így visszatért a PCW-hoz, ahol annyit fejlődött, hogy hamarosan az ROH és a Pro Wrestling Guerilla kötelei közé is beléphetett 2008-tól kezdődően, utóbbinál világbajnok is volt. Ezek mellett még a JAPW és a DDT Pro Wrestlingnél ténykedett, mígnem 2010-ben szerződést kapott az NJPW-tól, ahol karrierjében való áttörést a 2014-es év hozta, amikor beléphetett a Bullet Clubba. Megkapta a "Cleaner" becenevet és folyamatosan egyre jobb pozícióba került, mígnem 2016-ra már a Club vezetője is lehetett AJ Styles és Finn Bálor távozása után. Innentől kezdve Okada mellett ő lett a New Japan új arca és megnyerte többek között az IWGP Interkontinentális és United States Bajnoki Címet is, de a világbajnoki cím még várat magára. A Japán szervezet ő hozzá is foggal körömmel ragaszkodik és nem szeretetnék elkövetni azt a hibát mint AJ-vel és Bálorral így magas fizetést kínáló több éves szerződéssel bombázzák. Okadával ellentétben őt már akarja a WWE, így egy-két év múlva szerintem megérkezik méghozzá rögtön a főrosterre, hiszen szépen lassan kezd a két évvel ezelőtti Styles magaslatába lépni.

Cody Rhodes
Fotó: NJPW
Talán őt senkinek sem kell bemutatni, hiszen a legendás Dusty Rhodes fiaként 10 évig szerepelt a WWE-ben. Még mindig csak 32 esztendős és mióta távozott rengeteget fejlődött és nevet csinált magának, hiszen már megjárta a TNA-t, az ROH-et és az NJPW-t is. A függetlenek világában jelenleg ő a legnagyobb név és ha visszatérne a WWE-hez már komolyabban tekintenének rá mint eddig bármikor. A WWE-ben kezdetben jól indult pályafutása hiszen kétszer is megnyerte az Interkontinentális Bajnoki Címet és összességében hatszoros Tag Team Bajnok. 2015-ben bátyjához hasonlóan ő is arcfestést viselt és Stardust lett belőle, azonban innentől kezdve hanyatlani kezdett karrierje és 2016 nyarán távozott a WWE-ből. Azóta megnyerte az ROH világbajnoki címét is és e-mellett rendszeres résztvevője az NJPW gáláinak a Bullet Club tagjaként. Ha még egy ilyen évet produkál komolyabban tervezhet vele a WWE, mivel hivatalosan egyik szervezethez sem csatlakozott bármikor visszatérhet, amely ha megtörténik nagy durranás lesz. Nem elképzelhetetlen, hogy a Starrcaden is megjelenik, de a Royal Rumbleön akár meglepetésként is visszatérhet, természetesen a főroster tagjaként. Habár elmondása szerint az indie világban többet keres, a WWE egy minden igényt kielégítő szerződést kínálna neki, így nem lenne kérdés, hogy aláír vagy sem.

3 megjegyzés:

 1. Okada évi kétmillió dollárt keres a New Japannél (ez WWE top fizetésnek felel meg, talán csak Cena, Lesnar és HHH keres többet), ráadásul a szervezet eseménynaptára is szellősebb a WWE feszített munkatempójánál. Így minimális esélye van a váltásnak.

  VálaszTörlés
 2. Omeganak sincs eszébe, hogy a WWE-be menjen. Ott nem lenne szabadsága, és pont azt vesztené el, ami őt a legnagyobbá tette, a kreativitását. Szerintem jövő januárba ő is megfogja kapni a szép 1,5-2 milliós csekket, és még alá fog írni 2-3 évre.Ő elmondta, hogy Japánban akar legenda lenni, és ő ott akar fellépni, persze ok, hogy a legtöbb ember a WWE be akar menni, de ez nem mindenkire igaz. A WWE nem a szakma csúcsa, ezt Bártfi mindig mondja, de ez nem igaz. A csili-vili set, a sok pénz, és a sok Vince seggnyaló nem teszi a WWE-t szakmailag a létra csúcsára. Gedo egyedül megéri az egész bookert, agent-et stb. seggfejt akik a WWE-ben vannak (tisztelet a kivételnek, NXT).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja, Omega valahol nyilatkozta, hogy akkor megy, ha viheti a Young Bucks-t is, és kreatív kontrollt kap. Az nem túl esélyes azért...
   Szerintem inkább az lesz a trend, hogy a New Japanben felépített birkózók a karrierjük utolsó szakaszában (lásd Nakamura vagy Styles) elmennek egy pénzes futásra a WWE-be, hogy kaszáljanak egyet. Mondjuk még így is, Cody ROH-szerződése után, Omega esetében a legnagyobb az esély a WWE-be szerződésre.

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.