Header Ads

A Young Bucks sajátosan reagált a WWE felszólítására

Kollégám már több ízben beszámolt a Young Bucks és a WWE között kialakulóban lévő jogi harcról. A WWE fenyegetése miatt Matt és Nick kénytelen volt az összes „Too Sweet” kézjelet megjelenítő pólójukat és egyéb terméküket módosítani, vagy eltávolítani a kínálatukból. Ezt követően viszont ők is megtették az első válaszlépésüket. 

Cease and desist - így nevezik egy bizonyos tevékenység beszüntetésére vonatkozó jogi felszólítást

A Jackson tesók nem hazudtolták meg önmagukat, és rájuk jellemző módon azonnal megpróbáltak előnyt kovácsolni a pillanatnyi hátrányukból. Így már meg is jelentették az esetet kifigurázó új, a Bullet Club logó dizájnját követő pólójukat, melyen a vitatott kézjel és a  „Too Sweet” szavak ki vannak ugyan cenzúrázva, de még mindig jól kivehetők. Ezzel a dobásukkal jó eséllyel vissza is fogják nyerni azt a pénzt, ami kész termékeik bevonásával kieshetett, továbbá maga az egész ügy remek ingyenreklámként szolgált nekik. 

18 megjegyzés:

 1. Vince McMoron ezzel csak azt érte el, hogy az egész netes community megint a Young Bucksról, a BC-ről és a New Japanről beszél majd.

  VálaszTörlés
 2. a too sweet a bullet club tulajdona, ez a védjegyük, nem értem, hogy jött, az, hogy gallowsal, andersonnal, balorral és aj vel a too sweetet is a wwe hez láncolták

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az nWo-val láncolták magukhoz ami nem most volt.....

   Törlés
  2. igen elvileg megtehetik, de ez már a club védjegye, ők tették ismertté, ha valaki ezt a kézjelet látja, akkor tudja, hogy a bullet clubról és japánról van szó, nem pedig a wwe ről

   Törlés
  3. de amúgy jogos, tényleg ők használták először

   Törlés
  4. Hát az igaz de az ilyan nagy cégeknek muszály keresztbe tenniük egymásnak (pld mint ez és hogy a tna nem "adja oda" a Broken gimikicket a wwe-nek. Csak ilyen kötelező bunkóságok

   Törlés
  5. Leírtam a facebook-on és leírtam a két cikkel korábban is, de leírom ide is: Srácok ezzel csak egy baj van, hogy a kézjelet a Bullet Club is vette, méghozzá ahogy a facebookon is leírtam eredetileg ez a Kliq-hez tartozik. Akik a '90-es évek óta használják. [Nash, Sean Waltman, Scott Hall, Shawn Michaels és Triple H] Az ötletgazda pedig X-Pac volt az egyik Európai turnén. Eredetileg a banda köszönése volt a WWF backstagében, majd mikor Nash és Hall távozott a WCW-hoz akkor a Kliq összetartozását fejezte ki akármelyik adáson is mutogatták a kamerába. És itt jön a lényeg: ha Hunter ezt korábban bejegyezte, mint védjegyet, ami nagyon is elképzelhető azt alapul véve, hogy a The Game név is, a Triple H név is és a HHH logo is le van védetve. Akkor minden jogi alapja meg van rá Hunternek (így a WWE-nek), hogy jogi lépéseket tegyen a Bucks ellen. Akik az ő szellemi tulajdonukkal keresnek marha sok pénzt most. Ami a fejlett világban mindenhol bűncselekménynek minősül. Szóval itt nem (csak) arról van szó, hogy a WWE keresztbe tesz a Bucks-nak. Hanem az hogy nem akarnak precedenst teremteni azzal, hogy nem tesznek jogi lépéseket az ellen, aki felhasználhatja a szellemi tulajdonukat és azzal pénzt keres. Ez ilyen szempontból olyan mintha valaki az indiben a WWE logóval árulna pólókat, hogy az az övé, a WWE-nek ő ellene is ugyanúgy fel kéne lépni, mert az is ugyanúgy a brandjüket kifejező jelkép. Ahogy a Kliq márkanév esetében (ami szinten be van jegyezve a WWE neve alatt) fel kell lépni az ellen hogy más ne, használja jogtalanul a Kliq-hez köthető és valószínűleg bejegyzet kéz jelet. Arról nem is beszélve, ha mondjuk az NWO-hoz is be van jegyezve mint ismertető jel akkor a WWE-nek duplán megvan a jogalapja erre a lépésre .

   Törlés
  6. De attól még igaz amit írtam

   Törlés
 3. Nem hinném, hogy a kézjel le lenne védetve, lévén ezt egy török nacionalista szervezet használta köszönési formának. Még 1981-ben a New York Times is írt róluk egy cikket.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Grey_Wolves_(organization)#Ideology

  VálaszTörlés
 4. Azért az nem egészen úgy van, hogy a Kliq használta először, és hogy a WWE által lenne levédetve a Too Sweet kézjel.

  Először is, egyáltalán nem X-Pac volt az ötletgazda, ugyanis ezt kézjelet már jóval korábban használták az Észak Karolinai Állami Egyetem sportcsapatai, gyűjtőnevükön a NC State Wolfpack. De még ha ennél is távolabb megyünk a múltba, a kézjel valódi kitalálóit nem az Egyesült Államokban, hanem Törökországban kell keresni, ugyanis legelső használói a Szürke Farkasok (Ülkü Ocakları) nevű ultranacionalista szervezet tagjai voltak. Szóval ne tegyünk úgy, mintha ez Sean Waltman fejéből pattant volna ki.

  Másodszor, a WWE csak 2015-ben nyújtotta be a védjegyet a kézjelért, ami soha sem lett véglegesítve, és hat hónappal később már el is évült. Ez azóta sem változott.

  Az igazság az, hogy ha végigvinnék a pert, nagy valószínűséggel a Young Bucksnak lenne jogilag igaza. A probléma ott kezdődik, hogy a per költségeit a WWE zsebből kifizeti, a Jacksonéknak viszont rámenne a gatyája is. Az amerikai jogrendszer sajnos így működik, annak kedvez, akinek több pénze van.

  Ebben a sztoriban a WWE igenis a jogi megfélemlítést használja egy konkurens brand ellen. Ezen nincs mit szépítgetni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mellesleg itt egy link a kételkedőknek, nézze meg mindenki magának, hogy véglegesítették-e, vagy sem: https://www.trademarkia.com/logo-86553544.html

   Törlés
  2. Köszi az infót! Én nem mertem beírni, hogy valamelyik sportcsapat is használta, mert nem emlékeztem, hogy hol olvastam róla. Hülyeséget meg nem akartam írni. :)

   Törlés
 5. Kösz Sandman! Én sem voltam benne biztos hogy meg van vagy nem azért írtam feltételezésként. Viszont itt arra gondoltam hogy először, hogy a bizniszben először. Amivel viszont így megállná a helyét mert a WWE mellet tanúskodna mindegyik Kliq tag nagy valószínűséggel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem a Jackson tesók se erőltetnék a jogi dolgot, mert ki tudja, hogy nem-e kötnek ki a WWE-ben később. Maguk alatt meg nem vágják a fát. Így is nyilatkozták, hogy ezzel kissebb az esély arra, hogy a WWE szerződést kínáljon nekik. Viszont ügyesek a srácok, hogy ebből is "hasznot" húznak.

   Törlés
  2. Az teljesen megállja a helyét, valóban a Kliq kezdte használni a pankrációban először. :) Igazából teljesen mindegy, hogy pólón és egyéb merchen használhatja-e a Bucks, avagy sem. A WWE akkor is perelne, ha nem lenne védhető az álláspontjuk, és a végén veszítenének. Jacksonéknak rengeteg pénzükbe, idejükbe, és energiájukba kerülne, egyszerűen nem érné meg nekik, évekig megkeserítené az életüket. Jogállamban a pénz a fegyver, ugyebár. A WWE részéről egyáltalán nem meglepő lépés, és elítélni igazából nem is lehet őket érte. Egyszerűen része az Amerikai létnek, és egy olyan eszköz, amihez valószínűleg bárki más hozzányúlna az ő helyzetükben.

   Törlés
  3. Persze a WWE ezt kiválóan ezt az évek során. Azon nem vitatkozunk hogy ez most egy Win-Win szituáció mind két fél számára. A WWE nem engedett precedenst a Bucks pedig zsebre tett/tesz rengeteg pénzt. Mindenki nyert.

   Törlés
  4. Ezért írtam korábban, hogy ha tényleg a WWE-nél lennének a jogok, akkor már '14-ben perelte/perelhette volna a BC-t a Too Sweet miatt.
   Igazából ez megint csak egy p.csméregetés és üzleti hátbab.szás, amiben Vince-ék jók... bár az adásokra fordítanának akkkora figyelmet, mint a konkurencia szivatására.

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.