Header Ads

7 dolog amit valószínűleg nem tudtál a Nehézsúlyú Világbajnoki Címről

Sokan visszasírják ezt a bajnoki címet, amely kétségtelenül egy nagyon szép öv volt.
Fotó: WWE
A WWE a hivatalos YouTube csatornáján tett közzé egy videós listát a nemes Nehézsúlyú Világbajnoki Címről, amely végleg 2014-ben ment nyugdíjba, amikor bemutatták az új WWE Nehézsúlyú Világbajnoki Címet. Lássunk néhány érdekes tényt a Big Gold Beltről.

7. 2002 előtt kétszer is megjelent a WWE-ben
Fotó: WWE
A Nehézsúlyú Világbajnoki Címet Eric Bischoff hozta be a Rawra és rögtön bajnokká koronázta Triple H-et. Azonban nem ez volt az első alakalom, hogy az öv megjelent a szervezetnél. Még Ric Flair 1991-ben amikor a WWF-be igazolt magával hozta a címet a WCW-ból, így az akkori elnök Jack Tunney kénytelen volt letakarni az övet a WWF televízió műsorain. Később a WCW Bajnoki Cím ismét megjelent a szervezetben 2001-ben az Inváziós történet idején, ahol többször is kezet cserélt.

6. Meccs nélkül avatták az első világbajnokot
Fotó: WWE
Az első Nehézsúlyú Világbajnoki regnálás Triple H nevéhez fűződik, de meccs nélkül lett övé az, hiszen Bischoff szeptember másodikán jutalomból avatta bajnokká a Rawn, miután a Vitathatatlan WWE Bajnoki Címet Brock Lesnar a SmackDownra vitte. Később azon az estén a reklamáló Ric Flair ellen az első sikeres címvédés is megtörtént.

5. Triple H és Batista mint rekorder
Fotó: WWE
Hunter összesen 5 alkalommal birtokolta ezen bajnoki címet, de összességében rekord hosszúságú ideig,  a maga 616 napjával, mögötte több mint 100 nappal van lemaradva Batista. Az egyéni leghosszabb uralkodás viszont már Batistahoz fűzhető, aki egyhuzamban 282 napig volt bajnok.

4. Két bajnokot fosztottak meg tőle
Fotó: WWE
A 11 év alatt összesen két Nehézsúlyú Világbajnoktól vették el a címet, amelybe a sérülés miatti leadás nem számít bele. Mindkét alkalommal az aktuális General Manager Vickie Guerrero volt címfosztó. Először 2008. áprilisában The Undertaker járt így a tiltott Hell's Gate használatáért Edge ellen, majd 2011-ben Edge amikért a tiltott Speart használta Dolph Ziggleren.

3. Edge birtokolta legtöbbször a címet
Fotó: WWE
Talán ő volt minden idők legnagyszerűbb Nehézsúlyú Világbajnoka, hiszen a cím 11 éves története során hétszer birtokolhatta az övet, amely rekordnak számít. Ráadásul a hetedig regnálása idején vissza kellett vonulni nyaksérülés miatt az aktív pankrációtól, amellyel az első és egyetlen szupersztárrá vált, aki bajnokként vonult vissza a WWE-ből.

2. Goldberg volt az első, aki a WCW-ban és a WWE-ben is birtokolta a címet
Fotó: WWE
Goldberg az első szupersztár volt, aki a legendás Big Gold Beltet a WCW-ban és a WWE-ben is hivatalosan birtokolhatta. Öt évvel azután, hogy a legendás Georgia Domeban legyőzte Hulk Hogant a WCW Nitron, a 2003-as Unforgiven gálán karrierjét kockáztatva kapott még egy lehetőséget. Goldberget Triple H a pöröllyel és az övön aluli találatokkal sem tudta megverni, így a Mítosz karrierje során másodjára is világbajnok lett. Erre a tettere később még Chris Benoit, Booker T és Big Show volt képes.

1. Örökké megváltoztatta az öv dizájnokat
Fotó: WWE
Ez volt az első cím a WWE-ben, amelyen szerepelt a birkózó neve, ami a WCW-ban hagyomány volt. Az öv tehát folytatta a tendenciát, így 2001-ben az inváziós sztori alkalmával a WWE-ben is rajta maradt a névtábla, sőt később Ric Flair nyilvánosságra hozta az új Vitathatatlan Bajnoki Címet, amelyen szintén szerepelt ez a kellék.

2 megjegyzés:

  1. így néz ki egy igazi világbajnoki cím
    azokba amik most vannak semmi kreativitás nincs, egyszerűen undorító, rossz rájuk nézni
    mindkét világbajnoki címnek valahogy így kellene kinézni

    VálaszTörlés
  2. egyébként a us címen kívül már egyik címen sem szerepel a bajnok neve, a logokat váltogatják, ami szerintem hülyeség

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.