Header Ads

Trump ellenes tüntetéssel tervezik megzavarni a Summerslamet?

A szervezők az amerikai elnök eltávolítását követelik a WWE Hall of Fame-ből.
Mint ismeretes, az Egyesült Államokban óriási vihart kavart a Charlottesville-i tüntetések esete, ahol a rabszolgatartó déli Konföderáció tábornoka, Robert Lee szobrának eltávolítása ellen tiltakoztak, a neonáci jelképeket használó tüntetők összetűzésbe kerültek az antifasiszta ellentüntetőkkel, egy fiatal nő pedig meghalt és tizenkilencen megsebesültek, amikor egy fiatalember szándékosan a tömegbe hajtott a járművével. A tragédiát követően Donald Trump amerikai elnök súlyos bírálatokat kapott azért (többek között Arnold Schwarzeneggertől is), mert nem ítélte el egyértelműen a tüntetést szervező fehér szupremácistákat, akik a választások során őt támogató alt-right mozgalomhoz köthetőek.

Trump a WWE Hall of Famere, két WrestleManiát is az ő létesítményeiben rendeztek meg, ő maga is fellépett szereplőként 2007-ben, és köztudottan Vince McMahon régi barátja. Egy brooklyni rajongói csoport, a 30 esztendős John Stevens vezetésével most állítólag arra készül, hogy fellépjen ellene a négynapos WWE-hétvége során. A rajongók a Barclays Center mellett tüntettek, és a rendezvényekre is készek kiterjeszteni a tiltakozást.

"Trump őrült sajtótájékoztatójáról beszélgettünk, és belegondoltuk abba, hogy a hírességek csarnokának tagja, noha még magát Hulk Hogant is kidobták rasszizmus miatt." - nyilatkozta a főszervező. "Amit Trump tesz, az sokkal rosszabb, mint Hogan esete, mert megosztja az országot azzal, hogy neonácik és fehér nacionalisták oldalára áll. Hányingerem támadt tőle, és a Charlottesville-re adott reakciójától. A WWE pedig lényegében jótáll érte, ha a hírességek csarnokában hagyja. Képtelen vagyok felfogni, hogy őt bent hagyják, Hogant meg kiveszik, és közben azt állítják, hogy törődnek a rasszizmussal."

Stevens azt állítja, hogy jó helyekre vásároltak jegyet a Takeoveren és a Summerslamen is, és ha az arénán kívüli tüntetések nem érik el a céljukat, akkor a gálák alatt is skandálhatnak Trump ellen, akinek a Hall of Fame-ből való kizárását követelik.

Érdekesség, hogy a közelmúltban megjelent hírek szerint Big Cass komoly össztűzzel nézett szembe az öltözőben azért, mert Trump lelkes támogatója. Arra azonban McMahon és Trump közeli kapcsolata ellenére sincs példa, hogy a WWE politikai elvárásokat fogalmazna meg a birkózóival szemben, a PWInsider szerkesztői szerint azért, mert Vince mélyen hisz a szólás és a vélemény szabadságában, ami az Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítésében került lefektetésre. Az elmúlt hónapokban számos birkózó, többek között Sami Zayn és Kevin Owens is rendszeresen felszólaltak Trump politikájával szemben. 

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.