Header Ads

SummerSlam hét 2017 - Vélemény

Az idei SummerSlam elég megosztó volt a rajongói körökben valakik jónak látták, még mások az egész gálát lehúzzák.
A magyar rajongóknak ez a legkedvesebb emlékük a 2017-es SummerSlamről - Fotó: WWE
Pontosan négy éjszakán keresztül vette birtokba a WWE a brooklyni Barclays Centert, ahová akár négy napos belépőjegyeket is lehetett vásárolni. Lássuk, hogy vajon pontosan mi miért történhetett ezeken az estéken egy kis értékeléssel.

TakeOver - Brooklyn III.
Egy pillanat Roode búcsú meccséről - Fotó: WWE
Ez a TakeOver szolid volt, de jó és sokkal jobb mint az előző. Az NXT most elérkezett egy váltó ponthoz, hiszen a vezető személyek felkerültek a fő rosterre. A hírek szerint az Authors of Pain öv leadásának is ez áll a hátterében, azt viszont nem tudjuk melyik brandre jönnének. A SAnitY viszont a győzelmével valóban "megérkezett" az NXT-be, viszont Cole segítői Bobby Fish és Kyle O’Reilly nagy veszélyben lesznek rájuk. Gargano legnagyobb bánatára korábbi társa és ellenfele Ciampa megsérült, így egyelőre nem tud semerre lépni. Aleister Black építése tovább folytatódik, Itami féllábbal már haza készül Japánba. Asuka nyert ám a sérülése miatt a héten végül leadta az övet, így hamarosan veretlenül érkezhet a Rawra. Jelenleg még nincs női divízió, de ez a Mae Young Classic után változni fog. Bobby Roode kikapott és már akkor tudtuk, hogy érkezik a SmackDown Livera, helyébe az indi sztár Adam Cole lépett, aki az új NXT Bajnokkal Drew McIntyre-rel fog viszálykodni. A gála hozta az elvárhatót és nem is volt unalmas, így kifogásolhatatlan, érdekesebb a továbbiakban lesz. Az arénában 15 ezer rajongó volt.

SummerSlam 2017
Az este legjobban várt mérkőzése volt - Fotó: WWE
Én megvagyok elégedve a gálával, nem volt extra, de személy szerint azt tudom rá mondani, hogy szolidan jó volt és végre egy jó PPV-t láttam az elmúlt hónapokkal ellentétben. Lássuk azonban a lényeget. A SmackDown Tag Team Bajnoki Címmérkőzés nagyon jó volt, de a vége egy kicsit érthetetlen, mint ahogy az is, hogy kedden hova lett a New Day és miért vesztették el ilyen hamar a címeket. A Cirkálósúlyú Bajnoki Cím meccs eredménye várható volt, de van egy roppant erős Neville a többiek meg sehol hozzá képest, így nincs sok értelme a külön divíziónak. John Cena nyert, ezzel a negatív rekordját megtörte, valamit ezzel véget vetett egyelőre Corbin világbajnoki ambícióinak, hiszen a fejesek utólag jöttek rá, hogy az óriás még egy tisztességes Mid-Card uralkodást sem kapott és egy 1 milliárdos piac sincs mögötte mint Jinder mögött, így korai lenne még a WWE Bajnoki Cím. Jelen állás szerint Corbin a US övért szálharca, míg John Reigns-szel nézhet szembe.

Natalya megnyerte a címet, de egyelőre Naomival sem végzett, a következő ellenfele Becky Lynch lesz, illetve figyelnünk kell a női Money in the Bank győztesére Carmellára is. Big Cass nyert és ezzel végzett is Big Showval, de további viszálya még 9 hónapig nem lesz a sérülése miatt. A Randy Orton vs. Rusev mérkőzés elvileg a hírek szerint a feud kezdetét jelzi, ám figyelemre méltó, hogy a SmackDownon egyikük sem szerepelt. Sasha Banks semmiből történő cím nyerését nem igazán lehet hova tenni logikailag, főleg úgy ha jövőhéten vissza is dobja a címet. Történt egy Finn Bálor kontra Bray Wyatt mérkőzés amelyből egyikük sem profitált, sőt egyre rosszabb a helyzet főleg, hogy az év elején még WWE Bajnok Wyatt így letűnt. Bálorral meg egyszerűen a visszatérése óta nem kezdtek semmit. Seth Rollins és Dean Ambrose megnyerték a Tag Team öveket, de mindezt azért mert a RAW kreatív csapata ötlettelen, így egyéniben nem tudtak velük mit kezdeni, ezért elkapkodtak egy SHIELD reuniont, amelyből nem lesz nagy bevétel. A United States Bajnoki Címmérkőzés arra szolgált, hogy beindítsák a Kevin Owens vs. Shane McMahon viszályt, a meccs a Survivor Seriesen lehet.

A két világbajnoki címmeccsről annyit, hogy egyik oldalon sem a rajongók által várt eredmény született. A WWE Bajnoki Címet beáldozták Indiáért, ahelyett, hogy a US övért zajlanának ezek a súlytalan feudok, sőt Nakamura és Jinder viszálya ezen az összecsapáson született meg és a felvezető sokkal értékelhetőbb volt mint maga a meccs. Elvileg a Hell in Cell-ig húzódik el ez a viszály, ha ott is véd Jinder simán elképzelem, hogy kihúzza a WrestleManiáig. Ezzel a meccsel csak a Slamet akarták eladni Indiában. A másik meccs akár az év meccse is lehetne, de előtte volt már olyan klasszikus mint a AJ Styles vs. Cena a Royal Rumble-ön, míg a Japánok sem szórakoztak, hiszen összeraktak egy bámulatos Okada vs. Omega meccset. A meccsen viszont megjött a WWE következő nagy sztárja Braun Strowman, míg Reigns elszenvedett tusa egy későbbi Reigns kontra Lesnar viszálynak ágyazott meg. Braun akcióiból lehetett következtetni a Lesnar elleni feudjára. Az arénában egyébként 16 ezren voltak.

RAW
Erre vártunk már féléve - Fotó: WWE
Ahogy várható volt megszületett az álom mérkőzés Braun Strowman vs. Brock Lesnar viszály, Lesnar a belét is kidolgozza Strowmannek, így egy nagyszerű mérkőzést várhatunk két szuper nehézsúlyú között. A meccsre szeptemberben kerül sor a No Mercyn. Az Enzo kontra Cass viszályból mint említettem semmi sem lesz, így Amore a 205 Liveba került, ahol talán ellensúlyozhatja Neville dominanciáját. A Cena vs. Reigns hatalmas money meccs, ám nagyon kár lenne középkategóriás gálán ellőni és érdemes lenne egy epikus viszályt felépíteni, ami meg is kezdődött hétfőn. Az egyetlen pozitívuma, hogy The Miz 25 ember előtt birkózott a SummerSlamen az, hogy megint levágott egy fantasztikus promót. Joe meg egy zseni többet nem is mondhatok rá, minden nagy sztár ellen megakarom nézni. Az is elképzelhető, hogy Cena végül az Interkontinentális Bajnok The Miz-zel szálharcba.

És megint megjött a Hardy Boyz, de ez ilyen formában kihűlt, így jöhetne már valami gimmick legyen az Awoken vagy Broken és menjenek az SD világbajnoki divíziójába vagy itt legyenek erős Tag Team. Ambrose és Rollins ezentúl megérinthetetlen, kivéve akkor ha a Hardy Boyz az új gimmick-kel feudolna velük. A csajok vagyis Alexa és Sasha megint összecsapnak a jövőhéten, de ha Sasha megint ilyen hamar elveszti az övet, akkor temethetjük őt mint hiteles női világbajnok, mert ezeknek a regnálásoknak nincs értelme. A fő meccsnek a füstje nagyobb volt mint a lángja nem igazán jött össze a dolog. Az adást többnyire a rajongók irányították, ami rontott rajta, de jobb volt mint bármelyik az elmúlt hónapokban. Ja és Finn Bálor sem lépett semerre ő is inkább az SD világbajnoki divíziójába lenne való vagy a 205 Livera, mintsem a Jason Jordan elleni meccsekbe. Bálornak egyébként az lenne a legjobb, ha ő lenne a Club vezére.

SmackDown LIVE
Hamarosan már egymás ellen lesznek láthatóak - Fotó: WWE
Örömmel konstatáltam, hogy ezen az éjszakán a SmackDown Live visszatért és ismét élvezhető volt. A Styles vs. Owens viszály lezárása egy visszavágóvá fajult, hogy az új feudoknak ágyazzanak meg. Ilyen például, hogy Baron Corbin bíró lett, mert így AJ Styles után fog menni és remélhetőleg lesz egy erős Mid-Card futása, míg AJ mehet a világbajnoki divízióba. Valamint építik a Shane kontra Kevin Owens meccset, ami a főmeccsből is kiderült. Owenst inkább látnám az adás top heeljeként, mert csodás a mikrofonnál, de hát Jinder elvette a spotlightot. Igen a Nakamura vs. Jinder viszályt most kezdték el felépíteni a gála után majd valamikor egy két hónap múlva megtörténő meccsig. Megjött Bobby Roode, aki a hírek szerint top babyface lesz és szintén a világbajnoki divízióba kerül és a debütáló meccse csak egy bemutatkozás volt. A női divízióról már írtam, de Charlotte hiánya nagyon érzékelhető, reméljük édesapja mihamarabb felépül ő pedig visszatér. Usok voltak, de New Day nem. Érdekes viszont, hogy egy új csapat alakult meg a visszatérő Shelton Benjamin és Chade Gable között. Továbbá Dolph Ziggler egy nagy kakukktojás, lehet a végén még ő megy Mahal ellen, de az hiba lenne érdemi Mid-Card felépítés nélkül.

Ez lett volna a SummerSlam hétről készült véleményem, amely már napok óta tervben volt, de még csak most jutottam idáig, most ti jöttök a komment szekcióban.

1 megjegyzés:

  1. Én úgy képzelném el,hogy most a No Mercyn Reigns vs Miz IC övre
    és Cena vs Joe. Reigns IC bajnok lenne TLC megvédené a címét és egy Joe vs Cena rematch. Survivor Seriesen pedig Reigns vs Cena az IC övért(előtte Reigns heel turn)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.