Header Ads

SummerSlam 2017 - A meglepetések éjszakája - Összefoglaló

Ma hajnalban került megrendezésre a 30. SummerSlam a brooklyni Barclays Centerben.

Fotó: WWE
A gála sok meglepetés eredménnyel és papírforma befejezéssel jelentkezett, végre egy jó SummerSlamet láthattunk és nem a TakeOver vitte el a hétvégén a pálmát, mint az elmúlt években. Lássuk is eme remek éjszaka összefoglalóját. Ha még nem láttad, ITT visszanézheted a SummerSlamet.

Kick Off Show

The Hardy Boyz és Jason Jordan vs. The Miz és a Miztourage
Fotó: WWE
Hát ez előtt az igen kevés néző szám előtt hangulattalan volt a mérkőzés és szomorú volt így látni a legendás tag teamet és az Interkontinentális Bajnokot. Magáról a mérkőzésről is ejtsünk pár szót. A Hardy Boyznak nem sok minden jött össze a mérkőzésen, Jordan viszont Suplex maratont rendezett a Miztourage-nak, az Interkontinentális Bajnokkal viszont már ő sem tudott mit kezdeni, így The Mizék nyerték az összecsapást a Skull-Crushing Finaleval.
Győztes: The Miz és a Miztourage
Idő: 11:20

Cirkálósúlyú Bajnoki Címmérkőzés: Akira Tozawa (c.) vs. Neville
Fotó: WWE
A bajnok nem tudta megismételni a hétfői bravúrt és ma nem talált fogást az angolon. Tozawa válla a mérkőzés elején meg is sérült, amikor a LED falnak ütközött. Akira megpróbálta megismételné a hétfői befejezést, de Neville a térdeivel blokkolta majd jött a Red Arrow, ezzel új bajnokot avathattunk.
Győztes: Neville
Idő: 11:45

SmackDown Tag Team Bajnoki Címmérkőzés: New Day (c.) vs. The Usos
Fotó: WWE
A this is awesome meccs, a rajongók legalábbis ezt kántálták, hiszen egy akciókkal tele tag team címmeccset láthattunk. A New Day oldaláról Xavier Woods és Big E szállt ringbe. Az Uso Ikrek a saját malmukra hajtották a vizet és jó taktikával szétszedték a New Dayt. A végén a double splasht értékesítve verték le Big E-t, ezzel új SmackDown Tag Team Bajnokokat avathattunk.
Győztes: The Usos
Idő: 19:20

Main Card

John Cena vs. Baron Corbin
Fotó: WWE
Hatalmas popra érkezett meg a tizenhatszoros világbajnok, aki a mérkőzés elején szórakozott Corbinnal, ki be szaladgált a ringből és JBL kalapját is felvette. Baron ezután elkapta Cenat és nyolc percen keresztül folyamatosan földön tudta tartani. Közben a rajongók Hol van a táskád kántálásával szembesült Corbin. John Cena ezután fölülkerekedett és a "Bütykös Integetés" azaz a Five Knuckle Shuffle utáni Attitude Adjusmant-tel legyőzte Corbint.
Győztes: John Cena
Idő: 10:15

SmackDown Női Bajnoki Címmérkőzés: Naomi vs. Natalya
Fotó: WWE
Ezen a mérkőzésen Naomi irányítani tudott és tovább vitte a Hartok jó SummerSlam hírét. Jól kitervelte mit akar, hiszen ellenfele térdeit támadta, ezzel előkészítve a Sharpshootert. Naomi az elsőből még kiszabadult, de a második Sharpshooter után feladta a találkozót és ezzel a címet is. A meccset a színfalak mögött a Női Money in the Bank győztes Carmella is végig követte, de nem avatkozott bele a dolgok alakulásába.
Győztes: Natalya
Idő: 11:10

Big Cass vs. Big Show
Fotó: WWE
Először Enzo Amore érkezett promózva egyet, majd Cass bevonulása után belépett a cápa ketrecbe és a ring fölé lógatták. Big Show sérült jobb csuklóval érkezett amely végig hatással volt teljesítményére, próbált enélkül is domináns lenni, de az első rossz esés után Cass átvette az irányítást. Enzo folyamatosan hallatta hangját, de ez sem segített Shown, akinek a balos KO ütése nem volt elég erős és a chokeslam-mel sem ment sokra. Idő közben Enzo egy szál boxer alsóra vetkőzött és beolajozva kiszabadult a ketrecből, hogy segítsen a magatehetetlen Shown. Végül ő és Show is kapott egy Big Boot-ot, majd az Empire Elbow után Cass lett a győztes.
Győztes: Big Cass
Idő: 10:30

Randy Orton vs. Rusev
Fotó: WWE
A meccs még el sem kezdődött, amikor Rusev berohant és leverte Ortont aki épp az ikonikus pózában volt a felső kötélen. Megpróbálta elintézni Ortont, aki alig bírt ezután feltápászkodni, a bíró elindította a mérkőzést ezután RKO jött a semmiből, így Randy 10 másodperc alatt lerendezte a meccset.
Győztes: Randy Orton
Idő: 0:10

RAW Női Bajnoki Címmérkőzés: Alexa Bliss vs. Sasha Banks
Fotó: WWE
A meccs előtt a sérült Bayley nagy rajongói fujjolás kíséretében sok sikert kívánt barátnőjének Sashanak, amire szüksége is volt a háromszoros bajnoknak. A meccs kiválóan indult ment az adok kapok mindkét oldalról, mintha két harcos férfit láttunk volna. Ezután mindkét lánynak megvolt a maga momentuma, majd Sasha kerekedett felül és Banks Statemant-tel próbálkozott, amibe még bele is sérült, de bejött neki, így váratlanul kopogtatta Alexát ezzel elhódítván negyedik Női Bajnoki Címét.
Győztes: Sasha Banks
Idő: 13:10

Bray Wyatt vs. Finn Bálor
Fotó: WWE
Bray minden megtett az érdekében, hogy előcsalogassa a démont az odújából, amely sikerült is, hiszen pontosan egy év után visszatért a Démon Király. Wyatt ezzel nagyot hibázott mert a meccs elején semmit sem tudott kezdeni a nála kisebb és vékonyabb Bálorral. A meccs egy adott pontján kihúzta Finnt a ringből majd egy kis ringen kívüli akció után az ő pillanatai következtek. Wyatt már azt hihette zsebében van a győzelem, de a Démon erőt nyert, amelyen Bray meglepődvén hitetlenkedett és fordítani tudott jött a Coup de Grace és győzött a Démon.
Győztes: Finn Bálor
Idő: 10:40

RAW Tag Team Bajnoki Címmérkőzés: Cesaro és Sheamus vs. Seth Rollins és Dean Ambrose
Fotó: WWE
Az előző tag team címmeccset is felültudták múlni. Hosszú út vezetett Seth és Ambrose újbóli barátságához, de kiválóan működtek együtt. Cesaro és Sheamus összeszokottsága azonban sokkal inkább az ő malmukra hajtotta vizet, hiszen minden támadást kétszer jobban vissza fizettek a mini Shieldnek. Ambrose azonban ma legyőzhetetlen volt bármilyen mozdulattal is próbálkoztak Cesaroék. Ugyan a legendás powerbomb nem jött nekik össze, de a Ripcord Knee és a Dirty Deeds után új tag team bajnokokat avathattunk.
Győztes: Dean Ambrose és Seth Rollins
Idő: 18:35

United States Bajnoki Címmérkőzés: AJ Styles (c.) vs. Kevin Owens
Fotó: WWE
A bírói kálváriák után ezen meccs vendég bírája maga a SmackDown főirányítója Shane McMahon volt, akinek rögtön dolga akadt, hiszen a mérkőzés megkezdése előtt a két ellenfél egymásnak rontott, amely után Shane majdnem suplexet adott Owensnek. A meccsen Shane többször is rossz helyen állt, így számtalanszor földön végezte, egy adott pillanatban Styles majdnem miatta vesztett, amikor Shane meglökte a bajnokot akit Owens rögtön tusba fogott. Shane ezután hibázott így véletlenül leszámolta a hármat amikor AJ lába a kötelen volt. Végül nem győzött magyarázkodni Owensnek, aki neki is rontott. AJ Styles végül a Phenomenal Forearm és a második Styles Clash után győzni tudott.
Győztes: AJ Styles
Idő: 17:20

WWE Bajnoki Címmérkőzés: Jinder Mahal (c.) vs. Shinsuke Nakamura
Fotó: WWE
A szervezet a felvezetéssel és a körítéssel egy nemzetközi szuper mérkőzésként adta el ezt az összecsapást. A japán és a hindi kommentátorokkal is élvezhettük a mérkőzést az angol mellett. A meccset Nakamura végig dominálta és Jinder Mahal ellentámadását is sikerrel hárította. Mahal a veszte felé haladt, Shinsuke készült a Kinshasara, de a Singh Brothers közbe zavart, így Jinder értékesíteni tudta befejező mozdulatát és címet védett.
Győztes: Jinder Mahal
Idő: 11:20

WWE Universal Fatal 4 Way Címmérkőzés: Brock Lesnar (c.) vs. Roman Reigns vs. Samoa Joe vs. Braun Strowman
Fotó: WWE
Itt aztán minden volt és év meccse gyanús küzdelmet sikerült letenni az asztalra. A meccs kezdetén először a riválisok estek egymásnak, de hamar borultak a párosok, miután Lesnar és Strowman kitakarították Reignst és Joet a ringből nagy üdvrivalgás kíséretében egymásra találtak. Strowman krumplis zsák módjára dobálta Lesnart, a bajnok szenvedni kezdett hiszen egyenként mindenki neki esett. A WrestleMania 33-hoz hasonlóan Brock ismét a barikádban végezte Reigns Spearje után Strowman végül két kommentátor asztalra is rádobta Lesnart, a harmadikat meg ráborította. Érkezett is sok bíró és az orvosi stáb, így hordágyon elszállították Lesnart. Hárman maradtak bajnok nélkül, Repült itt minden az acéllépcsőtől a forgószéken át, Strowman közel állt a győzelemhez, de visszatért Brock Lesnar. Lesnar újult erővel tért vissza és suplexeket hozott, Reigns beadta neki a Speart, de az hatástalan volt. Végül úgy alakult, hogy Roman állt ismét Brockal szemben miután Strowmant kitessékelték a ringből. Úgy tűnt a superman ütések után jön egy újabb Spear, de Lesnar felkapta Reignst és egy Richter-skálán is mérhető F5 után nyerni tudott.
Győztes: Brock Lesnar
Idő: 20:45

A SummerSlam utórengéseit már a ma esti Rawn megtapasztalhatjuk, tehát fojtatódnak a brooklyni csodák.

Nektek hogy tetszett az idei SummerSlam?

5 megjegyzés:

 1. Brooklyni csodák :)))))))))...Igen csoda az, hogy még valakit érdekel ez a szar, amit WWE-nek hívnak. Minősíthetetlen gyenge show, béna booking, a meccsek se voltak annyira jók, Nakamuráról nem is akarok beszélni, mert aki nézett NJPW-et mikor Shinsan ott volt, az tudja, hogy most kb. milyen óriási agyfaszság történt tegnap. A main event, jó meccs, de egy meccs nem menti meg a Showt, egy fecske tavaszt nem csinál. Év 2. legrosszabb showja a Battleshit után.....Az Nxt(ROH) Takeover befalta, megrágta, majd kiköpte a Summershamet.....

  VálaszTörlés
 2. Borzalmas booking , feud nélküli mérkőzések és roppant gyenge meccsek. Sok helyen éreztem a kémia hiányát valahol meg nem is értettem mit keres egy ilyen párosítás a slamen. Pozitív élményt nyújtott viszont a két tag team és a main event de ezzel együtt is csak 5/10 a gála.

  VálaszTörlés
 3. A ME jó volt, de messze nem MOTY. Az Okada-Omegához sem történetmesélésben, sem feszültség terén nem ér fel. A többi... meh. AJ meg Owens az a két ember, akit egyszerűen hagyni kell pankrálni, mert kurva jók a ringben, erre a fókusz megint arra kerül, hogy akkor most Shane mit csinál, Shane számol vagy nem... Zsindely Mahal lassan megkaphatja a Scott Steiner Emlékdíjat. Natalyának örültem, a másik csajmeccsel sem volt baj. Az Orton-Rusev viszont egy vicc, még jobban el akarják ásni a bolgárt? De semmi baj, ha a hírek igazak, Triple H újra aktív birkózó lesz, ráadásul a kékeknél. Elő a szívlapátot, van, akit még nem ástunk el!
  Az elmúlt 15 év talán legjobb rostere van a cégnél, miért nem próbálnak nekik normális feudokat írni, könyörgöm?

  És akkor a pankráció facebook csoportban arról panaszkodnak néhányan, hogy a nézők nem nőnek fel a WWE produktumához. Ja, hogy a műsort nem élvezni kell, hanem érteni (ti. hogy mi miért nem jó, de végül is miért jó, hogy nem jó) :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen igazad van Gábor! Nem kell a sok bohócra hallgatni, akik csak annyit mondanak, hogy nem tetszik, smark vagy. IDIOTÁK!!! BALFASZOK!! GYÖKÉREK!!!! MINDENKI, aki azt mondja, hogy jó ez a termék, az vagy hülye, vagy még most kezdte el nézni ezt a szart, beszopta a WWE propagandát, és megtanulta valamelyik idióta WWE-t imádó faszkalaptól a smark szót, és most ennyit tud mondani. Okada Omegat hozod fel Gábor? Bazz, a WWE soha a büdös életbe nem tud olyant letenni, mint Omega és Okada, mert ők lehatárolják az emberek kreativitását, holott Gedo csak annyit mond japánba, hogy Go, menj ki, és élvezd. Ez a különbség, ettől szar a WWE. Jaj, és mitől jó az NXT, mert ott is engedik az embereket azt csinálni, amit szeretnek. Nem basztatják őket, nem határolják le a kreativitásukat. HHH minden idők legnagyobb kreálójává vált az Nxt miatt, ami kétség nélkül minden idők legjobb showja, se az Attitude, se a WCW fénykorában, se a Noah, se az ROH, se a NJPW nem tud olyant alkotni. Sajnálom gyerekek akit megbántok, de be kell látni, hogy ami szar, az szar, a magyarázkodást be kell fejezni, mert tényleg baj van a termék szempontjából. Alig várom már a következő podcastet, és azt, hogy mit fog szólni ehhez Bártfi és Doki...szerintem még Bártfi is le fogja kurvára szólni ezt a showt, még annak ellenére is, hogy ő leginkább a WWE pártját fogja, mert a summerSHAME volt az év 2. legrosszabb showja..

   Törlés
  2. Szívemből szóltál.... ;) :'))

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.