Header Ads

SummerSlam 2017 - Beharangozó

Az idei SummerSlamre augusztus 20-án kerül sor zsinórban harmadik alkalommal a brooklyni Barclays Centerben.

Fotó: Pankráció.com
A gála hazánkban a Kick Off Shownak köszönhetően már a magyar államalapítás ünnepén megkezdődik este 11 órás kezdettel. Az idei gálától talán kicsit többet is várhatunk az előző kettőnél, de ez a SummerSlam sem áll valami sok blockbuster mérkőzésből, inkább a meccsek alakulása lehet érdekes illetve az ezt követő történetek. Lássuk a mérkőzéseket amelyekből összesen 13 lesz.

 - - 205 Live meccs
-  - SmackDown Live meccs
 - - RAW meccs

Kick Off Show

WWE Cirkálósúlyú Bajnoki Címmérkőzés: Akira Tozawa (c.) vs. Neville
Fotó: WWE
Neville az idei Royal Rumble óta uralta a cirkálósúlyú divíziót a WWE-ben, egyszerűen senki sem tudta megállítani egészen az eheti Rawig, ahol Titus protezsáltja Akira Tozawa váratlanul elhódította a címet. Meglátjuk, hogy ez a fiaskó mennyire zavarta meg a Cirkálók Királyát, aki hosszú idők elteltével újra elveszthet zsinórban két összecsapást. Ha ez így lesz Tozawa egy kicsit fellélegezhet, amíg az angol nem lendül vissza formájába.
Tipp: Akira Tozawa

WWE SmackDown Tag Team Bajnoki Címmérkőzés: New Day (c.) vs. The Usos
Fotó: WWE
A szamoai testvér párt sokáig senki sem tudta legyőzni a SmackDown Liveon egészen a rekord ideig bajnok csapat New Day megjelenéséig, akik rögtön megszerezték a címeket az Uso testvérektől. A szórakoztató csapattól nagyon nehéz lesz megszerezni azokat az öveket még a jó formában lévő előz bajnok Usoknak is, bár ha jobban koncentrálnak visszaszerezhetik az öveket.
Tipp: New Day

6 emberes tag team meccs: The Hardy Boyz és Jason Jordan vs. The Miz és The Miztourage
Fotó: WWE
Nem fértek a cardra ezért két meccsből gyorsan egyet csináltak sőt a Hardy Boyz eredeti ellenfelét a Clubot eltüntették a gáláról. Helyette Miz a csatlósaival szál szembe az eredeti kihívójával a többszörös tag team bajnokokkal. A meccs egyetlen kérdése, hogy Jason tud-e egy kis momentumot generálni magának a hollywoodi szupersztárral szemben, az viszont nagyon szomorú, hogy az Interkontinentális öv nem kerül megvédésre egy 4 órás gálán.
Tipp: Hardy Boyz és Jason Jordan

SummerSlam Main Card

A kétórás pre-showt követően hajnali 1 órás kezdéssel veszi majd kezdetét a 4 órásra tervezett SummerSlam, amely akár négy és fél, öt órára is kitolódhat a Network szabadságának köszönhetően.

John Cena vs. Baron Corbin
Fotó: WWE
Corbin revans vággyal szállhat harcba a modern idők legnagyobb bajnokával a tizenhatszoros világbajnokkal, aki miatt az eheti SmackDownon elvesztette a táskát. John Cena a gála után átteszi székhelyét a Rawra, de azért neki sem mindegy hogyan érkezik a vörös adásra, így biztosan oda teszi majd magát. Corbinnak viszont hatalmas szüksége van a győzelemre, hogy jogosan követeljen valamilyen címmeccset a kékeknél. Cena zsinórban hetedik alkalommal veszthet egyéni meccset a nyár legnagyobb eseményén, így biztosan javítana ezen negatív statisztikán. Mindenesetre ismételten egy nagy meccsre számíthatunk a jelen és a jövő egy üdvöskéje között.
Tipp: Baron Corbin

Big Cass vs. Big Show
Fotó: WWE
Sokáig Enzo és Cass szakítása volt a legnagyobb téma a pankráció világában. Cass elárulta Enzot, mert egyedül szerette volna folytatni az útját, sokáig csak a kisebbet terrorizálta, de nem sokkal később méltó ellenfélre akadt Big Show személyében, akit rendre csak csalva tudott elverni. A meccsen Enzo egy cápaketrecbe lesz bezárva a ring fölött, így senki sem fogja megakadályozni, hogy a két óriás szétszedje a ringet.
Tipp: Big Cass

Randy Orton vs. Rusev
Fotó: WWE
Orton a címmeccseken mindvégig alulmaradt a WWE Bajnokával Jinder Mahallal szemben, de végül egy cím nélküli meccsen legyőzte őt. Eközben Rusev ellenfelet keresett saját magának, amelyet meg is talált Orton személyében, így a Battleground után egy másik nagy bajnokkal is összecsaphat a bolgár szupersztár, a meccsnek nem nagyon van tétje, így nem tudja ki hova juthat egy esetleges győzelemmel.
Tipp: Randy Orton

Raw Női Bajnoki Címmérkőzés: Alexa Bliss (c.) vs. Sasha Banks
Fotó: WWE
Mióta legyőzte Bayleyt senki sem tudta megfogni Alexát, akinek eredeti ellenfele pont Bayley lett volna, ám megsérült Nia Jax ellen. Sasha Banks Niat legyőzvén kapott ismét lehetőséget a címért és a közösségi oldalain egyértelművé tette, hogy nagyon szeretné negyedik alkalommal is megszerezni a női bajnoki címet. Nem lesz könnyű dolga, mert a kicsi Alexa nagyon szívós ellenfél és nem adja be derekát olyan könnyedén, ha Sasha nyerni akar mindent be kell vetnie a repertoárjából.
Tipp: Alexa Bliss

United States Bajnoki Címmérkőzés: AJ Styles (c.) vs. Kevin Owens
Fotó: WWE
A cím először Chris Jericho válláról került át Owens derekára, azonban Kevin nem tudta azt sokáig megtartani, mert az új ellenfele AJ Styles egy Madison Square Gardenben tartott Live Eventen elhódította tőle a címet, ezt követően Amerika Új Arca a Twitteren feketébe borult, ám a Battlegroundon visszaszerezte az övet, de a SmackDownon ismét elbukta azt Styles-szal és Jerichoval szemben. Mindkét esetben kérdéses volt a bírói döntés, így ezen az összecsapáson a főirányító Shane McMahon lesz a meccs bírája, hogy elkerüljék a hasonló problémákat. Shanenek már van múltja Styles-szal szemben, de Owens ellen is alakulgat egy meccs főleg akkor, ha AJ megvédi a címet.
Tipp: AJ Styles

RAW Tag Team Bajnoki Címmérkőzés: Cesaro és Sheamus (c.) vs. Dean Ambrose és Seth Rollins
Fotó: WWE
Mióta elhódították a tag team bajnoki címeket a Hardy Boyztól Sheamus és Cesaro párosa nem nagyon megállítható, de most új helyzetben találhatják magukat ugyanis az egykori domináns Shield két tagja összeállt. A közös múlt miatt külföldi bajnokoknak nem lesz könnyű dolguk a Slamen, hiszen egy tapasztalt párossal kell szembe szállniuk akik mindent tudnak egymásról. Ha Ambrose és Rollins együttműködik egymással, akkor tisztán nagyon nehéz lesz őket megállítani.
Tipp: Dean Ambrose és Seth Rollins

Finn Bálor vs. Bray Wyatt
Fotó: WWE
Szintén egy súlytalan összecsapás, hiszen nem övért zajlik és nem igazán vannak biztató kilátások a mérkőzés utánra. Bray az év elején még bajnok volt míg Finn továbbra sem kapta meg visszavágóját az Universal övért, igazából csak azért megy a viszály, hogy melyikük a jobb titokzatos karakter a WWE-ben. A SummerSlamen Bálor részéről visszatérhet a régen látott Démon karakter amelyre mindenképp szüksége lesz, ha leakarja győzni a félelem új arcát.
Tipp: Finn Bálor

WWE Bajnoki Címmérkőzés: Jinder Mahal (c.) vs. Shinsuke Nakamura
Fotó: WWE
A két szupersztár nem sok múlttal rendelkezik még a szervezetnél, de mégis a főövért mehetnek. Mahal a semmiből lett a szervezet bajnoka, hiszen csak egy szimpla jobber volt, aki nagyon kipattintotta magát. Mostanra a történelem egyik legutáltabb WWE Bajnokává vált és a rajongók bíznak abban, hogy a japán szuper tehetség elbánik vele a nyár legnagyobb eseményén. Ha az erőviszonyokat nézők az erős rúgásairól híres Nakamurával szemben az indiainak semmi esélye sem lenne, azonban az ő számára ott lehet a Singh Brothers segítsége is. Mivel Baron Corbin már nem táska tulajdonos, az éjszaka folyamán egyedül Shinsuke lesz veszélyes a Modern Day Maharajára.
Tipp: Shinsuke Nakamura

SmackDown Női Bajnoki Címmérkőzés Naomi vs. Natalya
Fotó: WWE
Naomi a WrestleMania óta megállíthatatlanul tarja magánál a címet, nagyon nem is volt ki ellen viszálykodni eddig legnagyobb ellenfele a kanadai Natalya. Ezen az estén azonban Naominak nem csak a kanadai lányra kell majd oda figyelnie, hiszen Carmella bármikor beválthatja rajta a női Money in the Banks táskát.
Tipp: Carmella

WWE Universal Fatal 4 Way mérkőzés: Brock Lesnar (c.) vs. Roman Reigns vs. Samoa Joe vs. Braun Strowman
Fotó: WWE
Egyértelműen ez az este legjobban várt mérkőzése, ahol Brock Lesnar karrierje is a tét, hiszen ha elveszti a címet akkor távozik a WWE-ből, legnagyobb szerencsétlenségére ehhez nem is kell az, hogy rajta vigyenek be tust vagy feladást. Három sikerre éhes igazi harcossal kell szembe néznie akik ellen nem lesznek elegek holmi suplexek vagy térdesek, erre jó példa Samoa Joe, aki a Great Balls of Fire gálán majdnem megfogta őt ezzel elhódítván az övet. Reigns és Strowman az arénákat is lebontják egymás ellen, így Brock nincs nagy biztonságban. Sokan Reigns mondják esélyesnek, akit állítólag az újjá alakult Shield is segíthetne, de The Undertaker is a városban tartózkodik majd, így akár a bosszúvágy fűtötte Halottember megtréfálhatja őt. A mérkőzés végeredménye sokak számára megjósolhatatlan, meglátjuk mire mennek egymás ellen az óriások.
Tipp: Brock Lesnar

Az idei SummerSlamet a WWE Networkön nézheted majd, de ha nincs előfizetésed a szolgáltatás iránt és nem is akarsz élni a lehetőséggel, akkor itt nézheted majd élőben ingyen a gálát: WatchWrestling
A Kick Off Showt a WWE YouTube csatornáján követhetjük majd élőben holnap 23 órai kezdettel!

Nektek mi a tippjeitek? Ti mit vártok a gálától?

4 megjegyzés:

 1. Egy felvetés srácok :D Valaki nem gondolt arra hogy ha megnyeri Dean és Seth az övet akkor ezzel együtt segítenek Romannek megszerezni az övet? És ebből kifolyólag indulna tovább a Shield story?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "Sokan Reigns mondják esélyesnek, akit állítólag az újjá alakult Shield is segíthetne, de The Undertaker is a városban tartózkodik majd, így akár a bosszúvágy fűtötte Halottember megtréfálhatja őt. " - Ez a mondat pont erre tesz utalást csak nem akartam részletezni, így nem egyértelmű, hogy mire gondolok, de pont arra amit leírtál.

   Törlés
 2. Mi lett belőled hallod......
  Tavaly még szó szerint utáltad az egész Ringside-ot, megvetetted a Szorítót és Bártfit egyaránt, most meg magadat és a régi oldaladat eladva képes vagy feladni az egykori kemény munkád gyümölcsét a több like/nézettség/sikerélmény kedvéért?
  Annyi biztos, hogy nem ilyennek hittelek, öreg...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szerintem ez ennél egy kicsit bonyolultabb
   nagyon szerettem a pwh-t és nagyon sajnálom, hogy megszűnt, de nem könnyű fenntartani egy oldalt, pláne úgy, hogy napi szinten voltak hírek, általában több is
   sok volt vele a meló és nem volt annyira ismert, mint ez, vagy a wordpress
   akik ismerték azt az oldalt, azoknak szerintem mindegy, hogy hol jelennek meg a hírek, akár itt, akár máshol, csak jelenjenek meg valahol
   én is csak azért jöttem ide, mert tudtam hogy dávid is jön
   ez az oldal ismert, nem kell vele annyit melózni, hiszen többen is vannak, és így több emberhez juthatnak el a hírek, mint a pwh-n

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.