Header Ads

Kezdődik az őszi szezon a HCW-ben!

Holnap, azaz augusztus 12-én este a Feltámadás című gálával folytatódik a magyar pankráció 2017-es éve Budapesten, a Csili Művelődési Központban! Beharangozó a Doktor tollából.

 
A Hungarian Championship Wrestling most először rendez gálát "Feltámadás" néven, azonban az elnevezésnek mindjárt két apropója is van: egyrészt a nyári szünetről és a "hakniszezonról" (szervusz Danger Day és MondoCon) visszatérve "feltámadunk", hiszen kezdetét veszi az őszi szezon, amely hagyományosan az egyik legizgalmasabb időszak a HCW-ben, lévén, hogy az út végén ilyenkor az év legnagyobb gálája, a Véres November várja a legjobb magyar profi birkózókat.

A másik apropó talán nem ennyire kellemes, de ugyanolyan izgalmas: a május végi Tűzvonal gálán tanúi lehettünk az Új Magyarország (New Hungary) elnevezésű csapat feltámadásának. A korábbi HCW bajnokok, Gabriel Angelfyre és Zafar Ameen, valamint a horvát Kris Jokic nevével fémjelzett társaság megjelenése azonnal vihart kavart a magyar pankrációban, és ha végignézünk a történetükön, könnyen belátható, hogy nem is ok nélkül.

Anélkül, hogy túlságosan belemélyednénk: az Új Magyarországot 2013-ban hozta létre négy külföldi származású birkózó, azzal a jelszóval, hogy "létrehozunk egy új Magyarországot - magyarok nélkül". A holland Angelfyre, az algériai Zafar, a francia Yan Colby és az orosz Kent félelmetes kvartettet alkottak, viszonylag rövid rémuralmuk alatt két HCW bajnokot (Gabriel és Zafar), egy Rumble-győztest (Gabriel) és egy hardcore bajnokot (Kent) adtak a szervezetnek. De talán ennél is fontosabb, hogy ellentmondásos, provokatív stílusukkal addig soha nem látott visszhangot váltottak ki a közönségből, máig emlékezetes pillanat a megalakulásuk, amikor sörösdobozok százain kívül bontatlan csokoládéval és műanyag dinoszaurusszal is megdobálták őket (ilyet nem célszerű csinálni, mert a biztonságiak kivezetnek, a szerk.)

2014-ben a televízió konkrétan nem engedte műsorba kerülni az Új Magyarországot, és miután Zafar befutott main eventer lett, Angelfyre más célok felé kacsintgatott, a többi tag pedig távozott a HCW-ből, a csapat szép csendesen feloszlott. Az utóbbi években egyfajta nosztalgia lengte körül a New Hungary nevével fémjelzett korszakot, amit sok veterán néző a szervezet egyik csúcspontjának tartott, és magát a csapatot is inkább úgy emlegették, mint amolyan magyar nWo-t, akik gonoszak ugyan, de szórakoztatóak, és imádjuk utálni őket. Kérdés, mennyit fog módosulni ez a hozzáállás most, hogy újra itt vannak, és provokatívabbak, mint valaha.A card:

- Az est főmérkőzése merőben szokatlan módon egy címegyesítő mérkőzés lesz, a HCW bajnok Nitro és az egyik legnagyobb európai szervezet, a német Westside Xtreme Wrestling Shotgun bajnoka, David Starr között. Ilyesmire viszonylag ritkán kerül sor, hiszen melyik szervezet szereti azt, amikor a bajnoki öve egy másik szervezetben kerül megvédésre, és az elvesztése esetén a riválisokhoz kell igazodniuk? Azonban a wXw ezúttal beleegyezett, hogy a CZW-ban nevet szerző, az ROH-ben és a WCPW-ben is megforduló Starr kockára tegye a Shotgun övet, így dupla tétekkel játszunk. 

Az amerikai sztár egész biztosan kemény dió lesz, különösen annak fényében, hogy a hírek szerint az Új Magyarország támogatásával érkezik, ugyanakkor az ország egyik legjobb birkózója, Nitro az idén már megmutatta, hogy szinte lehetetlenség megoldhatatlan feladat elé állítani őt. Januárban brawling stílusú meccsen vette fel a versenyt a nála sokkal erősebb Koppánnyal, márciusban egy Triple Threat káoszában lett kétszeres bajnok, áprilisban legyőzte az "indymajmok" egyik jó értelemben vett királyát, Matt Cross-t, májusban pedig a saját játszmájában kerekedett felül a klasszikus brit technikai stílus mesterén, a WWE-nél is trénerkedő Johnny Mosson. Ezúttal is izgalmas küzdelemre van tehát kilátás.- A Revolution bajnoki címért a bajnok Blake Steamer ütközik meg a brit All Day Starral, Ryan Smile-lal, aki áprilisban két dologgal tűnt ki: a röpképességével és arrogáns viselkedésével. Smile sokkal rutinosabb a töretlenül fejlődő Kapitánynál (vagy a Kapitány eddigi ellenfeleinél), azonban a mérkőzés szakmailag tán legfontosabb kérdése mégsem ez, hanem Blake állapota. A címvédő alig egy hónappal ezelőtt kezét törte a MondoCon-on, és saját keserű tapasztalatból tudom (szervusz kedves főszerkesztő úr!), hogy ennyi idő elteltével még messze nem lehet százszázalékos. Kérdés, hogy ez lesz-e valamilyen kihatással a mérkőzésre, különös tekintettel a stratégiákra.


- Tag team bajnoki mérkőzésre a címvédő német Young Lions távollétében ezúttal nem kerül sor, azonban az Arrows of Hungary és a Spártai Légió ütközete a kihívói jogért méltó kárpótlás, és egy olyan mérkőzés, amire én személy szerint már jó ideje várok. Az egyik oldalon a rutin, a tudás és a különböző stílusok tökéletes egyvelege, a másikon pedig a még kiforratlan, de mindenképpen ellenállhatatlan nyers erő szakmailag is izgalmas küzdelmet ígér. Ahogy a májusi gálán a Spártaiak, Yorgosz Kolonisz és Markus Mytra jobb szó híján "legyakták" a negyed tonnás összsúlyú Őserőt, az egyik legimpresszívebb dolog volt, amit valaha láttam a magyar pankráció kötelei között. A korábbi HCW bajnokoknak és az európai szinten (szervusz WCPW) keresett veteránoknak, Icarusnak és Dovernek minden tapasztalatára és ravaszságára szüksége lesz ahhoz, hogy kompetitíven tartsák a mérkőzést, és egy esetleges győzelemmel újabb esélyt kapjanak a Lions ellen, amire már nagyon szomjaznak.


- Szintén a tag divízióban láthatjuk majd az Őserő és a Ted Wellington/Ayden Cortez csapat mérkőzését, ez utóbbiak időközben a "Beautiful Royalty" nevet aggatták magukra. Akkor már miért nem lehetett "Mennyei Királyság"? Vagy még inkább "Kifinomult Piperkőcök?" Mintegy tízéves ismeretség után már jól tudom, hogy Wellingtonnak az agya a legnagyobb erőssége, Cortez pedig attól még nem lett kevésbé tehetséges, hogy önmaga bekeretezett portréját dédelgeti, de azt gondolom, számukra az ennek a meccsnek a legnagyobb tétje, hogy kiderüljön, vajon megvan-e közöttük az a szikra, ami alkalmassá teszi őket a hosszabb távú tag team futásra. Az Őserő motivációit nem kell túlragozni: jól akarják érezni magukat, kilapítani valakit, és tovább hajszolni a tag team bajnoki öveket. 

- Visszatér a HCW ringjébe a ketrecharcos Makai Renátó, aki tavaly novemberi eltiltása óta keményen edzett, hogy a profi birkózásban nélkülözhetetlen képességeit fejlessze. Impresszív fizikai paraméterein kívül Renátó kiváló atléta, és a maga módján alázatos sportember (bár ebből semmi sem látszik, amikor kilép a függönyön túlra), akiről talán az mondható el, hogy túl korán és túl magabiztosan került a pankráció mélyvízébe, aminek többek között egy asztalba zuhanás és egy kínos vereség lett a vége, de egészen biztos, hogy az Ezüsthátú minden téren igyekezett bebiztosítani magát, hogy ez ne történhessen meg még egyszer. A Danger Dayen hardcore körülmények között már megvillantotta képességeit, ezt most normál szabályok között is megteheti. Ellenfele kiléte még nem ismert, de nem irigylem szerencsétlen flótást...- Ha már visszatérőknél tartunk, az Új Magyarország egyik vezéralakja, Gabriel Angelfyre is tíz hónapos távollét után léphet ismét a HCW ringjébe, méghozzá egy igazi rangadón, a korábbi Revolution bajnok, Chris Dice ellen. Érdekes, hogy amikor Gabriel, a Modern Messiás annak idején a topon volt, Dice még éppen csak debütált a HCW-ben, mint egy feltupírozott hajú jampi. Akkor maga a párosítás is nevetségesnek tűnt volna, viszont azóta óriási változásokon mentünk keresztül. Dice a sötét és ijesztő Omen Express tagjaként megtalálta saját magát, a modern indy és Japán elemeire hagyatkozva ütőképes birkózóstílust alakított ki magának, és megszűnt félni. Nem könnyű első akadály az Új Magyarország útjában.

- Végül, de nem utolsósorban pedig az est talán legszemélyesebb mérkőzése: egy 2 az 1 elleni handicap meccs, egyik oldalon Zafar Ameen és Kris Jokic párosával, azaz az Új Magyarországgal, a túloldalon pedig a "Mad Guy"-jal, Renegade-del. Jokic egy rövid ideig a kétszeres HCW bajnok tag team partnere volt, azonban áprilisban ellene fordult, és segített Zafarnak bezárni Renegade-et egy koporsóba. A vagány "Bad Guy" a hátborzongató, posztapokaliptikus "Mad Guy"-ként tért vissza, és azonnal megpróbálta a karmai közé kaparintani Jokicot, de azóta történt egy s más, amit úgy hívnak: New Hungary. Ironikus módon Renegade már négy évvel ezelőtt is az Új Magyarország elleni viszály egyik vezéralakja volt, most viszont nem a HCW tulajdonosaként és védelmezőjeként, hanem egy elárult, magányos harcosként veszi fel velük a küzdelmet. Bár felajánlották neki, hogy választhat magának egy tag team partnert, és közönségkedvenc "unokaöccse", RP Tyson jelentkezett is a szerepre, Renegade inkább úgy döntött, hogy egyedül lép ringbe Zafarék ellen a bosszúállás kedvéért. Papíron talán egyoldalú küzdelemre van kilátás, de a Mad Guy újsütetű agressziója, és a mérkőzés mögött meghúzódó történet biztosan érdekes fűszerezést ad majd az egésznek!

* * *

Az esemény helye:
Csili Művelődési Központ, Budapest, 1201 Nagy Győry István utca 4-6.


Kapunyitás: 17:00
A gála: 18:00-21:00

Jegyek még a helyszínen is kaphatóak! További információért látogass el a HCW Pankráció facebook oldalára!
 

Tekintsd meg a legutolsó HCW gálát magyar kommentárral:

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.