Header Ads

Floyd Mayweather TKO-val legyőzte Conor McGregort

Ma hajnalban került megrendezésre az évszázad ökölvívó mérkőzése.
Fotó: MMA JUNKIE
Hónapok óta az egész világ erről az álommérkőzésről beszélt és ez számunkra azért érdekes, mert a WWE a hírek szerint szeretné megszerezni a UFC szuper tehetségét Conor McGregort. Mayweather 2008-ban a WrestleMania 24-en járt már a WWE-ben, akkor Big Showt győzte le. McGregor a maga súlycsoportjában már mindent elért az MMA világában, így szerette volna kipróbálni magát más sportágban, végül a választása az ökölvívásra esett és kihívta a már visszavonult Floyd "Money" Mayweather Jr.-t. 

Sokan kételkedtek a mérkőzésben, ám az végül összejött Las Vegasban a Showdown gálán, a hírek szerint a felek markát fejenként 100 millió dollár üti. Conornak ez volt az első profi boksz mérkőzése, amelyen az első három menetben meg is tudta lepni eddig mér veretlen ellenfelét. Floyd karrierje során 49 profi meccset vívott, amelyből mindet megnyerte, 26-ot kiütéssel. A harmadik menettől Floyd kezdett magára találni, de még mindig nem volt az igazi.

A hatodik menetben aztán felébredt Mayweather és megunta Conor érdekes stílusát és elkezdte sorozni ellenfelét, de ekkor még McGregor rendre képes volt védekezi és visszatámadni. Az ír MMA harcos végül a 10. menetben vérzett el, ahol a bíró leállította a küzdelmet a KO előtt, így végül TKO-val, azaz technikai kiütéssel lett a 40 éves bokszolóé a győzelem. Ezzel, ha minden igaz végleg véget ért Floyd karrierje, aki így 50 győzelemmel és vereség nélkül vonulhat ismét vissza.
Fotó: Twitter
A meccs végén a korábbi sok szájkarate ellenére összeölelkeztek és megköszönték egymásnak a meccset, mutatván, hogy ők is sportemberek és a felvezetések inkább voltak a show része, mintsem a valóság. Arról egyelőre nincs, hír, hogy esetleg Mayweather belépne-e az oroszlánbarlangjába, az Oktagonba egy visszavágó kedvéért az MMA szabályrendszerében.

Conor McGregor helytállása mindenképp tiszteletre méltó, hiszen nagyon sokan leírták, de végül 10 menetet is kibírt a világ legjobbja ellen, ráadásul a bírók az első menetet egyöntetűen neki is adták, de látszólag a következő két menetben is jobb volt legendás ellenfelénél. Conor az összecsapás után azt nyilatkozta, hogy nem kellett volna leállítani a küzdelmet, mert nem volt úgy megütve, hogy ne tudja folytatni.
A mérkőzés kommentátorai Mauro Ranallo és Mike Goldberg voltak.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.