Header Ads

Ezen a napon a pankráció történelmében: Chris Jericho debütál a WWE-ben (1999. augusztus 9.)

A hatszoros világbajnok 18 évvel ezelőtt debütált a WWE-ben.

Fotó: WWE
Chris Jericho az 1990-es években az egyik leghíresebb és legkedveltebb cirkálósúlyú pankrátor volt, igazi világjáró, akit az amerikai közönség mellett a japán is imád mind a mai napig. A kanadai pályafutását különböző független szervezetekben kezdte, majd 1994-ben Japánba távozott a WAR-hoz, de egy évvel később visszatért a harmadik számú amerikai szervezethez az ECW-hoz, ahol begyűjtötte a szervezet Televíziós Bajnoki Címét. 1996. augusztusában szerződtette az akkor ép első számú szervezetnek számító WCW, ahol négyszer megnyerte a Cirkálósúlyú Bajnoki Címet és egyszer a Televíziós Címet is. Időközben az NJPW-nál is szerepelt.

A dolgok azonban nem mentek jól számára a szervezetnél ugyanis nem kapott kiugró lehetőséget és a WCW is visszacsúszott a második helyre a nézettségi verseny során. A WWF az Attitude Érának köszönhetően újra a világelső számú szervezetévé vált. A WWF szerződtette őt, akik komolyan terveztek Jerichoval, 1999. augusztus 9-én debütált a Millenium Countdown után The Rock közbe zavarásában.

Jericho ettől kezdve a világelit részese lett, ő az első Vitathatatlan WWE Bajnok és az egyetlen, aki egy éjszaka során legyőzte a világ két akkori legjobbját The Rock-ot és Stone Cold Steve Austint. Összesen hatszor lett világbajnok a WWE-ben ezt úgy érte el, hogy egyszer nyerte meg a WWE Bajnoki Címet, háromszor a Nehézsúlyú Világbajnoki Címet és kétszer a WCW Világbajnoki Címet. Mivel ezeket az öveket egyesítették és nem a WCW-ban lett bajnok, az egyszerűsítés kedvéért csak szimplán hatszoros WWE Nehézsúlyú Világbajnokként hivatkoznak rá. Jericho egyébiránt az Interkontinentális Bajnoki Címet is birtokolta kilenc alakalommal, ami mind a mai napig rekord. Mivel idén a United States Bajnoki Címet is begyűjtötte már Grand Slam Bajnoknak is mondhatja magát.

Érdekesség, hogy szinte ugyanazt mondta el 2016-os visszatérésekor, mint debütálásakor utalván, hogy a szervezet megmentője és igyekszik feltornázni a nézettséget.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.