Header Ads

Ezen a napon a pankráció történelmében: A D-Generation X megalakulása (1997. augusztus 11.)

Korábban már megemlékeztünk itt a Pankráció.com-on az nWo megalakulásáról, nos ma a másik meghatározó csapat megalakulását ünnepelhetjük.

Fotó: WWE
A formáció pontosan ma 20 évvel ezelőtt alakult meg a Raw is War-on az Attitude Éra kezdetén. A degeneráltak ezzel a szóval jellemezték magukat, amely a Kliq maradék tagjaiból állt össze. A WWF ekkor a nézettségi háborúban a vesztes oldalon állt a WCW-val szemben és kellett valami ami meghozza a kellő érdeklődést. A rivális szervezet New World Order nevű formációja alapján alkották meg ezt a csapatot és a két szervezet rossz fiúi örökké megváltoztatták a pankráció képét. A The Kliq már évek óta jelen volt a WWF-ben, de két tagja Kevin Nash és Scott Hall átigazolt a WCW-hoz, akiket később Sean Waltman is követett. A WWF-ben Triple H és Shawn Michaels maradt, de Waltman később visszatért, így az nWo mellett a DX tagja is lehetett. Később Michaels az nWo tagja is volt a WWF-ben.
Amikor megtámadták a WCW-t.

A D-Generation X 1997. augusztus 11-én alakult meg, amikor a Shawn Michaels vs. Mankind mérkőzése során Triple H és Chyna közbezavart. Chyna Hunter testőre volt, később az is kiderült, hogy Rick Rude Michaels testőre. A csapat folyamatosan szórakozott az emberekkel, ám a ringben már nem voltak olyan viccesek, hiszen nem volt olyan könnyű elbánni velük. Az Austin - McMahon viszály mellett nekik is köszönhető a WWF felemelkedése, míg a WCW-nál az nWo már kezdett kihűlni. A csapat különböző reinkarnációi 1997–2000, 2006–2007, 2009–2010 és 2011–2015 voltak aktívak, de a legutóbbi már nem nagyon takart ringbéli akciót. A DX-ben az évek során az alábbi tagok szerepeltek: Triple H (vezető), Shawn Michaels (vezető), Chyna, Billy Gunn, Road Dogg, X-Pac, Rick Rude, Stephanie McMahon és Tori. A rajongók mindig is álmodtak egy nWo vs. DX mérkőzésről, ám ez sohasem valósult meg, viszont a WrestleMania 31 során a Sting vs. Triple H meccsen találkoztak.

Néhány emlékezetes pillanat:

Az nWo története után szeretnétek a DX történetéről is olvasni itt a Pankráció.com-on?

4 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.